Tuesday, May 12, 2009

PANAS !!! PANAS !!! PANAS !!! KITA BERJAYA

BERITA TERKINI

TAKBIR !

TAKBIR !

TAKBIR !

ALHAMDULILAH !

ALHAMDULILAH !

ALHAMDULILAH !


BN PERAK BERJAYA MENDAPAT PERINTAH MAHKAMAH AGAR PERLAKSAAN KEPUTUSAN MAHKAMAH KL SEMALAM DITANGGUHKAN SEHINGGA KE PERINGKAT RAYUAN.

DENGAN INI NIZAR TIDAK BOLEH LAGI BERGELAR MB PERAK DAN TIDAK BOLEH MEMBUAT SEBARANG KEPUTUSAN SEHINGGA DIPUTUSKAN DI PERINGKAT RAYUAN NANTI.

NIZAR DAN EXCONYA PERLU KOSONGKAN PEJABAT SEKARANG.

KEPADA PENYOKONG PAKATAN BINTANG TIGA ,TERIMALAH KEPUTUSAN INI SEBAGAIMANA KAMU DAN KAMI MENERIMA KEPUTUSAN MAHKAMAH SEMALAM

14 comments:

Anonymous said...

Nie ada yang terlentang atas jalan tak puas hati. Mulalah akan kedengaran Mahkamah tak adil dan macam2 konspirasi.

Semblong Boy said...

Syukur Alahamdullilah....

Orang2 PR kena terima hakikat bahawa si gila kuasa (Nizar) belum lagi diisythiarkan sebagai MB yang sah.

Bukan je terlentang atas jalan atau kata Mahkamah tak adil silap2 kunci pintu pejabat MB dan Exco pun dia orang tak bagi balik sebab masih lagi pikir mereka berkuasa.

is said...

alhamdulilah...

Anonymous said...

Alah baru dapat perintah tangguh pun dah bersorak macam berok...
Bukannya mahkamah kata zamri black tu MB yang sah..poorah.

Piggy Singh said...

Politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah politik mahkamah.

It sounds familiar, bunyi macam Anwar.

Malaysian-2Day said...

hahaa takder kata2 nak bayangkan kegembiraan aku! Nizar dah kene daulat! padan muka!

Anonymous said...

kah kah kah...terlentang atas jalan tu yg tak tahan tu...pak Aji lagi tu yang buat camtu..kah kah kah.

Anonymous said...

org klate

seronok kamu yeop.

yeop zamri hanya jadi MB sehingga keputusan rayuan hanya sbg resmi sahaja. tapi tidak ada kuasa utk membuat apa-apa dasar atau persidangan. cuma dtg opis punch card masuk dan keluar sahaja.

sehinggalah keputusan rayuan dibuat.

PasAnjingDap said...

Betul bro, bukan takat terlentang... malahan terkangkang macam makcik Eli ... haa..haaa..haa, ternga haji dan lebai PAS menatap MakCik Eli. Dalam mereka mengidam rupanya Helmi yg dapat... haa..haaa

fedup said...

kalau dah lebih2 sangat langgar jer..nak sangat..tapi kita bukan macam diowg masih berhati perut..

Allah Maha Kaya..semuanya akan berbongkar dengan sendiri.harap2 pihak UMNO n BN bersolat hajat dan senantiasa bermunajat kepada Allah agar kemenangan mutlak di tangan kita..

Sahabat-Gunung said...

Dua hari aku pening melihat kemelut politik Perak yang hanya akan merugikan rakyat Perak, tidak menguntungkan UMNO, PAS tetapi DAP akan terus yakin menaruh harapan untuk menduduki kerusi MB Perak. Percayalah….. Bukan sahaja UMNO hilang kuasa, malah PAS akan turut diperdaya DAP semata-mata untuk kepentingan politik DAP.

Aku yakin DAP akan tetap dan terus mendesak Nizar untuk minta perkenan Sultan Perak untuk membubarkan DUN Perak. DAP akan terus menekan sepupunya itu (Nizar) untuk terus menderhaka kepada Sultan Perak.

Yang sedih nanti, bukan sahaja Zambry bukan jadi MB...malah kedudukan Nizar juga tidak terjamin dengan adanya Pilihanraya Negeri kerana inilah masa yang sesuai DAP menerajui Perak sebagai MB.

Percaya atau tidak, sekurang-kurangnya DAP akan meletakkan seorang calon Melayu Islam untuk bertanding dalam pilihanraya tersebut, untuk memudahkan mereka menduduki kerusi MB Perak…..

Jika dalam PRU yang lalu, mereka yang menang besar gagal menduduki kerusi MB sebab peruntukan Perlembagaan Negeri, seorang MB mestilah seorang Melayu Islam. Ini yang menyebabkan mereka terpaksa berputih mata merelakan Nizar diletakkan sebagai MB, tapi hanya sebagai BONEKA mereka di Perak.

Calon yang paling sesuai, ialah Naib Presiden DAP, Tunku Abdul Aziz Ibrahim. Dengan pengalamannya bersama Guthrie Corporation Ltd.

Yea… MB masih Melayu dan masih Islam, cuma bertopengkan DAP yang pasti akan mengugat keTuanan Melayu dan Kesucian agama Islam.

Inilah masanya DAP mendesak Sultan Perak untuk menerima pilihan mereka…. Yang beragama Islam dan berbangsakan Melayu untuk menjadi MB.

Buat rakyat Perak…tidak kiralah yang menyokong UMNO mahupun PAS….fikir-fikirkan masa depan anak bangsamu. Jangan sibuk berpolitik hingga boleh mengadaikan masa depan anak bangsa, agama, bangsa dan tanahair kita sendiri.

NJ said...

Salam Sejahtera Tuan Rumah,

Maafkan saya kerana menerjah sebegini rupa dan lari dari topik. Ingin menumpang lalu untuk menyelitkan permohonan saya kepada pengunjung-pengunjung di sini.

Saya memohon anda semua untuk ke ke sini, KijangMas - DemiNegara, dan menyatakan sokongan anda dipetition online, kempen SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA.

Di sana, dipaparkan memorandum "SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA" yang ditujukan kepada TPM selaku Menteri Pelajaran.

Pohon sokongan anda semua.

Salam sejahtera,

"SATU BANGSA, SATU NEGARA, SATU BAHASA"

NJ

POHANG DAILER said...

syukuar alhamdulillah....apapun terjadi..aku tetap UMNO..lantak koranglah...

rauna said...

kesian si nizar apek ni,x sempat nk buat kenduri keshukuran babi panggang dah ner terajang kuar opis...pas ni ner terajang kuar perak lak..