Friday, April 9, 2010

LAPORAN POLIS TERHADAP RBF

1 2 3 4 5 6 7 8 9, huh ! sampai sembilan orang pergi buat laporan polis untuk RBF. Hebat ! Hebat ! Hebat !. Ternyata RBF hebat. 9 orang ambil cuti semalam semata-mata nak buat laporan polis terhadap RBF. Yahoooo !


Kring...kring.... telefon buruk saya yang berada dalam poket berbunyi. Seluk poket ambil telefon,
nama terpapar Yusoff Jln Kebun. Hati saya terus berkata "ini mesti ada berita panas lagi di Jalan Kebun".

RBF : Hello sop, apa cerita , ada berita panas lagi ke ?

Yusoff : Panas bro , ada orang buat laporan polis kat blog hang

RBF: Laporan polis ? Apahal sop ? aku tak pernah liwat orang , tak pernah main bini orang dan tak pernah jual nama Agong.

Yusoff : Bukanlah bro, puak-puak Pas Kota Raja buat report polis kata hang fitnah mereka kat blog.

RBF: Alamak sop, aku tak pernah fitnah sop, ini semua konspirasi jahat.

Yusoff : Kenapa kau takut sangat bro ?

RBF : Ya sop, aku takut, kaki dan tangan aku sudah menggeletar ni. Sop kau boleh tolong aku tak ?

Yusoff : Tolong apa bro ?

RBF : Tolong bawa aku berlindung di Kedutaan Turkey. Mereka semua ini nak kenakan aku. Aku tak pernah buat fitnah.

Yusoff : Kau relaks bro, minum kopi dulu, sat lagi aku sms kat hang nama blog , hang buka tengok kat blog tu.

RBF : Ok sop, terima kasih.

Tut..tut., sms masuk memaparkan nama blog yang dimaksudkan iaitu http://p111.kotaraja.blogspot.com.

Setelah membukanya rasa berderau juga darah melihatnya, maklumlah Blog Rasmi Parlimen Kota Raja. Takut juga rasanya.

Setelah saya scroll ke bawah dan melihatnya " cheh, buat malu saja, blog parlimen tapi ejaan macam sial, mengeja pun tak betul" . Ejaan KEPADA tak betul, ejaan LAPORAN tak betul, ejaan SATU pun tak betul. Malu dengan anak saya berusia empat tahun yang boleh mengeja satu sampai sepuluh.
Kalau yang mengeja salah begitu blog RBF ,Parpukari atau GAP saya tidak kisah, kerana kami blogger jalanan dan bukan blog rasmi mana-mana pihak. Tapi apa punya bangang pun saya tak tahulah mereka ini, blog rasmi pun mengeja tak betul. Inilah yang orang tua-tua kata bagai beruk mendapat bunga. Dapat satu parlimen bagai dapat sebuah negara. Ghairah nak berblog, tapi mengeja tak pandai.

Halo Dr Mariah Hindraf, tolong hantar budak-budak YB pergi kelas ejaan.

Petikan dari blog beruk dapat bunga :

Pemuda PAS Kota Raja juga menafikan apa jua provokasi dan tindakan melanggar undang-undang pada masa ceramah YB DSNJ, YB Dr Siti Mariah dan YB Shuhaimi pada 5 April 2010 di Jalan Kebun. Dewan Pemuda dan Sekteriat Parlimen Kota Raja mendesak sutu kenyataan maaf daripada penulis blog dan membuang artikel atau apa jua fitnah tersebut dari blog berkenaan. Dewan Pemuda dan Sekteriat Parlimen meminta Pihak Polis membuat siasatan segera berkenaan kenyataan blog tersebut.

RBF Jawab:

Tidak melanggar undang-undang ya ? Kepala hotak hangpa ! Nizar dengan bangganya atas pentas pada malam tersebut mengumumkan yang ceramah berkenaan tidak mendapat permit polis. Saya akan membuat laporan polis terhadap penganjur kerana mengadakan perhimpunan tanpa permit polis.

Nak suruh aku minta maaf ya ? Jawab soalan ini dulu, Can I F**k You Today ? Jawab....jawab...jawab.... If can, i will go to Seven Eleven to buy KY Jelly and you tolong pergi beli karipap. Dont forget password, M o K h T a R.

Minta maaf kepala hotak hangpa. Pas memfitnah Umno daripada emak aku bergigi susu sampai sekarang emak aku dah pakai gigi palsu. Pernah Pas minta maaf ?

Wahai ahlul-ahlul Pas Kota Raja yang otak udang, ini permainan politik. Permainan politik harus dijawab dengan politik , bukannya dengan polis. Jangan jadi bangang. Kau orang ingat aku takut dengan laporan polis kau orang. Jangan nak ugut aku dan jangan nak gunakan polis untuk kepentingan politik kau orang.

Apa pun terima kasih aku ucapkan, kerana kau orang telah 'mengherokan' aku. Kalau aku kena tangkap lagilah aku hero.

Cuma satu saja aku nak pesan kepada kau orang, kau orang nak buat laporan polis ke, laporan bomba ke atau laporan pertahanan awam ke , kau orang buat lah. Aku tak hairan semua itu. Itu hak kau, negara demokrasi. Kalau benar aku bersalah, biar undang-undang yang menghukum aku. Noktah

Tapi satu saja aku nak pesan, aku dan kawan aku pun ada hak untuk membuat laporan. Yusoff dan beberapa rakannya dari Kampung Jalan Kebun akan membuat laporan polis terhadap penganjur ceramah malam tersebut kerana mengadakan ceramah tanpa permit polis.

Perkara kedua yang aku nak pesan, kau orang tengok gambar dibawah. Siapa dia lelaki yang aku maksudkan. Sudah tentu kau orang terlebih kenal siapa gerangannya dan apa kerjanya. Aku tak mahu buka cerita di sini siapa dia orang itu . Aku masih boleh rizab. Aku tak mahu menyusahkan orang.

Kalau aku jahat dan ingin membalas dendam, aku bongkarkan di sini sekarang juga siapa dia orang itu. Sekarang kau orang boleh nilai hati aku kan ? Perkara politik jawab secara politik, jangan sampai libatkan polis. Lainlah kalau aku mengugut atau boleh mengancam keselamatan.
Siapa dia lelaki yang aku bulatkan sebelah kanan ?

Siapa dia lelaki yang pakai baju batik lengan panjang tersebut ?

Siapa dia lelaki yang sedang menerima hadiah tersebut ? Tolong jawab mari.

Lelaki tersebut berada sebelah kiri nizar pada malam ceramah berkenaan. Dengan gambar-gambar yang ada ini sudah cukup untuk aku membuat laporan, sekiranya aku ini seorang yang pendendam.


25 comments:

Media Cyber said...

biarkan. dah kerja orang PAS camtu. sehari tak fitnah, jatuhkan org, burukan org adalah tak sah mereka hidup di atas muka bumi ni. nak mengeja pun tak reti, lebih bongok daripada lembu.

Local Fighter said...

Salam sahabat rbf,

hehe..diorg saja nak pedajalkan blogger2 jalanan yang membara ni seperti yang diorg berjaya buat kepada blogger jef (jeffrydamien)!

Ini usaha untuk menghapuskan ancaman siber kepada puak kuat fitnah ini.

jika polis telus dan ada telur, siasat juga majlis haramjadah mereka itu!

jgn nanti polis ambil keterangan sambil bergelak ketawa macam kes anwar dan anthony loke tu ye. Mereka tu dasar anti polis, maka layanlah mereka dengan sepatutnya!!

RBF jangan cuak, tiada kes pun tuduhan mereka itu, cuma mahu bikin tutup malu atas apa yang dah berlaku tempohari..hehe..

NUAR BERAHI BEKAS BANDUAN said...

Pencacai pr rakyat yang bangang dan tak sedar diri.Pemimpin mereka canang sana sini menghina polis dan kata kerajaan menggunakan polis menghalang mereka.Tetapi ternyata puak mereka sendiri yang menggunakan polis untuk kepentingan barua politik mereka.

Galo said...

bro, lu dah paparkn citer baru ni, wa igt yg 9 beruk tu sure MC ari ni. Mana nak letak muke wo...
konon nak jd hero, podah chitt!
hehe...caya lu bro...teruskn perjuangan.....HEBAT!

Anak Lenggong said...

Aku nak jawab pendek je..SYABASS BROO....memang ini lah cara mainan mereka..pabila mereka yang melakukan perkara tersebut mereka halalkan..dan pabila kena pada orang lain tak boleh...kata tak percaya kepada polis tapi bila untuk kepentingan mereka ..kepada polis jugak mereka tuju..ni lah dasar hipokrik melayu pas yang pandai berlakun dengan cara pemakaian umpama saorang alim tapi perbuatan tak melambangkan saorang mukmin..

krom said...

resek sama u bro!

Anonymous said...

Bro, aku dah lama mengikuti blog ni, tapi tak pernah menghantar comment.

Pasal laporan polis yg d buat tu, tak usah ambil pot la bro. Mereka tu kalau tak boleh jawap, akan terus buat laporan polis SEBAB kalau ada yg bertanya mereka lepas ni, mereka akan jawap "ni dalam siasatan polis dan kami tak boleh comment" Taichi mereka class antarabangsa bro.

Apa2 pun...jgn takut bro..teruskan usaha murni demi kebenaran.

Semoga bro sekeluarga di rahmati Allah sentiasa

p/s...kalau dari mak bro masih bergigi susu, aku pulak dari nenek aku masih anak dara ... puak2 ni dah memfitnah.....

bzz said...

Bro,

tak payah banyak cerita. report je...

kelatetm said...

Bravo bro. lawan tetap lawan.

d'B said...

Memfitnah dan membohong kalau mereka2 cerita macam yg taiko besar dorang.. misalnya 'we have the numberssssssss - 16Sept '- tapi kalau siap dgn gambo spt diatas, bukan fitnah namanya tapi bahan bukti...cayalah bro, dia ingat you takut dan padamkan entry tuh, boleh jalanlah, setuju dgn cadangan bro suh anak you tolong ajarkan ejaan utk blog YB parlimen kote opps Kota Raja tuh:)

Cencaluk said...

Alahai.... Bro

Apa macam ada ketak lutut ke kalau ada aku rasa baik kau gesek aja kepala lutut kau kat kepala Datuk Mariah tu bagi kepala hotak dia tu berfungsi sikit.

Nak kat bangang, jadi YB, tapi buat kira-kira politik macam pengerusi kat pasra malam aja.

Alah pasal gambar tu aku rasa baik kau buat ahja report kurang-kurang pun biar mamat tu kena terminate aja dari jabatan kerajaan yang dia kerja tu atau pun diberi surat amaran.

Kalau setakat baruah pas jangan kau takut lawan mereka.

-krisjawa lok3- said...

Bro rbf...apa lah you nie?? potong stim jer...kalau nak londeh..londeh aje la mangkok hayun berbaju batik biru tu..ni tidak..baru buka butang pertama dah stop,lom sampai klaimaks.

Soal laporan polis tu tak usah risau la...memang tahap IQ depa tu setakat tu jer..Tak tahan kena hentam,main gempar dan ugut dengan laporan polis..

Depa nak suruh bro minta maaf ya?? tulis je surat mengadu kat menteri amaran dan taukeh kedai maaf tu...

marilyn said...

salam bro...

setuju dgn krisjawa....
dedah jgn x dedah.jgn dianggap dendam,anggaplah demi perjuangan dan kebenaran...

GOMO said...

salam bro..gua sokong lu..ha ha ha..depa gelabah bila kita benar...ni lah hakikatnya bila kita membuktikan kebenaran,.....

padan muka...kita akan dedahkan lagi...biar bungkus depa dengan keroni keroni nya....

Jahanam Anwar Al Juburi

Lintau Perak said...

Kehebatan parti islam pas terletak pada kekuatan memfitnah.
Mereka akan mencipta berbagai-bagai cerita dan dan menghiasinya dengan ayatul quran, hadith dan disampaikan seperti kuliah agama.
Pengikut terlopong mulut dan percaya pas itu islam.
Mereka cari isu dan manipulsai fakta/data. Penyokong terlopong mulut mendengar dan percaya pas memperjuangkan islam.
Kesian kita pd pengikut pas dan pkr yang mabuk sehingga terminum pulak air limbah racist yang di adun oleh DAP.
Semoga Allah melindungi kita.

Panglima Perang Cyber said...

Sokongan untuk RBF....seluruh blogger akan pertahankan RBF demi menghancurkan PAS PKR DAP


hidup Melayu !

Anonymous said...

Pelbagai tuduhan dibuat kepada penduduk Islam Seksyen 19 Shah Alam apabila minta bantuan NGO Islam kerana masalah gangguan bising kuil Hindu dan kumpulan 303 yg sudah kronik. Aduan2 & perjumpaan sudah dibuat tapi tiada perubahan. Malangnya NGO yang dtg membantu telah dituduh membuat provokasi di dalangi penyokong UMNO. Siap dgn ingatan AP Shah Alam yang minta berwaspada jgn terpedaya kerana provokasi dikaitkan dgn prk Kuala Terengganu. Rujuk blog AP Shah Alam pd 10/1 & 12/1/2009. Wajarkah penduduk yg menghadapi masalah gangguan hebat dituduh demikian? Logikkah tuduhan provokasi didalangi penyokong UMNO? Semasa BN dulu, aduan penduduk sudah dihantar kpd DYMM Sultan Selangor, BPR, dan Biro Pengaduan Awam Jabatan Perdana Menteri. Pd 29/12/2007 MBSA maklumkan kuil pindah ke Sek 22 tapi selepas PR berkuasa pemindahan dibatalkan. Sejak itu gangguan semakin teruk. Kenapa bila penduduk minta bantuan dari luar, AP tuduh NGO membuat provokasi didalangi penyokong UMNO?. Bacalah blog2 pro PAS ketika itu percaya habis kepada laporan AP Shah Alam tanpa menyiasat masalah penduduk. Mereka lebih simpati kepada pihak yang menceroboh & mengganggu ketenteraman awam. Kuil kecil usang dikawasan terbiar tanpa bekalan air & elektrik pd th 1988 itu dikatakan 150 th? Ubahsuai disitu belum pun 100 bulan lagi. Semoga pemimpin PAS sedar orang Melayu sudah semakin menjauhi PAS apabila bersekongkol dengan DAP.
Penduduk Seksyen 19 Shah Alam.

Anonymous said...

hidup RBF!!

Anonymous said...

sembilan ekor monyet, dua ekoq pakai kopiah

umnokampungtrosor said...

hebat rbf hebat...... syabas dan tahniah...atas usaha anda mengkucarkacirkan juak2 pas tu.. depa bukan percaya kat polis pun... gimik politik jer tu..

anakbangsa said...

RBF depa ni rajin buat laporan polis bila sesuatu x memihak pada mereka tp bila laporan polis dibuat terhadap mereka,rasa2 mereka heran ke?depa ni bukannya takut kt polis.KEBAL depa rasa diri tu.kalau saudara rasa saudara di pihak yg benar,pasti kebenaran akan menyuluh jln saudara.jgn sesekali berputus asa atas rahmat Allah dan berdoa lah kerana doa dr org yg teraniaya,mustajab.biarkan org2 yg telah dibuta kan mata dan di pekakkan telinga ini terjun dgn labu2nya.semoga perjuangan saudara di berkati.Amin.

Anonymous said...

salam,

terasa terpanggil nak tabik pada rbf!

teruskan perjuangan mu wahai rbf!

penyokong2 pas wajip bertaubat!!!

Anonymous said...

aku selalu jgk pg seksyen 19 shah alam tu..nmpk kuil tu siap pasang bendera pkr dapig dan pas lagi....dasyat la

Ahmad Farihan said...

Gua sokong sama lu!

Anonymous said...

pe nak buat! khalid gereja lebih pentingkan org2 kafir dari org2 islam sendiri!

celako! celako! celako! si khalid gereja ni!!!