Monday, February 28, 2011

Calon Pas Merlimau Tipu Taraf Pendidikan ?

Demi untuk menandingi taraf pendidikan calon BN di PRK merlimau, Roslan Ahmad yang memiliki diploma pentadbiran perniagaan ITTAR calon PAS, Yuhaizad Abdullah yang hanya memiliki pendidikan peringkat SPM telah menipu kononnya dia memiliki DIPLOMA dalam jurusan tasawwur islam tanpa mengemukakan dari IPT manakah dia memperolehi diploma tersebut.

Sijil kemahiran MARA kejuruteraan mekanikal juga satu penipuan memandangkan tiada bukti jelas dari IKM cawangan manakah dia dianugerahkan sijil tersebut.

Dikhabarkan, kebanyakan ahli PAS yang memiliki tahap pendidikan rendah dan memerlukan kelulusan sekurang-kurangnya peringkat diploma untuk sesuatu urusan, akan mendapat 'diploma segera' dari akademi ini.

Mungkin Mahfuz juga telah mendapat ijazah kehormat kelas pertama berserta anugerah dekan dari akademi tajaan PAS ini... tahniah YB Mahfuz yang bengap!!

Dipetik dari : http://1peluru.blogspot.com

Sekarang lubang telah pecah, rupa-rupanya Pas ada akademi sendiri untuk ahli-ahli mereka dapat diploma. Yang lebih mengejutkan lagi akademi tersebut hanya untuk ahli-ahli Pas sahaja.
Klik di sini

Tak tahulah sudah berapa ramai ahli-ahli Pas yang telah dapat diploma dari akademi tersebut.

Harap pihak berkuasa dapat menyiasat dengan segera.

8 comments:

Anonymous said...

Kelantan (serambi Mekah) vs Melaka (Kota Portugis - Sekular) - Kelantan Isle melalui pemerintahan nik aziz menang 5-0 beb! UMNO jgn mimpi lah!

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2011/02/darah-tuahs-melaka-lawan-kelantan.html

Anonymous said...

BIAR BETUL NI BRO??? KALAU DAH STATUS PENDIDIKAN PUN NAK TIPU, CONFIRM YG LAIN2 NANTI AKAN TIPU GAK...

Anonymous said...

Assalam.. wbt tuan.

Adakah syarat " Sekurang-kurangnya mempunyai sijil SPM,sijil Keahlian PAS dan Sijil Ahli Pas" ini tidak berbau apa yang mereka katakan faham assobiyah?

Anak orang UMNO tak layak masuk ke? Habis kalau ada pelajar Islam daripada Singapura, Indonesia atau Brunai, macam mana? Mereka takkanlah ada sijil ahli PAS pulak?

Namakan institusi pendidikan UMNO yang hanya hadkan anak ahli UMNO saja, apa ada?

Semakin hari semakin jelaswarna dan coraknya.

Mr.Uda said...

PAS mana ada tipu, ahli Pas kan suci dalam debu.., di gerenti syurga oleh wali selipar Nik Aziz. So jangan reka-reka cerita beb!! marah niky aziz.

Media Cyber said...

Hi :) artikel anda telah disedut ke blog khas PRK DUN Kerdau dan Merlimau. Segala berita terkini mengenai Pilihan Raya Kecil dua kawasan ini akan dikemaskinikan di blog ini.

Selain dari itu kami juga menyediakan pages Facebook Khas, juga Facebook Group dan juga Twitter. Sebarkanlah kepada rakan blog anda. :) Terima kasih kerana sudi mendengar radio Merpati. Selamat berjuang :)

p/s: Follow twitter, facebook dan blog kami.

Mat said...

klau x tipu itu bukan Pas bro....tngk wali selipar pok nik bapa segala penipu,so pok nik kencing berdiri anak kencing berlari kakhakhkah...

Anonymous said...

peluru of the day:

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/2/28/mstar_berita/20110227173707&sec=mstar_berita

paling best yg the last part "Setelah mengalir jauh, pastinya melalui pelbagai rintangan, sampah sarap dan pelbagai kekotoran, untuk minum (air di muara) kena tapis dulu, kita kena rebus (masak) dulu," jelasnya"..

tapis air vs air kotor di kelantan..hehehe..

Anonymous said...

Kenapa tiba-tiba nak highlightkan nizam ni baik? Apa? Dato Azhar tak baik ke? Ismail Safian tak bagus ke? Bukan ke si Nizam ni yang pegi Amsterdam naik 1st Class? kalau dia boleh naik 1st Class, tak heranlah dia boleh bayar rbf. Dato Azhar n Ismail Safian tak nak bayar rbf ke? Tak payah la simapn duit balak banyak2, bagi je sikit kat rbf ni! Biar rbf lambung bontot korang tinggi-tinggi.

GUA HILANG RESPECT DENGAN LU, RBF!
LU BOLEH DIBELI!!!