Thursday, March 19, 2009

BARU SETAHUN,SUDAH BERMASALAH.NAK TUNGGU 5 TAHUN KE? HANCUR RAKYAT,HANCUR NEGARA

Pada jam 7.30 malam 18.mac.2008 ,saya menerima satu sms daripada seorang teman yang mengatakan YB Fairuz TKM 1 Pulau Pinang sedang berkemas untuk meninggalkan pejabat beliau atas arahan Anwar Ibrahim.


Saya difahamkan pihak SPRM telah ke pejabat beliau semalam untuk mengambil keterangan daripada beliau.Besar kemungkinan ianya ada kaitan dengan kes kuari yang dibangkitkan oleh Pemuda PKR minggu lalu.
Saya juga difahamkan yang mana baru setahun Fairuz menjadi TKM 1 Pulau Pinang beliau menjalani kehidupan yang agak mewah.Beliau mempunyai BMW 5series dan Mercedes yang dibeli "cash" dan didaftarkan atas nama beliau.

Sama-sama kita menanti peristiwa selanjutnya.Saya difahamkan Anwar Ibrahim akan mengarahkan Fairuz mengosongkan kerusi Dun Penanti.


Jika benar,maka duit Negara kita hanya akan habis melayan kerenah puak-puak PKR sahaja untuk pilihanraya kecil.Mereka sengaja berbuat begini agar "mood" politik tanahair sentiasa panas dan bergelora seterusnya menyebabkan ekonomi Negara menjadi lembab yang mana akhirnya mereka akan menyalahkan Kerajaan BN .

Petikan daripada blog sahabat saya http://x-pkr.com/?p=42

Sumber dalaman menyatakan PKR Pulau Pinang dilanda masalah. TKM1, YB Fairus buat hal lagi. Kali ini lebih dahsyat dan menggemparkan. Krisis membabitkan YB Fairus umpama api dalam sekam yang makan dalam.

Cerita terbaru membabitkan YB Fairus ini didedahkan oleh orang PKR sendiri yang ‘sakit mata dan hati’ setiap kali Fairus melangkah memasuki pejabat beliau di KOMTAR.

Pembantu dan bekas pembantu Fairus berkomplot untuk melipat TKM1 ini. Namun seperti biasa, Anwar tetap ‘control macho’ dalam menghadapi isu Fairus ini. Datuk Zahrain juga akan bersilat menepis segala prasangka buruk terhadap Fairus ini

Kerana kes ini masih dalam siasatan, blogmaster menyanjung tinggi ketelusan pegawai dari agensi berkenaan serta keadilan kepada YB Fairus.

Difahamkan kini Anwar sedang bertungkus lumus mahu menutup pekung tersebut demi menjaga nama baik PKR di mata rakan pakatannya. Apakah bakal ada satu lagi J/Kuasa Siasatan Dalaman yang bakal ditubuh Anwar bagi menutup pekung ini. Sama-sama kita nantikan…….

1 comment:

Sedingin Salju said...

Ketua menteri kata, itu khabar palsu encik.