Tuesday, March 30, 2010

MEREKA BENGANG WARTAWAN 'DIKURUNG'

Nampaknya geng-geng harbi cuba menjadi hero kepada wartawan-wartawan yang membuat liputan sidang Dun kali ini.

Mereka tidak puas hati wartawan ditempatkan di tempatkan di dalam sebuah bilik kaca dan boleh mendengar persidangan dengan jelas melalui pembesar suara dalam bilik kaca tersebut.

Tujuan diletakkan begitu ialah supaya wartawan tidak berterabur dan patuh kepada undang-undang dewan. Dua sidang Dun sebelum ini ramai wartawan tidak menghormati dewan, mereka berkeliaran,menyerbu sana-sini dan mengambil gambar menggunakan flash. Majoriti wartawan yang berperangai begitu ialah wartawan-wartawan cina.

Sebab itu geng-geng harbi bengang bila wartawan ditempatkan di bilik berkenaan. Kerana mereka tidak lagi menjadi tumpuan wartawan dan keadaan menjadi tenang. Mereka perlukan kekecohan untuk menggambarkan Adun - Adun BN jahat. Niat mereka hendak 'berdrama' terbantut.

Sebelum Raja Muda memasuki dewan tadi , kelihatan Thomas Su menyerang Dr.Zambry di tempat duduk MB. Apa yang beliau kata , saya belum dapat tahu. Akan dibawa kemudian.

Sekarang dewan ditangguhkan sehingga esok. MB Perak sedang mengadakan sidang media sekarang di Bangunan Darul Ridzwan. Manakala geng-geng harbi mengadakan sidang media di tempat suci mereka iaitu, bangunan DAPig.

No comments: