Wednesday, February 9, 2011

Bebal:Dalam Pas Ada Mahfuz, Dalam DAP Ada Tony Pua

Dua hari lepas suku sakat komunis iaitu Tony Pua Kon*t Kecil (TPKK) membuat kenyataan dan disiarkan di malaysiakini kononnya Kementerian Pertahanan membeli enam biji kapal tentera laut dengan harga 870 % lebih tinggi dari harga yang dibeli negara-negara lain. Sini

TPKK nak tunjuk hebat kononnya dia tahu semuanya, sedangkan dia bebal nak mampus. Turut menerima tempias kebebalan TPKK adalah malaysiakini yang menyiarkan berita berkenaan tanpa usul periksa. Wartawan bangang yang menulis berita berkenaan telah disuap RM 150.00 oleh TPKK untuk menulisnya.

Saya nak jelaskan kepada anda semua, kapal yang bakal dibeli oleh Kementerian Pertahanan itu bukannya kapal yang dimaksudkan oleh komunis berkenaan.

Kapal yang bakal dimiliki oleh kita semua itu adalah Kapal Peronda Generasi Kedua-Littoral Combat Ship atau dikenali SGPV-LCS. Sini

Kapal yang dimaksudkan oleh cina komunis dari DAP itu adalah Offshore Petrol Vessel atau OPV.

Antara OPV dan SGPV-LCS banyak perbezaan walaupun kedua-duanya adalah kapal.

Contohnya, Hotel Lok Ann di Petaling Street adalah sebuah hotel. Hotel JW Marriot di Bukit Bintang juga adalah sebuah sebuah hotel. Kedua-duanya adalah hotel, kenapa Hotel Lok Ann berharga RM 30.00 satu malam tetapi Hotel JW Marriot pula berharga RM 300.00 satu malam ?

Kapal yang bakal kita miliki itu untuk menentang musuh-musuh negara atau komunis-komunis mempunyai kehebatan yang luar biasa. Saya tidak perlu mencatitkannya lagi di sini. Blogger Unspinners telah menjelaskan dengan begitu baik. Klik sini.

Untuk pengetahuan rakan-rakan pembaca semua, kapal yang bakal kita miliki itu dibina dalam negara. Ianya akan dibina di Lumut oleh Boustead Naval Shipyard. Kapal berkenaan bukannya boleh dapat sekelip mata seperti kita pergi beli kacang goreng di kedai. Ianya bakal dibina dan siap dalam tempoh dua Rancangan Malaysia (1o tahun).

Apabila kerajaan memperuntukkan RM 6b untuk pembelian kapal-kapal berkenaan dan dibina dalam negara serta 60 % bahan-bahan yang digunakan adalah bahan tempatan maka ianya akan merancakkan lagi ekonomi negara serta bakal memberi keuntungan kepada banyak pihak dalam negara kita termasuklah para pekerja, vendor dan sebagainya. Setiap kenikmatan ekonomi yang diperolehi oleh rakyat Malaysia akan disambut dengan keselamatan yang berpanjangan. Apabila keselamatan terjamin ianya akan memastikan kemakmuran berterusan.

TPKK nak tunjuk hero kepada bos-bosnya kononnya dia hebat dan tahu segalanya. Daripada hajat nak tunjuk hero sekarang kebodohan pula yang terserlah. Kalau dalam Pas ada Mahfuz Omar yang sering tunjuk bebal sekarang dalam DAP ada pula Tony Pua Kon*t Kecil.

Lain kali sebelum nak tunjuk hero tolong buat kajian dulu. Jangan main hentam sembrono. Ada faham ke wahai cina komunis. Kalau lu talak faham, mali sini saya kasi potong lu punya kon*t dulu.

11 comments:

Anonymous said...

Dua-dua bangang...so DAPig ganti aje hamPAS
http://www.freeimagehosting.net/image.php?86e2e23d5a.jpg

Anonymous said...

wakakakakak....kesian cina bodoh nak tunjuk teror

Anonymous said...

hahaha..potong k...k smpai umbi2 skali..bru padan muka..jenis xreti base nih..we malaysian citizen nk kan peace n harmony..kita rakyat bayar tax untuk pastikan all peace r kept..n fr dis to happend,our militery war equipment mesti la yg terbaik..da best among da best..apa lu xtau ka!! bolo pnya org..ur not frm dis region i gess la..not patriotic at all..go to hell!!..it wont b long..ur not gonna b around in da next GE13..people gonna skip u out fr sure..

Anonymous said...

saudara RBF,sebenarnya juak juak pembangkang ni faham cuma mereka buat-buat tak faham.saja nak menyemarakkkan kebencian rakyat terhadap agensi-agensi kerajaan seperti ATM,Polis DiRaja Malaysia,Kehakiman dan yang lain-lain.
Kita sering melihat satu 'patern' penyerangan terhadap agensi-agensi ini yang dipelopori oleh DAP.Mereka sengaja cuba menimbulkan isu tidak puas hati kerana pada hakikatnya ianya diketuai oleh orang melayu dan ramai anggota melayu di dalam perkhidmatan badan dan agensi ini.
Pas dan PKR pula hanya menjadi pak sanggup dengan mengiyakan sahaja tindakan DAP ini atas dasar pakatan politik semata-mata
Para pemimpin mereka sanggup memperlekehkan sumber pertahanan negara yang mana perbincangan ini tidak sepatutnya dibuat secara terbuka kerana boleh mengancam rahsia keselamatan negara.Contoh terbaik sewaktu Nurul Izzah mebuat komentar di sebuah akhbar Indonesia tentang kapal selam negara.
hati-hatilah dengan tindak tanduk para pemimpin seperti mereka ini,

Anonymous said...

Itulah caranya agen Singapura ni nak lemahkan Malaysia. Buat masa sekarang Singapura mempunyai tentera lautnya uang canggih di Asia Tenggara ni. Sekiranya Malaysia mempunyai kapal perang yang canggih tentulah Singapura rasa terancam. Gunakan proksi untuk melemahkan pertahanan Malaysia, gunakan Cina DAP untuk menghalang Malaysia dari mendapatkan peralataan ketenteraan. Stretigi Yahudi yang di gunakan kepada Iran. Cina DAP ni dah berjaya, tentera Malaysia terpaksa menggunakan Nuri buruk untuk melawan musuh. Kapal perang dah ketinggalan zaman untuk berperang, mereka tak kisah kerana askar Malaysia majoritinya Melayu Islam. Kalau mereka mati dah tanggunjawab mereka. Yang mereka bela ialah Kugan, TBH dan seumpamanya. Melayu ni jadi bangsat dia untuk merobohkan gerai atau untuk merampas barang orang berniaga.

Anonymous said...

ishhh...aku tak nak le ada pemimpin bingai cam depa tu. rasa2nye tak nyesal ke org2 yg undi depa hari tu?

Anonymous said...

dah memang dasar komunis nak mampus la tu..

Anonymous said...

Saudara RBF sedar tak New Straits Times mempromosikan BINTANG TIGA didalam akhbarnya; seperti juga pelancongan negeri Selangor.

Klik Di Sini said...

salam tuan..

ni nak merayu nie.. mohon link blog saya ke blog tuan.. Saya orang baru dalam blog2 nie..
Jadi nak tumpang ah kepopularan blog tuan.

segala kerjasama diucapkan ribuan terima kasih.

mimview.blogspot.com

sejahtera39 said...

meme....celako celako celako

Abe zul Kelate said...

AKU KALAU NAK ULAS FASAL SIMAHFUS NI MALAS LAH...BEBAL DAN BODOH SANGAT DAN BELUM TENTU DIA FAHAM KORANG CAKAP....BEBAL ITU MAHFUZ DAN MAHFUZ ITU BEBAL... IA NYA SINONIM.Malas aku nak ulas cerita manusia bodoh ni.