Friday, May 8, 2009

KAMI TAWAN BEKAS KEDIAMAN NIZAR

minta maaf kepada sahabat semua kerana saya tak sempat update blog selepas selesai sidang dun perak ptg tadi.

saya hadapi maslah talian internet dan terlalu penat.

saya akan cerita segalanya dan akan buat ulasan pada jumaat atau sabtu

saya, parpu dan beberapa rakan blogger baru selesai program di kediaman rasmi mb perak

terima kasih kpd semua termasuk mb,pak ngah hamdi,kak midah,hamdan taha,nizam dan beberapa orang lagi kerana menghargai serta mengiktiraf peranan blogger.

kami dah tawan rumah yg nizar tak mahu keluar dulu (kediaman rasmi mb),. cantik dalam rumah itu,patutlah nizar tak nak keluar. kami juga sempat melawat bilik air yang selalu nizar main sabun di dalamnya dan beberapa sudut lg dalam rumah tersebut.

untuk pengetahuan semua mb dr zambry belum lagi mendiami kediaman tersebut. beliau masih lagi tinggal di kediaman beliau sendiri.

kediaman rasmi mb hanya digunakan untuk program malam semalam dan malam ini.

sekian. salam perjuangan kepada semua.

5 comments:

Anonymous said...

Engkau sebok sembang tawan rumah nizar. Org nak tawan malaysia dah dlm PRU nanti. Bodoh dan babi betul engkau ni. Dah kena swine flu ke? kah kah kah... Hidup PR!

Wong Pencen said...

"... cantik dalam rumah itu,patutlah nizar tak nak keluar. kami juga sempat melawat bilik air yang selalu nizar main sabun di dalamnya..."

Faisal menggunakan ungkapan "berkata benar walaupun pahit" sebagai asas kepada penulisan Faisal.

Berdasarkan petikan di atas, bukankah Faisal sebenarnya tidak berkata benar? Bukankah Faisal menulis mengikut perasaan, sehingga menulis sesuatu yang Faisal tidak tahu?

Bagaimana Faisal boleh tahu sebab sebenar Nizar tidak mahu keluar dari kediaman rasmi MB? Bagaimana Faisal boleh tahu apa yang Nizar buat dalam bilik air?

Beringatlah ketika menulis. Tulisan kita, walaupun dalam ruang kita sendiri, juga dibaca oleh orang lain. Sekiranya kita menulis mengenai orang lain dan apa yang kita tulis adalah perkara yang tidak benar mengenai orang tersebut, maka ianya menjadi FITNAH.

Tidak cukupkah dosa yang kita buat secara tidak sengaja sehingga kita mahu menambahkan dengan dosa besar secara sengaja? Bukankah Faisal sendiri mahukan kepada kebenaran, walaupun kebenaran yang pahit?

ruang bicara faisal said...

wong pencen

otak jgn selalu ingat kepada yang bukan-bukan.

inilih perangai org pas. otak biru. sebab tu berbini ramai.

habis tu nizar masuk bilik air tu mandi pakai apa ?

pakai pasir ke ? atau pakai arang ?

Anonymous said...

Wong pencen otak blue. Tu aje yg dia faham...

Anonymous said...

Bangang punye Faisal bullshit!!!!!