Sunday, May 16, 2010

TERIMALAH KEKALAHAN DENGAN HATI YANG TERBUKA

Kalau dah kalah, maka kita terimalah kekalahan dengan hati yang terbuka.

Selama ini pun kita pernah kalah.

Kita bukan jenis bangsa yang bila dah kalah meroyan tak tentu pasal, salahkan sana sini.

Ini membuktikan proses demokrasi di dalam negara kita telus.

Tidak seperti yang dilaung-laungkan oleh mereka kononnya demokrasi hanya menyebelahi kerajaan.

Apa pun perjuangan perlu diteruskan.

Jangan mudah kecewa dan jangan mudah putus asa.

3 comments:

Anonymous said...

DAP menang di Sibu PKR baru kalah di Wangsa Maju ok le tu.....

Mohd said...

Orang Melayu harus melihat trend ini.
Kaum Cina akan mengundi DAP. Sebab mereka sudah sedar bahawa tidak bermakna menguasai 70% dpd ekonomi Malaysia sahaja. Kaum Cina mahu memerintah Malaysia spt yg berlaku di Singapura. Kaum Cina tidak boleh 100% memerintah Malaysia melalui parti2 MCA dan Gerakan dlm BN. Kaum Cina hanya boleh melaui DAP. Sebab DAP ada kaldai PAS utk mendapatkan undi orang2 Melayu. PAS akan hanya menganggukkan kepala dgn apa2 sahaja tindakan DAP. Tengoklah apa yg sedang berlaku di Penang dan Selangor sekarang.
Pakatan Rakyat dgn hanya DAP dan PAS akan menang besar di PRU13 nanti! Pada masa itu, Malaysia akan jadi sebuah republik spt Singapura. Kaum Bumiputera akan mengemis di negara sendiri spt apa yg berlaku di Singapura sekarang. DAP akan mengubah perlembagaan utk mencapai cita2 kaum Cina. Pada masa itu nanti orang Melayu akan menangis! Sudah terlambat. Nasi sudah jadi bubur!
Tahniahlah UMNO dan PAS yg bodoh.

Anonymous said...

terima kasih rbf atas penat lelah membuat liputan untuk prk sibu..diharapkan nnt rbf dpt komentar mengenai peranan parti cina seperti mca dan gerakan yang seolah-olah tidak berbuat apa2 untuk menarik undi cina..contohnya koh tsu koon..harap je menteri perpaduan kalau saya x salah, tp ape die buat utk perpaduan msia??sudah2 lah bg menteri atas dasar ehsan dan menjaga hati kaum lain..ingat kaum cina ke kanan mereka untung, ke kiri juga mereka untung