Sunday, February 27, 2011

Pas Terus Menerus Tipu Duit Rakyat

Dipetik dari mykmu.net

Kalau sebelum ni PAS melancarkan kempen Tabung Buluh kononnya bagi mengutip dana Pilihanraya dikalangan ahli-ahlinya, cara licik untuk mengaut duit rakyat bawahan ini diteruskan juga sewaktu hari Penamaan Calon di PRK Kerdau.

Bezanya sewaktu di tempat penamaan calon Kerdau ini, PAS tak menggunakan Tabung Buluh. Sebaliknya mereka menggunakan bekas plastik @ Tupperware bagi mengaut keuntungan.

Menariknya, PAS tak lagi menggunakan perkataan derma untuk kutipan mereka, tetapi mereka kini menukar perkataan derma tersebut dengan perkataan “Infaq” pula. Mungkin ini dilakukan bagi menipu masyarakat sekitar yang tak tahu makna Infaq tersebut.

Bersambung, klik di sini

7 comments:

Anonymous said...

POK NIK TIPU TIPU AKU LAGI .....

zahari1950 said...

Teringatkan hal pengertian bahasa Arab ni, satu peristiwa semasa saya di tingkatan empat (1966) di sebuah daerah di Kelantan. Pada satu malam satu keluarga yang saya kenali keluar menonton wayang gambar di pawagam. Ikut bersama ibu mertua ketua keluarga berkenaan yang saya panggil Mak Cik. Keesokan harinya berceritalah mak mertua tadi kepada saya.."semalamkan Mak Cik Ikut Abang Mat kau tengok wayang gambar. Bagus ceritanya..dalam wayang gambar tu semua bercakap bahasa Qur'an. Cuma ada sikit adigan peluk-peluk tetapi tak bercium". Bagus ceritatu kerana ada pengajaran agama. Aku ketawa sendirian. Rupanya Abang Mat tersebut telah kelentong mak mertuanya yang buta huruf kononnya wayang gambar yang ditonton adalah cerita arab yang ada pengajaran agama. Sebaliknya cerita arab tersebut adalah cerita percintaan. Adakah masih berlaku lagi sekarang ni?.

Anonymous said...

Nik Aziz bebal tu tak faham cakap Mahathir. Dia kata takper klau dia dilahirkan sebagai bukan melayu, asalkan islam. Masalahnya klau dia dilahirkan sebagai bukan melayu, belum tentu sekarang ni dia islam. Mungkin trus kafir. Nasib baik dia dilahirkan sebagai orang melayu, kerana orang melayu semua orang islam. Otomatik. Itu yang Mahathir maksudkan, Memang sah bebal Nik Aziz ni.

Anonymous said...

Sekarang ini LEBIH TERUK lagi....

Anonymous said...

Derma lah. Bagikan duit shiling 1 sen banyak-banyak. Biar dia orang teruk ngira.

sejahtera39 said...

klu dikira sejak pas mula ditubuhkan sampai keharini berapa banyak agaknya pungutan yang mereka perolihi...mau rasanya berbilion henggit....

puak pas yg bodoh terus menerus ditipu dan tak pernah tau kemana pegi duet derma mereka itu..masok poket sapa?

dhlh didunia kena tipu mati sok tuhan bagi balasan kerana bersubahat dlm kemungkaran ulamak2 mereka setiap kali mengadakan ceramah2 samada cramah agama/politik/maulidil rasul semuanya pengisiannya penuh dengan fitnah terhadap pemimpin kerajaan BN terutamanya sasaran mereka kini DS Najib dan isteri...mereka tau mengumpat /fitnah/mengaibkan orglaen adalah satu dosa, tp itulah amalan mereka.

Anonymous said...

Tabung buluh tak main dah. sikit saja boleh kutip. Tabung tupperware besar dan boleh isi lagi banyak duit.