Saturday, May 9, 2009

AHLI PARLIMEN DAP MATI ?

Gambar sekadar hiasan.Tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia.

Jangan main-main dengan politik. Ada masanya ia melucukan,ada masanya ia menyeronokan,ada masanya ia seolah-olah gila seketika dan ada masanya boleh menyebabkan seseorang meninggal dunia.

Beberapa hari selepas PKR tawan Selangor dalam PRU yang lepas ,bekas Adun Pelabuhan Kelang yang juga aktivis utama Umno di Selangor,Datok Zakaria Mat Deros telah pergi mengadap Yang Maha Esa kerana mengalami sesak nafas.

Beberapa hari selepas Nizar kehilangan jawatan MB di Perak ,Ahli Parlimen PAS yang mewakili kerusi Bukit Gantang ,Hj Roslan pula pergi mengadap Yang Maha Esa kerana mengalami serangan jantung.

Marilah kita semua yang beragama Islam tanpa mengira fahaman politik menghadiahkan Al Fatihah kepada mereka berdua yang telah kembali ke Alam Barzakh. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. AL-FATIHAH....

Kita sambung balik...

Sepertimana yang diketahui umum,dua hari lepas DAP melalui wakilnya V.Sivakumar telah kehilangan jawatan Speaker di DUN Perak.


Agak-agaknya selepas ini akan ada atau tidak Ahli Parlimen DAP yang akan mati,dan seterusnya akan ada p/raya kecil.

Sekiranya perkara ini benar-benar berlaku ,tidak mustahil Sivakumar akan diletakan sebagai calon DAP di kawasan yang ada p/raya kecil berkenaan, sepertimana yang berlaku di Bukit Gantang.

Sama-samalah kita tunggu perkara ini samada akan menjadi kenyataan atau tidak. Agaknya Ahli Parlimen DAP kawasan mana yang akan mati ?

5 comments:

Anonymous said...

Dah gilo ke ko ni Faisal nak mendoakan orang supaya mati.Kemaruk kuasa sungguh.Hidup atau mati ni kerja Allah.Tah tah Adun umno yang akan mati nanti.Takpayah nak harapkan PRK la,takdenya boleh menang umnobn ni,dah nak mampooooos.Rampas macam komunis bolehle.

Anonymous said...

di Jelapang.....

rahman,ahchong,muniandy said...

Tak sempat nak kebaih balak di hutan gerik tu.kuasa oooh kuasa.kenapa kau tinggalkan daku.poooodah tambi.hehehhe

Eljay said...

U = Untung
M = Melayu
N = Negara
O = Okay

Kalau MELAYU RUGI? Negara?

UMNO itu dalam bahasa inggris. Dalam bahasa MELAYU nya pulak,

P = Pertahan
K = Kedaulatan dan
M = Mertabat
B = Bangsa

-don- said...

ADUN MANIK URAI PULA MENYUSUL!!!!!
ADA BENARNYA KATA ANDA RBF!