Tuesday, December 14, 2010

Hah ! Peguam Anwar Kata Subjudis ?

Apa kita nak kata ?

Terkejut atau lucu ?

Semalam (isnin) Utusan Malaysia melaporkan di muka depannya tentang laporan WikiLeaks kononnya Singapura sahkan tentang aktiviti Anwar Ibrahim memasukkan zakar ke dalam lubang dubur lelaki berdasarkan bukti risikan teknikal.

Kita semua boleh lihat bagaimana gelabahnya papa Nurul Izzah dan juak-juak mereka.

Salah seorang yang gelabah dan marah terhadap laporan Utusan Malaysia adalah peguam Anwar Ibrahim yang bernama Sankara Nair.

Katanya di malaysiakini semalam,
Sankara juga menyifatkan laporan mengenai dakwaan tersebut sebagai "jelas subjudis" dan ia mungkin merupakan satu penghinaan mahkamah, kerana perbicaraan sedang berlangsung.

Perghhhhhhhhh.....

Bila kena atas batang hidung dia, terus dia memartabatkan mahkamah.

Selama ini dia tak pernah pandang pun kepada arahan mahkamah.

Siap keliling negara dan keliling dunia lagi menceritakan kisah liwatnya. Pernahkah Sankara Nair larang Anwar lakukan semua itu ?

Tiba-tiba hari ini dia nak bercakap pasal subjudis pula.
Porahhhhh kau lah wahai Sankara Nair.

Sesiapa yang ada terjumpa dia tolong tangkap dan masukkan ke dalam botol.

Harakah..kah...kah...kah daily semalam pula melaporkan Anwar akan jelajah Malaysia untuk menjelaskan isu WikiLeaks. Sini

Apakah itu tidak subjudis ?

Saya nak mengajak rakan-rakan melihat perangai puak-puak ini. Bila sesuatu perkara itu boleh menyelamatkan mereka , maka itulah yang mereka sambar dulu walaupun itu yang mereka benci dulu.

Bila melihat tingkah laku Sankara Nair, saya teringat satu peristiwa yang pernah ditulis oleh Kickdefella pada awal tahun ini.

Kisah mengenai OSA.

Selama ini Pas dan sekutu-sekutunya adalah penentang utama OSA. Mereka tentang OSA bukannya sikit-sikit, tapi tentang sampai ke tulang hitam. Pendek kata nama OSA tak boleh di sebut di depan mereka.

Nak dijadikan cerita, pada satu hari Kickdefella mendedahkan satu rahsia Kerajaan Kelantan yang diklasifikasi di bawah OSA.

Bila pekung mereka sudah pecah, tiba-tiba sahaja pemimpin Pas memartabatkan OSA. Exco Kelantan, Takiyuddin Hassan meminta Nik Aziz menjalankan siasatan tentang kebocoran maklumat tersebut kerana ia tertakluk di bawah OSA. Sini

Anda nilailah sendiri sikap-sikap mereka ini.

Jenis apakah mereka ini ?

9 comments:

Anonymous said...

Pas kasta paling rendah dlm pakatan rakyat mmg lidah bercabang mcm khalifah LGE...akakaka

Anonymous said...

Subjudis itu adalah perkataan istimewa -- anugerah tuhan gitu.

Maka itu hanya mangkuk-mangkuk hayun saja yang boleh gunakan istilah berkenaan.

he he

Anonymous said...

saya menilaikan mereka macam sampah!!!!

Anonymous said...

Dari S'pore,
Lama saya tak ikuti blog bro dan semua blog pro kerajaan pasal terlalu sibuk.Peguam2 anuar ini ada lah anak murid KASSIM PANTALON lawyer 25% dlm cerita 3 abdul. Mengikut berita di akhbar singapura Anuar tau ini perangkap tapi dia rela di tangkap dari lepaskan peluang yg baik ini.Peguam anuar tidak blh kata subjudis tapi mereka hendak lah cari submarine yg dapat tengelamkan mereka bersama anuar sekali.Satu demi satu benda yg di buat anuar terkeluar.Apa kah sumpah saiful termakbul.Lee kuan yew kalau dia betul2 yakin baru dia beri komen sebab nya dia ada lah MOTHER OF ALL SUE.Dia tak mau di sue oleh lawyer2 anuar yg handal tu atau lawyer anuar takut nak ambil tindakan terhadap LKY takut nanti lobang makin besar.

Anonymous said...

Saudara RBF,jenis apa mereka ini?Bagi saya mereka adalah dari spesis 'sesumpah',kah..kah..kah..,tak boleh dipercayai,kaki putar alam,spin dan yang paling tepat bingai!!

Anonymous said...

sama lah juga kome sampah busuk...sangat macam lubang taik

Anonymous said...

jenis gay.msk kote dlm jubur.

Anonymous said...

hadi awang dengan nik aziz kata bukak aib pemimpin dibenarkan supaya rakyat dapat memilih pemimpin yang bersih

hehehe takkan dah lupa kot?

amin said...

Kalau PKR isu anuar liwat..Kecoh bdk2 umno kata tu semua Salah anuar.
Kalau BN Isu Minyak..Utusan Sendiri ( "TER" )keluar kenyataan. Minyak Ron 95 x naik..Besoknya juga naik..

Yg Pastu... politik Malaysia ni..JAGA TEMBOLOK SENDIRI je..

kalau di lihat... PKR penipu dan BN/umno pon penipu... dan ADAKAH AKU TIPU...hahaha. lu tengok la sendiri