Tuesday, February 22, 2011

Pendedahan Pembohongan Hata Wahari

Semalam Hata Wahri berkata dia akan menjual tanah milik keluarganya untuk dijadikan modal bagi menerbitkan sebuah akhbar bebas yang bernama Utusan Rakyat.

Semua itu temberang semata-mata. Halo Hata Wahari, tak usahlah kau nak berselindung di sebalik nama bebas untuk mengabui mata orang ramai. Kami tahu dimana kiblat mu dan apa agenda sebenar kamu.

Kamu bersekongkol dengan PKR untuk menjahamkan Utusan Malaysia dari dalam kemudian kamu kata bebas. Khaikkkkk ptuihhhhhhh.....

Alasan jual tanah keluarga untuk dijadikan modal ? kau nak tipu siapa bro ?

Untuk pengetahuan pembaca, sebenarnya rancangan penubuhan akhbar Utusan Rakyat adalah rancangan PKR. Untuk mengabui mata rakyat kononnya mereka tidak terlibat dalam penerbitan itu maka mereka gunakan si kitol Hata Wahari sebagai alat mereka.

Perkara ini telah dibincangkan dalam satu forum pada 15. Feb yang lepas yang mana dalam forum itu Hata Wahari yang kononnya bebas turut sama membentangkan kertas kerja bagaimana cara untuk menjatuhkan Kerajaan BN dan cara untuk menjahanamkan Utusan Malaysia.

Lihat di bawah,

Rumusan yang dibuat oleh seketeriat forum terhadap kertas kerja yang dibentangkan oleh Hata Wahari, seorang pekerja Utusan Malaysia.

Kenyataan Hata dalam malaysiakini semalam berhubung Utusan Rakyat
"Ini bukan akhbar politik. Kita mahu tunjukkan sebuah akhbar sebenar yang bebas, beretika dan profesional serta tidak memihak kepada mana-mana pihak," katanya yang menjadikan kebebasan media sebagai agenda utamanya di NUJ.
Bukan politik ya ? dicadangkan dan dibincangkan dalam forum PKR kemudian kata bukan politik.

Lihat perkara nombor tiga di tajuk Pandangan Yb Nurul Izzah

Sedang berusaha wujudkan Utusan Rakyat dan berharap Hata Wahari boleh menjadi CEOnya

Kau nak kelentong apa lagi Hata. Jual tanah ya ? Wa....kah...kah....kah....kah....kah....
Jual tanah konon, padahal jual bontot kepada PKR.

Sudah terang lagi bersuluh Nurul Izzah yang kata dia (PKR) sedang berusaha wujudkan Utusan Rakyat dan dia (PKR) berharap Hata boleh jadi CEO.

Nak tunggu apa lagi wahai Utusan Malaysia ? masih nak simpan lagi pekerja seperti itu ? dia kerja dengan Utusan dalam masa yang sama dia pergi nak kerja dengan orang yang anti Utusan.

Bersambung....

Malam tadi jam 11.02 malam saya menerima satu lagi panggilan dari nombor 01X-93XX 832 yang bercakap dengan lemah lembut dan penuh sopan serta membahasakan dirinya sebagai abang. Dia menceritakan masalahnya di Utusan kepada saya seolah-olah untuk menagih simpati supaya saya tidak menyiarkan apa yang saya janjikan pada hari ini.

8 comments:

marilyn said...

Klu inilah agenda Hata Wahari,mmg dia sama mcm Nuar Gayboy,spesis haram jadah.

Anonymous said...

Saya dengan ini mengesahkan itu adalah no telefon Hata... Kalau tak percaya, boleh hubungi office Utusan Malaysia... hahahaha.. Pengecut!

sejahtera39 said...

mcm dh gila talaklh budak ni.

nk rujuk xdapat dia kutuk

Anonymous said...

RBF,
Pembongkaran yg menarik.
Mintak kebenaran nak copy artikal & sebarkan via FB & email.

Anonymous said...

Lari dari mulut Umno dan masuk mulut PR dikatakan bebas yakni tidak ada unsur-unsur politik? kah! kah! kah! biar betul, Bro.

Anonymous said...

GUNTING DLM LIPATAN...HENDAKLAH SEGERA DIBUANG ORG2 CAMTU..

nun manjung said...

Aku dah agak dah, dah lama dah... Apa tunggu lagi tendang je keluar bawa masaalah betul spesis ni ...

blogenstarz said...

Pinjam akal Anwar dan Karpal untuk jadi pembohong.....