Thursday, January 7, 2010

JANGAN HANYA BERCAKAP , BUKTIKAN !!!

Bila mahkamah buat keputusan yang tidak memihak kepada kita, maka gegak gempitalah bumi Malaysia. Semua orang Islam marah. Marah setakat mulut sahaja buat apa. Esoknya bila ada demo dibuat di Masjid Wilayah ,yang datang ciput saja. Hangat-hangat tahi ayam. Melayu mudah lupa....

Ok lah, mungkin ada yang berkata hari itu hari cuti tahun baru. Ada yang balik kampung, buat persiapan sekolah anak dan pelbagai alasan lagi.

Baiklah, tak mengapa yang dah berlalu biarkan berlalu. Esok ada satu lagi demo bantahan di Masjid Shah Alam, jangan bagi hikayat 1001 malam punya alasan lagi.

Datang beramai-ramai dan tunjukan semangat kita bersatu atas kepentingan Islam. Daripada apa yang saya tahu, beberapa pimpinan Pemuda PAS Selangor dan PKR Selangor juga akan turut serta dalam demo di Masjid Shah Alam esok. Pemuda UMNO Selangor mesti datang juga ya...

Sedikit pesanan dari YB GAP

jadi apa yang korang boleh bantu untuk memulakan langkah pertama ? pergi beli kad prepaid RM10 kau salin ayat-ayat ajak berhimpun di masjid negeri shah alam, lepas taip message tu hantarlah sms tu pada kawan-kawan kau ..RM 10 pun kedekut ke ? nak tolong agama islam tak ? yang dekat area shah alam, tolong datang.jangan banyak songeh !

Jangan biarkan Kalimah Suci terus dipermainkan seperti dalam gambar di blog ini.

4 comments:

khairul said...

http://msomelayu.blogspot.com/2010/01/catatn-tengahari.html



sila komen saudara tuan punya blog....

10 BUDAK HITAM said...

Assalamualaikum saudara,

Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,saya mohon jasa baik saudara untuk letakkan blog saya,

http://10sibudakhitam.blogspot.com/

dalam blog list saudara.Blog saudara juga telah saya masukkan dalam list saya agar kita dapat sama-sama berkongsi memartabatkan agama dan bangsa tercinta.

Saya dengan ini juga secara rasminya menjadi followers blog saudara.

Dalam memantapkan ukhwah dan merapatkan saf, harapan saya agar dapat kita sama-sama jadi followers blog dan buktikan pengikut kita lebih ramai bersatu-padu dalam menegakkan agama,bangsa dan negara.Tunjukkan inilah generasi maya yang bersatu dalam perjuangan di alam siber.

Menjadi followers di blog saya di http://10sibudakhitam.blogspot.com, saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Salam ukhwah dari 10 Si Budak Hitam..Assalamualaikum.

YANG GAMBI said...

Salam RBF, kawan akan bersama di Masjid Kuantan esok.....program yang sama. InsyaAllah.....

Anonymous said...

I am looking at two situations:

a. Selangor state anthem, which reads:

Duli Yang Maha Mulia
Selamat di atas takhta
Allah lanjutkan usia Tuanku
Rakyat mohon restu bawah Duli Tuanku
Bahagia selama-lamanya
Aman dan sentosa
Duli Yang Maha Mulia

b. Baca doa in public events and in Sekolah Kebangsaan.

In both instances above, the non-Muslims have accepted the fact that Allah is used and in the case of 1 above, non-Muslims also sing the state anthem. I remember doing that in primary school in K.L when the city was still under Selangor.

The scenario now seems to be:

a. Whatever UMNO introduces, non-Muslims must accept without questioning, including mentioning of the word 'Allah'. There should be no cause of alarm among the non-Muslims and they should not raise any concerns.

b. But when the Catholics in Malaysia want to use the word in Bahasa Malaysia communication specifically for its Church goers only, UMNO wants to deter such action.

Since when did UMNO take on the role of interfering in the activities of a Church?

Does this not point out to just one fact - UMNO never tolerates any action by those in Malaysia, when it does not match UMNO's crude agenda.

If this is not the snobbish and arrogant 'ketuanan' that is being forced down the throat of non-Muslims, what else can we call this?

PARAMESWARA