Wednesday, October 6, 2010

Latheefa Koya Dalang Akuan Sumpah Palsu

Kebenaran tetap akan menampakkan wajahnya walaupun memakan masa yang lama. Begitulah juga fitnah yang dilemparkan kepada DS Najib dan isterinya.

Setelah tiga tahun kebenaran itu muncul. Semasa mula-mula kes liwat Saiful timbul dulu, Rahimi dikurung selama beberapa hari di Hotel Quality Shah Alam.

Kemudian datang seorang betina yang bernama Latheefa Koya membawa dua akaun bersumpah yang mengaitkan DS Najib dan isterinya terlibat dalam kes tersebut dan minta Rahimi tandatangan.

Itulah adalah antara kandungan laporan polis oleh Rahimi hari ini.

Hari ini Rahimi muncul untuk menafikan perkara itu. Dia berkata yang dia terpaksa menandatangan akuan bersumpah tersebut pada masa itu kerana dia dipaksa dan bimbang dengan keselamatannya.

Kalau dulu mereka paksa Rahimi tandatangan, hari ini pula mereka halang Rahimi dedahkan perkara sebenar. Tetapi yang benar tetap benar dan kebenenaran itu akan terbukti walaupun pelbagai rintangan melanda dan memakan masa beribu tahun lamanya.

PKR semakin busuk...

4 comments:

hahn said...

Anwar perjalanan politiknya penuh duri kerana kebodohannya.

Kemenangan PRU13 di jaja dan di iktirafkan sebagai kejayaannya.

Sekali lagi Anwar menjalani laluan kebodohannya.

Tu la lambat lambat lagi... banyak cacing kepanasan nak keluar.

Padan muka ko, haiwan!

Anonymous said...

Assalamualaikum bro rbf...

aku dok baca blog hang ni dah lama...
cuma entry hang semalam yg buat aku terfikir, WHAT ta hell is goin on with all the people in the World??! (tp aku tepikir lg... "kalau x jd benda2 pelik mcm ni, bila kiamat nak dekat kan? Kekekeke) nak bg ka recognition pd manusia2 petualang mcm ni? puak tu sembang kata pkr aka keADILan RAKYAT menjunjung demokrasi. bila dia punya ex setiausaha sulit pkr sendiri nak bersuara, dihantarnya samseng2 cerita tamil buat kacau. org mcm ni kita nak bg pengiktirafan ka? jgn lembik sangat wahai rbf. Kita dok tengok pemuda Umno dah lembik, dan hang pun nk jadi lembik jgk ka?
buanglah nostalgia Umno dgn petualang tu jauh2 wahai rbf. pandang terus kehadapan.

dan hampa semua boleh tengok sendiri betapa celakanya tindak tanduk org2 yg kununnya penegak kpd keADILan... ptuiiiiih!!

jgn jd lembik wahai rbf.... teruskan perjuangan anda... jgn sesekali ada doubt atau was2 dihati anda... petualang spt itu nk diberi anugerah? kalau Umno buat mcm tu... jgn harap la aku nk sokong Umno lg... kalau hampa nak sokong gak, lantak pi la aku peduli hapa... jgn bila luka dah jd parah baru nak terhegeh2 (padahal mmg Umno tgh parah pun, PRU13 ada chance ka?)... aku dok nampak kita ni masih x belajar lg dari kesilapan... Ya, Melayu mmg mudah lupa... jgn kita saja yg nak suruh pemuda cerdik... kita pun kena cerdik jgk... nak bg anugerah pd nuar? umpama mengangkat petualang sbg hero....Shisssshhh....

ni, nak menang ka x nak menang ni?
-ash-

kalau ada telanjur kata aku nk mintak maaf... SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN pd bro RBF sekeluarga dan pembaca2 blog RBF yg sempoi ni (tp smlm punya entry ntah hapa2..awat rindu akan kepimpinan nuar masa dulu ka? KAkakakaka)

rosde said...

Kalau zaman Tun M dulu petualang begini kdn dah ambil bawa akta hasutan tapi zaman ni tak tahu...lah

Media Cyber said...

fuyoo! ayat....! "betina". haha