Thursday, August 20, 2009

MUJAHID YUSOF RAWA SAHKAN CALON PAS SONGLAP DUITPerangkap sudah mengena dengan satu panggilan telefon sahaja. Tengahari tadi saya ada menerima satu sms daripada seorang rakan yang mengatakan Calon PAS Permatang Pasir pernah menyelewengkan duit dana P/raya Permatang Pauh sebanyak RM 60 ribu.(Rujukan)

Setelah mendapat sms tersebut tengahari tadi pening juga kepala saya untuk mencari kesahihan berita berkenaan. Saya cuba menghubungi beberapa orang,termasuk wartawan. Malangnya mereka sendiri pun tidak berani mengesahkan.

Lantas saya teringat seorang kawan saya yang pernah berada dalam kepimpinan PKR negeri satu masa dulu. Tetapi tidak lagi sekarang. Beliau masih lagi menjalinkan hubungan yang rapat dengan pemimpin-pemimpin PAS sekarang. Saya minta beliau bertanyakan perkara berkenaan kepada Mujahid Yusuf Rawa. Beliau bersetuju.

Selepas itu beliau menghubungi saya kembali dan memberitahu yang Mujahid telah mengesahkan memang benar Calon PAS berkenaan ada mengambil sebanyak RM 60 ribu duit p/raya Permatang Pauh dan menyimpan di dalam akaun syarikatnya. Khabarnya wang tersebut telah lesap dan PAS Pusat membayarnya kembali,sebelum ianya dijadikan isu oleh BN. Mujahid juga meminta beliau merahsiakan perkara berkenaan.

Terima kasih diucapkan kepada Mujahid kerana telah membuka baju untuk menunjuk kurap di badan sendiri.

Saya tahu,saya akan dimarahi oleh rakan saya kerana menyiarkan artikel ini. Beliau bimbang pemimpin PAS tidak akan percaya kepada beliau lagi,kerana mereka telah meminta rakan saya merahsiakan perkara ini. Saya yakin 100 % beliau akan meminta saya menarik balik artikel ini.

Kepada rakan saya, saya pohon maaf dan ampun kerana telah melanggar perjanjian. Saya terpaksa. Dalam perang kita kena gunakan apa sahaja yang ada yang boleh membantu kita untuk berusaha mencapai kemenangan. Hatta, ada masanya rakan sendiri yang terpaksa kita korbankan. Tetapi saya tidak sampai ke tahap mengorbankan saudara. Aidilfitri yang bakal menjelma sebulan lebih lagi,saya akan gunakan sebaik mungkin untuk memohon maaf kepada saudara. Maafkan saya !

GILA BABI ! Pemuda PAS Perak buat laporan JAIP ,kerana Dr.Zambry pergi ke masjid. Aku juga berharap Pemuda PAS akan buat laporan ke Majlis Gereja Sedunia kerana Ngeh dan Nga pergi ke gereja.(Rujukan,klik sini)

12 comments:

Anonymous said...

kenapa kalau dah tahu bersalah dinafikan...bukankah itu munafik dan fasik....

ruang bicara faisal said...

perangai pas memang camtu. nafi kosong ja.

Anonymous said...

Kalau kenyatan tuan palsu, berat tuan kena tanggung. Silapnya pemimpin UMNO dah tersalah pilih calon... Nak pusing tak boleh, maka buat cerita supaya alih perhatian ke pihak lawan...Boleh menang ke? Calon la kena buat kerja penjelsan kepada rakyat.

Anonymous said...

MOHON BLOGGER SEBARKAN!!!!!!!!!!!

Jeffry said...

WALAUEYHHH..SKRG DIORANG TAU SAPE PALING HEBAT BER'KURAP'SI KEHKEHKEH

matstimketum said...

tak caye ler!

Anonymous said...

hari nie hari si amran hari esok mungkin hari kita nampak .TANIAH KEPADA NE YANG DAPAT LEPASKAN GERAM DENGAN KES AMRAN NIE...SEBAB DULU DIA TERUK KENA GASAK DALAM BULETIN NUJUM..PASAK KES KAK IZAN..SELAMAT BERPUASA...SEMOGA KITA SEMUA DIAMPUNKAN ALLAH ...SESUNGGUH BEEBALAS DENDAM TAK ADA DALAM KAMUS ORANG IALAM YANG MUKMIM.MINTA MAAF MINTA AMPUN KALAU TERASA

Anonymous said...

hari nie hari si amran hari esok mungkin hari kita .TANIAH KEPADA NE YANG DAPAT LEPASKAN GERAM DENGAN KES AMRAN NIE...SEBAB DULU DIA TERUK KENA GASAK DALAM BULETIN NUJUM..PASAK KES KAK IZAN..SELAMAT BERPUASA...SEMOGA KITA SEMUA DIAMPUNKAN ALLAH ...SESUNGGUH BEEBALAS DENDAM TAK ADA DALAM KAMUS ORANG ISLAM YANG MUKMIN.MINTA MAAF MINTA AMPUN KALAU TERASA

azura said...

BERANI KERANA BENAR.
JIKA TAKUT JANGAN JADI BLOGGER. TAHNIAH KERANA SAUDARA MENYEBARKAN MAKLUMAT UNTUK DIBERITAHU KEPADA PENYOKONG "PARTI AJARAN SESAT" BAHAWA MEREKA TELAH DISESATKAN LAGI MENYESATKAN. MAKA MOHON PENYOKONG PARTI AJARAN SESAT BERMUHASABAH DIRI.

Anonymous said...

Aku benci PAS (Parti Anjing Sial)....cakap tak serupa bikin...

Anonymous said...

Saudara lagi teruk mengunakan orang lain untuk mendapatkan maklumat entah betul ke tak betul ke saudara mesti siasat dulu.

2 tauladan yang tak baik saudara telah buat

1)mengunakan orang lain untuk kepentingan saudara sedangkan saudara telah berjanji untuk tidak membocorkan rahsia dengan rakan saudara yang mana mungkin boleh memudaratkan keselamatannya.

2)Saudara mestilah mengesahkan yang cerita ini, cerita yang benar manalah tahu jika ianya cerita palsu yang malunya saudara juga secara tidak langsung ianya menjadi fitnah dan orang tak akan percaya pada saudara lagi.

fikir-fikirkanlah

Anonymous said...

benci betul aku tengok nicky ajis ngan mahfuz omar nie .belagak lebih . macam nak sepak je muka die ngan nicky ajis 2