Saturday, June 5, 2010

MV Rachel Corrie Selamat Kerana Umno 'Baik' Dengan Zionis

Laporan terkini yang dikeluarkan oleh Perdana Global Peace Organisation (PGPO) menyatakan kapal bantuan Malaysia MV Rachel Corrie kini berada dalam keadaan selamat dan berada 55 batu nautika untuk masuk ke Gaza Port.

Ianya dijangka tiba dalam masa beberapa jam lagi. Mengikut laporan itu ada beberapa kapal peronda milik zionis lakanatullah sedang mengekori kapal berkenaan dalam jarak 10 batu nautika di belakangnya.

Kita terus berdoa agar kapal berkenaan selamat sampai di Gaza tanpa sebarang gangguan zionis laknatullah.

Seandainya kapal kita ini selamat sampai di Gaza tanpa sebarang gangguan zionis, maka akan bergegarlah pentas-pentas ceramah, blog dan pemimpin PAS, DAP dan PKR menuduh Kerajaan Malaysia ada hubungan baik dengan zionis sehingga kapal Malaysia tidak diganggu oleh mereka.

Mereka akan kata, kapal-kapal lain disekat dari memasuki Gaza , sebaliknya kapal Malaysia dibenarkan memasuki Gaza tanpa gangguan zionis kerana UMNO ada hubungan baik dengan zionis.

Sama-sama kita tunggu drama mereka. Semalam Anwar sudah buat wayang, kononnya Israel memusuhinya kerana Apco. Dia juga berkata dia hanya nak selamatkan negara. Nak selamatkan negara ? Ha ha ha ha ha ha..... baik punya wayang dari bapak peliwat.

Ingat lagi ke karpet merah di Amerika dulu ? Nak selamatkan negara ya ? Wa kah kah kah kah...

5 comments:

Wake UP! said...

Anwar Ibrahim diberi layanan karpet merah di Amerika?

Gasp! Kenapa? Apa istimewanya Anwar tu di mata Amerika dan Yahudi?

Allow flotilla to deliver humanitarian aid.

Anonymous said...

sampai pun depa kata tak sampai pun depa kata,hati memang busok katakan.....

Megat Alam Gempita said...

Kalau 12 rakyat Malaysia pun dpt diselamatkan keluar dari tahanan Israel dan kapal misi bantuan MV Rachel Corrie dapat menghampiri Gaza adalah kerana kejayaan diplomasi antarabangsa Malaysia dan hubungan baiknya dengan pihak Jordan, Mesir dan Barat. Bukan kerana Malaysia agen Yahudi.
Itulah lain kali belajaq ilmu diplomasi antarabangsa baru boleh jadi pemimpin kelas pertama. Setakat boleh jadi pak lebai,terpaksa kutip derma untuk tampung parti, suka maki hamun, fitnah dan berdemo sana sini lepas tu tau berdoa teresak-esak nak bagi pecah perut org buat koperasi pun rugi buat apa!!!
If you can't beat them, joint them. Once you joint them beat them until they don't know who beat them and they don't know who joint you then who you are. Faham?

Alizul said...

Salam Saudara Faisal,

Mengikut berita setakat ini, Kapal Rachel Corrie sudah pun diambil alih oleh Israel dan di bawa ke pelabuhan Ashdod. Para penumpang diberitakan selamat, walau pun berita masih samar-samar disebabkan spin media Yahudi dan barat.

Saya ada siarkan update di blog saya.

Anonymous said...

Megat Alam Gempita..
suka ayat akhir tu.. kasi kaw kaw punya