Wednesday, March 31, 2010

P94 HULU SELANGOR : LAPORAN TERKINI

1) Chua Soi Lek juga dikatakan berminat untuk bertanding di Hulu Selangor. Ini bagi membolehkan beliau dilantik sebagai menteri selepas dipilih sebagai Presiden MCA yang baru. Chua baru tersedar yang MCA mempunyai asas untuk menuntut kerusi berkenaan selepas beliau membaca blog GAP yang menunjukkan fakta MCA pernah bertanding di sana sebanyak enam kali sebelum ini.

2) Mengikut laporan MYKMU ,sehingga hari , tiga nama dalam pertimbangan untuk diletakkan sebagai calon BN di sana. Rujuk di sini.

3) Nama yang pernah RBF cadangkan sebagai calon BN di sana iaitu Kamalanathan atau Kamal akan muncul dalam dalam Astro Awani malam ini jam 8.15 untuk bercakap tentang PRK berkenaan.

4 ) Bagi kem sebelah sana, Syed Shahrir Syed Mahamod , iaitu Ketua PKR Kelana Jaya hampir pasti diletakkan sebagai calon.

5 ) Berita yang diterima dari rakan-rakan blogger juga mengatakan GAP hampir pasti akan bertanding sebagai calon bebas disana. Sekarang ini beliau sedang berunding dengan SPR mengenai lambang yang hendak digunakan. Diberitakan GAP tidak berminat menggunakan lambang-lambang bebas yang disediakan oleh SPR , seperti payung, bola, ayam , dll. Difahamkan GAP berkeras hendak menggunakan gambar bogel elizabeth wong sebagai lambangnya.5 comments:

OghangKuale said...

Salam kome disana..

amboi..baru sikit GAP menyanggah mike, berdusyum2 mike balah yek? hehehe.. gegham bebenor ler tu kan? :p

udah2 ler yob..sekurang2nya GAP bergerak gak dia..pergi gak dia melawat ke kawasan Parlimen HS tu..

sudahnya..mike aje jadi calon PR amacam ? bior lawan GAP tu..hehe

P.S.. tak abih2 mendewakan kan kaum lain..

Galo said...

Bravo bro GAP, mmg cantik & unik logo yg dsarankn tu. mmg sure ramai yg undi bro GAP t hanya sbb logo yg teramatlah sesuainyer....hehe...

Anonymous said...

Salam semua....
Aku sokong sangat GAP gunakan gambar bogel Eli.Sudah tentu muslimat akan menyokong kau 100%...hehehe..

hanizam said...

huuuuiiiiiii...kalau letak lambang minah bogel tu, aku jamin tang ruangan calon PAKATAN HARAM tu akan jadi kosong, sebabnya kena koyak untuk jadi tatapan dirumah....

masa nak masuk peti undi, lipatlah elok-elok, bukan depa tau pun....

jadi sejarah kalau berlaku....

Anonymous said...

bro..sudah2 la.. dulu berkawan tak kan sekarang nk bermusuh pula.. buang yg keroh amik yg jernih.. same bangsa sama agama.. consider la k.