Monday, May 11, 2009

TERKINI DARI PERAK !!! SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK

Berita yang baru saya terima

kemaskini: nizar bintang tiga akan buat meeting exco jam 3 pagi ini. Untuk mengadakan meeting exco beliau mesti mengadap Sultan dulu. Bila nizar bintang tiga akan mengadap Sultan Perak ?

Fru sudah mula memasuki Bangunan Darul Ridzwan di Ipoh.

Dr.Zambry dan 6 exconya sedang mengemas pejabat sekarang untuk keluar daripada sana sebagaimana yang diarahkan oleh Mahkamah.

Syabas kepada Dr.Zambry dan exco-exconya kerana menghormati keputusan mahkamah. inilah satu contoh yang baik ditunjukan oleh seseorang yang mendukung prinsip demokrasi.

Satu sidang tergempar DUN Perak akan diadakan untuk mengusulkan undi tidak percaya kepada MB Perak,Nizar Bintang Tiga.

Insyaallah bila sidang tersebut diadakan ianya akan memihak kepada BN. Ini kerana BN mempunyai 28 orang adun + 3 bebas menyokong BN= 31. Manakala pakatan bintang tiga hanya mempunayi 28 adun.

Bila keputusan sidang dun nanti diputuskan saya berharap penyokong-penyokong pakatan bintang tiga juga akan menerima keputusan tersebut sebagaimana keputusan mahkamah hari ini.

Jangan pula keputusan mahkamah hari ini dikatakan adil,manakala keputusan sidang dun nanti dikatakan zalim

2 comments:

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Mantapkan perpaduan sesama kita walaupun ada perbezaan pendirian. Jangan sehingga nasi menjadi bubur, di mana terlajak kata boleh dimaafkan, tetapi terlajak perbuatan mungkin akan mengundang bencana.

Hawaii five -O said...

come on Nizar, kalau bagus sangat bubarkan DUN Perak.... bagi semula kuasa pada rakyat yang selama2 ni dilaungkan... kita tentukan semula melalui undi....or UNDI xpercaya akan terkena nanti...