Wednesday, September 1, 2010

Sah ! DAP Sembelih Lembu Korban Untuk Orang Islam

Berita yang sampai kepada saya mengatakan memang benar apa yang terjadi dalam gambar diatas. Dikatakan memang benar lim guan eng kon*t kecil (lgekk) menyembelih lembu seperti dalam gambar sebelah kiri.

Manakala gambar sebelah kanan pula menunjukkan nizar laknat sedang menyembelih lembu. Program tersebut berlangsung di tempat yang sama dan ada beberapa ekor lembu yang disembelih pada program tersebut.

Kenapa Herman Samsu kata ini kerja cybertropper Umno ?

Di dalam pas Herman Samsu adalah anak buah Nasaruddin Tantawi yang juga geng pro Hj. Hadi atau lebih dikenali geng pro kerajaan perpaduan.

Sepertimana yang kita tahu dalam Pas geng pro Hj.Hadi memang tidak sebulu dengan DAP dan buktinya dapat dilihat dari kenyataan-kenyataan yang mengkritik DAP yang sering dikeluarkan oleh Ketua Pemuda Pas.

Saya difahamkan Herman melihat sendiri kejadian lgekk menyembelih lembu korban tersebut dan gambar itu dia sendiri yang rakam.

Dia merasa takut untuk mendedahkan gambar tersebut , kerana bimbang diserang oleh geng-geng erdogan dalam pas. Lalu jalan yang terbaik untuk dia sebarkan gambar itu ialah dengan mengambing hitamkan blogger-blogger Umno.

Sebab itu di blognya sendiri Herman Samsu tidak menyatakan secara lanjut darimana sumber asal gambar itu. Sekadar menyatakan cybertropper Pas Beruk. Siapa dia Herman oiii ?

Lihat dua gambar di bawah ini

Sekali imbas lihat seperti sama , cuma berbeza antara muka nizar dan lgekk. Tetapi tidak, banyak lagi perbezaan yang terdapat dalam gambar itu. Ini membuktikan gambar tersebut adalah gambar asli bukannya gambar superimpose.

Jika gambar superimpose yang dibuat oleh blogger-blogger pro Umno, mereka hanya akan menukar muka sahaja. Mana ada orang buat gambar superimpose sampai larikan jarak dan kedudukan tangan serta macam-macam lagi.

Sama tapi tak serupa, jom kita cari perbezaan dalam gambar ini.
Gambar yang disiarkan di blog
Herman Samsu (klik sini),
haraMkah daily (klik sini)
dajal malaysiakini(klik sini
)

Manakala gambar dibawah ini pula adalah perbezaan-perbezaan yang saya dapat kesan

Perhatikan pada anak-anak panah yang bernombor

Sebelah kiri gambar yang dikatakan di superimpose oleh Umno dan disebelah kanan gambar sebenar milik Herman Samsu.

Untuk no 1 hingga 8 lihat gambar sebelah kiri dahulu , kemudian lihat pula gambar sebelah kanan. Untuk no 9 dan 10, lihat gambar sebelah kanan dahulu , kemudian lihat pula gambar sebelah kiri.
1) Lihat cara kedudukan dan tangan brother tersebut.

2) Lihat jarak kedudukan brother itu dengan lgekk dan jarak kedudukan dia dengan nizar.

3) Leher lembu disembelih jelas kelihatan manakala di sebelah pula tidak nampak pun

4) Lihat lengan baju brother tersebut ada warna putih, manakala disebelah pula terlindung dengan pahanya.

5) Lihat cara brother tersebut pegang leher lembu dan bandingkan dengan gambar sebelah.

6) Yang ini yang paling pelik sekali, dalam gambar 'superimpose' ada muka orang itu dan di gambar sebelah tiada muka dia. 'Hebat' sungguh cybertropper Umno muka orang yang terlindung dalam gambar pun dia dapat superimposekan dan dapat pula baju yang sama warna. Ha ha ha, Pas dah kantoi oiiiiii.......

7) Lihat kedudukan tangan brother tersebut.

8) Lihat pula perbezaan mulut lembu yang ternganga antara dua gambar tersebut. Ha ha ha...sampai mulut lembu pun kita dapat kesan perbezaan, kau nak tipu siapa lagi Herman oiii...

9) Lihat perbezaan kedudukan tangan brother tersebut

10) Lihat kedudukan kepala dan kopiah brother tersebut. Gambar asal dari Herman menunjukan sedikit saja kopiah dia masuk.

Perbezaan-perbezaan yang saya tunjukkan diatas diatas sudah cukup untuk membuktikan gambar tersebut bukannya gambar superimpose.

Jika benar gambar superimpose , ianya akan berbeza gambar nizar dan lgekk sahaja, tiadalah sampai perbezaan yang begitu ketara sekali.

Ini bermakna gambar diatas adalah gambar sebenar yang menunjukkan lgekk menyembelih lembu korban untuk orang-orang Islam.

Apa pun terima kasih diucapkan kepada Herman Samsu kerana mendedahkan gambar tersebut.

18 comments:

ISAC said...

Soalan cepuemas...

Jika LGE sememangnya yang sembelih lembu tu... Siapa yang dah makan dagingnya?

ruang bicara faisal said...

isac

yg memakannya ialah herman samsu dan juak-juak pas yg otak udang.
wa kah..kah...kah...

Nasionalis1982 said...

kita kena panggil brader2 yang wajahnya tertera dalam gambar tu untuk tampil untuk beri penjelasan.

Wahai herman...fitnah itu lebih dasyat dari membunuh !!

Anonymous said...

RBF

orang otak udang tak pegi sekolah boleh la kena kelentong dgn gambar yg depa kata super impose ni...dua dua gambar tersebut jelas menunjukkan dua detik yg berlainan semasa kedua dua gambar tersebut diambil.

Uweek siapa yg makan daging lembu tersebut?

Bagi ceramah dalam surau sudah, kali ni sembelih lembu, sembahyang raya nanti tak nak suruh jadi imam sembahyang raya ke?

hanizam said...

bro, aku cadangkan buat je laporan polis...kalau siasatan dibuat betul-betul, panggil saksi-saksi yang ada dalam gambar ni, pasti mamat ni kecut teluq...

kalau dapat kesan dari IP maner mamat ni buat , semua akan selesai...

lepas tu juak-juak PAS akan malu dengan sendirinya, fitnah yang mereka sendir buat, kena balik pada batang "ANU" mereka sendiri....

dinesh nair said...

While the picture showing Guan Eng is clearly doctored, even from visual inspection, the picture submitted as the original undoctored picture isnt so. Too many visual elements in the 'original' picture do not tie in with the doctored one. the doctored picture comes from a different original picture than what's presented here.

hanizam said...

kalau dah selalu suka manipu, tabur fitnah, juak-juak ni akan buat begitu sepanjang masa...tak kira bulan puasa ke, ape ke...

kalau tak jaja fitnah, boleh jadi gigil...

Anonymous said...

Tuan rbf, gambar asal sebelah kanan ada watermark 'Herman Samsudeen' . Gambar kanan kemungkinan besar adalah 'sequential shot' dalam 'burst mode' daripada gambar kiri (sebelum dan selepas lembu disembelih). Kebiasaannya, gambar2 sequential ini hanya terdapat dalam simpanan empunya gambar. Boleh Tuan link kepada website asal yang menyiarkan gambar2 palsu ini? link http://is.gd/eOtV0 menunjukkan 'Herman Samsudeen' adalah empunya blog yang menyiarkan gambar yang mempunyai watermark yang sama. Dan link tersebut adalah blog pertama yang menyiarkan gambar isu sebegini Fikir dan analisa gambar tersebut dengan objektif, bukan dengan perasaan. Konklusinya, fikirkan sendiri Fitnah amat besar pahalanya, kepada sesiapa sahaja yang terlibat. Tak kiralah Umno ke, PAS ke..akan dapat akibatnya

Anonymous said...

confirm gambar nie bukan super imposs original dari herman samsu mabuk todi .... hahahha... suruh depa bersitifar banyak-banyak laaa udah-udahlaa bulan puasa nie dok buat fitnah tak habis-habis dah tak ada modal kerrr puan HAMPAS HAMPAS NIE

Anonymous said...

RBF,

Aku rasa gambar superimpose sebab tangan lgekk sebelah lengan panjang sebelah lengan pendek. Yang lengan panjang sama dengan lengan panjang Nijar.

Jadi kesimpulannya aku tetap merasakan gambar ni superimpose yang dibuat oleh barua pas yang bernama Samsu tu untuk mengenakan UMNO.

Memang depa suka buat kerja macam ni. Kononnya depa mangsa keadaan tapi depa yang sengaja timbulkan simpati.

Anonymous said...

Yang penting, kenapa gambar di blog asal adalah jpeg bersaiz besar?

Selalunya pemilik asal gambar saya ada gambar JPEG bersaiz besar.

-don- said...

pada pendapat saya yang tak terer, herman samsu ni memang tengah mabuk samsu..dia tak boleh kata itu gambar super imposed tapi tak sertakan gambar asal. gambar yang dia sertakan tu ialah sequential shot, bukan gambar asal yang tak kena edit. ni kerja orang bodoh yang takda lain nak fitnah orang je kerjanya..lepastu kalau blogger pro-kerajaan yang buat, tak pernah pulak saya tengok ada logo satu sekolah untuk semua tu kena tempek sana sini macam orang mabuk todi..bodoh ke hapa..ini memang kerja orang minum samsu ni..lepas tu, apakejadahnya letak watermark kat gambar original, HERMAN SAMSU tapi gambar sebelah takda, sedangkan budak tadika pun boleh tau ini sequential shot, dari angle yang sama mesti datang dari kamera yang sama! siapa punya gambar kalau bukan si samsu mabuk ni punya??..ini kerja nak kelentong orang je..sendiri berak, sendiri cuci la..jangan palit kat orang lain..bodoh punya tukang fitnah!

Anonymous said...

eh gambo LGE tu superimpose ah.tgk baik2 dia pnye jam tgn dgn baju same.tp mmg xpnah2 aku nmpak gmbar ni kat pro umno..klu umno nk fitnah sure die sebar gambar ni ye tak?ni xde pon..

pijut82 said...

mohon pinjam link ya..

Anonymous said...

dah agak dah...depa buat sendiri lepas tu tuduh umno yg buat...mcm pilihanraya kecil kat N. sembilan dulu..yg kena pedang samurai tu...

VoidDance said...

Bukan sequential burst seperti yang disangka ramai. Angle setiap gambar pun berlainan. Biasanya kalau continuous shot, angle tidak akan lari jauh kerana jurugambar takkan bergerak tidak tentu pasal.

Orang yang buat superimpose ini boleh kata 'pandai' tapi langsung tak pandai nak kekalkan resolution gambar. Nampak berapa teruk gambar pertama dah pecah berbanding gambar tanpa edit di sebelah kanan.

'Cahaya' di bahu sebelah kiri LGE berfungsi untuk menutup 'cacat' touch up yang dilakukan. Cuma paling nampak jelas silap superimpose ini adalah angle leher LGE yang tenggelam ke dalam badan. di sebelah bahu kiri. Paling jelas juga kalau lihat di muka LGE, langsung tiada biasan cahaya sedangkan semua orang di sekeliling beliau ada biasan cahaya. Lihat semula muka Nizar dan kamu akan faham kenapa.

Tidak kira apa pun tujuan superimpose ini, ini adalah perbuatan yang sangat jahat dan dibenci Tuhan. Ada ilmu tetapi menggunakannya untuk kejahatan sama seperti manusia yang mengadu domba; hukumannya lebih berat daripada pembunuh.

Anonymous said...

UMNO memang kaki fitnah

Anonymous said...

apalah rbf pun kantoi dgn gambar ni, bersungguh mempertahankan gambar tu betul hehehhe