Tuesday, May 12, 2009

BERITA PANAS 3: KETUA BINTANG TIGA PERAK TELAH BUAT KEPUTUSAN SENDIRI

Ketua bintang tiga Perak ,Ngeh Koo Ham telah mengadakan sidang akhbar pada jam 11.30 pagi bertempat di bilik mesyuarat bangunan Suk Perak.

Antara anggota-anggota bintang tiga yang turut hadir ialah ,Sivakumar,Nga Kor Meng, M.Kularesan, Thomas Su,dan Sivanesan. Mana Adun Melayu weh ???

Beliau mengumumkan nizar bintang tiga telah menetapkan mesyuarat Exco akan diadakan esok (rabu) dan nizar bintang tiga juga telah mengarahkan semua Exco turun padang berkerja untuk program yang telah dirancang oleh pakatan bintang tiga sebelum ini.

Exco-exco bintang tiga ini juga telah menjalankan tugas mereka pagi tadi. Antaranya ialah,
arahan kepada 14 PBT di Perak membuat majlis angkat sumpah selewat-lewatnya esok. Sebanyak 342 ahli majlis akan mengangkat sumpah secepat mungkin. Kenapa harus tergesa-gesa ? Kerana dia tahu dia akan kehilangan jawatan MB bila-bila masa sahaja.

Kenapa juga sidang media ini dibuat tergesa-gesa oleh Ngeh tanpa menunggu nizar bintang tiga yang masih berada di Istana.

Memang sah lah mereka semua ini bangang dan tak tahu undang-undang. Mereka main sondol ja segala peraturan ikut sedap hati mereka seperti babi hutan menyondol.

Exco mereka mana berfungsi lagi. yang sah jawatan MB adalah Nizar sahaja. Lagi pun dia hanya MB pada nama sahaja. Dia mana ada majoriti di Dun.

Satu lagi,pagi tadi dan semalam nizar bintang tiga umumkan pemecatan dan pegantungan tugas SUK,Pegawai Keewangan dan Pensihat Undang-undang. Mereka semua ini buka berada di bawah nizar,tetapi di bawah Ketua s/usaha negara. Hanya ksn saja yang boleh pecat,gantung atau buang mereka. Main sondol ikut suka hati dia ja.

Inilah susahnya manusia bila sudah terlalu tamak,sehingga tak nampak apa-apa lagi dah. Semoga Allah swt tunjukan balasan kepada mereka-mereka ini.

Kita sama-sama tunggu apa lagi yang akan disondol oleh nizar,ngeh,nga dan sivakumar.

Pesanan orang kuat Perak. klik sini


3 comments:

Anonymous said...

biasalah manusia dah buta hati, buta mata dan pekak telinga,

dan mereka percaya mereka mendapat rahmatNya tapi mereka sebenarnya mendapat laknatNya.

tunggulah kelak nanti mereka ini akan pasti tersungkur dalam keadaan yang sgt mengaibkan.

inkheart

Cheguman@Demang Lebar Daun said...

Tahniah kepada Ngeh Koo Ham sempena kemenangan Nizar di mahkamah semalam.

Semoga Ngeh Koo Ham tak lupa jasa para pengundi C&T yang sentiasa menyokongnya.

Nizar pasti tak lupa jasa Ngeh.

Hawaii five -O said...

hahaha Nizar ni buta undang2, dia sekolah kt mana haaa , main suka kepala dia nak pecat2 penjawat awam, lain kali baca dulu Peraturan-Peraturan Pegawai Awam, Kelakuan dan Tatatertib 1993.

Hahaha makin lama makin tertonjol kebodohan yang nyata...makin malulah PAS perak dpt org atas yg bebal undang2.


hahaha mmg dasar suker main sondol2 last tersodol najis sendiri