Tuesday, May 4, 2010

MANA KHALID SAMAD ? KENAPA DIAM ?

Roslan Bachik yang patah kaki kanan akibat dirempuh motosikal kelmarin menerima kunjungan rakan-rakan setugas di Hospital Serdang, Serdang, semalam.

MANA KHALID SAMAD@KHALID GEREJA ?
MANA LIM KIT SIANG ?
MANA LIM GUAN ENG ?
MANA KHALID IBRAHIM ?
MANA MAJLIS PEGUAM ?
MANA LATIFAH KOYAk p*ki ?
MANA SEMUA BARUA-BARUA PKR ,PAS DAN DAP PERGI MENIKUS ?




Berita dibawah dipetik dari Utusan Online

SERDANG 2 Mei - Tindakan seorang lelaki dan anaknya yang menaiki sebuah motosikal melarikan diri dari satu sekatan jalan raya, memberi impak yang cukup menyeksakan seorang anggota polis trafik apabila dia patah kaki kanan akibat dirempuh oleh motosikal itu.

Hanya kerana tidak memiliki lesen menunggang motosikal dan cukai jalan, penunggang berusia 30 tahun itu sanggup menggadaikan nyawanya melarikan diri dari satu sekatan polis di Lebuh Raya Damansara Puchong petang semalam.

Akibatnya, dalam kejadian yang berlaku pukul 5.10 petang, Sarjan Roslan Bachik, 49, cedera di kaki kanan setelah dilanggar oleh motosikal jenis Honda EX-5 dinaiki dua beranak terbabit.

Roslan yang kini dirawat di Hospital Serdang berkata, kejadian berlaku terlalu pantas ketika dia bersama lima rakan sejawatnya sedang mengadakan sekatan jalan raya di lebuh raya itu.

"Tiba-tiba muncul sebuah motosikal dinaiki seorang lelaki bersama seorang budak dipercayai anaknya menuju ke arah saya dan terus merempuh kaki kanan saya.

"Berikutan kejadian itu, saya terus terjatuh dan tidak sedarkan diri," katanya yang bertugas di Cawangan Trafik, Balai Polis Seri Kembangan sejak tahun 2004.

Roslan, yang mula menyertai Polis Diraja Malaysia sejak tahun 1981 kini stabil dan dirawat di Wad Ortopedik hospital tersebut.

Beliau akan menjalani beberapa pembedahan selepas ini akibat kaki kanannya patah dan dijangka terpaksa terlantar di hospital selama enam bulan.

Penunggang motosikal terbabit ditahan oleh polis sejurus selepas kejadian itu.

Ketua Bahagian Trafik dan Ketenteraman Awam Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, Deputi Supritendan Tengku Anuar Raja Husin turut mengunjungi Roslan di hospital itu hari ini.

Beliau ketika ditemui menasihatkan orang ramai supaya jangan lari daripada sekatan jalan yang dilakukan pihak polis bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

9 comments:

rentaka said...

apa nak hairan....itulah standard mentaliti pembangkang di M'sia. Dlm kepala mereka membangkang buta tuli...mcm babi hutan menyondol tak tentu arah...janji sondol!
Apa yg baik dibuat kerajaan pun buruk di mata mereka. Ini tak lain sebab hati pembangkang semua disaluti sifat dendam, dengki & busuk hati.

Anonymous said...

Adalah amat memalukan apabila dah tua, bukan budak lagi bapak budak masih tak ada Lesen Motor, Patut sesiapa yang tak ada Lesen ni Penjara mandatori 30 hari, tapi dengan syarat permudahkan ambil Lesen, kalau Orang Tua/Asli boleh dipermudahkan ambil Lesen kenapa golongan ini tidak boleh.

Kemungkinan 5 peratus penunggang motor tak ada lesen, perlu ada tindakan yang segera dari pihak yang berkenaan

leman decaprio said...

skrip & kelas lakonan oleh khalid samad kepada kawan adik amirul (saksi) tak cukup berkesan... kurang penghayatan!

http://1peluru.blogspot.com/2010/05/aminulrasyid-skrip-dari-khalid-samad.html

ustazSAID said...

Teda untung politik sbb tu durang diam...

Anonymous said...

Semua kaki kencing....
arinie ade org nk jadi hero pasal minyak....

dey mampus, g jaga anak lu elok2...kasi jadi manusia...

Proud Malaysian said...

kdg2 aku rase mcm nk bg pmbgkang jd pemerintah kjap..
tp pk blk.. 4 taun tu mcm2 leh jd.. xjdi nk bg dorg mng..
baik aku undi mereka yang cnfirm boleh majukan dan jaga hak Melayu..

MANA MENTERI2 YANG TEGAS DENGAN PENDIRIAN?

MANA PEMIMPIN BERJIWA RAKYAT (KONONNYA)?

MANA PEMIMPIN YANG BERjANJI AKAN SAMA2 SUSAH SENANG BERsAMA RAKYAT?

TUN DR MAHATHIR>> KAMI RAKYAT MALAYSIA PERLUKAN ANDA

hanizam said...

semuanya sebab nak cari salah & jatuhkan kerajaan yang ada walau ape cara sekalipun...

dah meroyan nak perintah malaysia, kena lak mat jenin tu bersama petualang yang kononnya sama rata antara rakyat...

habislah ketuanan melayu jika PAKATAN memerintah...jadi macam negara jiranlah kita nanti...

Anonymous said...

Ishkkk jgn gitu, anak anak kita baik baik belako, mu jgn ingat anak anak kito jahat.

Keluar tengah malam, bawa keta tanpa lesen ke, merempit, menggatal dlm kebun sawit ke, anak kita tetap baik. Orang luar jgn main tuduh tuduh tak baik. Muka innocent.

bukan apa, tahap disiplin ibu bapa kepada anak anak dah bertambah kurang. Semua sibuk belaka, anak menganas dlm sekolah ke, tumbuk cikgu ke, melepak kat cybercafe ke, jual ganja ke, ponteng sekolah ke, itu bukan masalah ibu bapa...tp bila anak dah buat salah siap cover line lagi. Mcmana?

Yang pelik tu orang melayu..anak anak melayu. Buat apa jam 2 pagi umur 15 tahun? Bukan nak point terus kesalahan, masing masing kena mengaku, sebagai ibubapa patut ambil tahu, cari anak mereka jgn main lepas tangan. Lebih best tu pulak serah "bulat2" kat koya"k" dgn kapal..bila kena tempias cari kapal laut laa kain koyak laa..haii pelik bin ajaib...

Kalau aku kena belasah dgn polis dah meroyan aku kat dalam bilik nak tgk cermin pun aku dah seram ye laa muka dah mcm pingpong blue black...g hospital swasta laa chk pinggang, leher lebam lebam kan lewat lewat pulak kata konspirasi mcm kes nuar...

Apa pun jgn 100% salah polis, mengaku je sama sama baru chk and balance...

Anonymous said...

kami mahukan suruhanjaya diraja!hahaha..go to hell with PR chameleon