Sunday, February 20, 2011

Soalan Untuk Nik Aziz


Nik Abdul Aziz sebelum ini beberapa kali menolak perjuangan terhadap bangsa Melayu kerana menganggap ia tidak dilakukan oleh Islam secara keseluruhannya.

Bagaimanapun, Menteri Besar Kelantan itu juga menolak perjuangan nasionalis kerana dakwanya, ia jelas bercanggah dengan ajaran Islam.


Dalam pada itu, Nik Abdul Aziz turut menuduh Dasar Ekonomi Baru (DEB) diperkenalkan untuk kepentingan politik Barisan Nasional (BN) semata-mata.
Utusan Online

LADANG RAKYAT DI KELANTAN SEMATA-MATA UNTUK KEPENTINGAN POLITIK SIAPA ?

10 comments:

irs-Hursaini said...

Bagaimana 'ladang' yg tak wujud tapi ahli2 dapat duit?

Anonymous said...

Konvensyen Nasional Pengupayaan Bangsa la patutnya PAS buat Konvensyen Nasional Pengupayaan Isle

Anonymous said...

aku kalau jumpa n.ajis ni mahu aku ludah muka dia! cakap dolak dalik! dengan melayu dia caci dan hina tapi dengan cina2 DAPig dia jilat bontot! n.ajis dan anwar aljuburi ni sama je kaki bontot!

Anonymous said...

Boleh tak kami orang Melayu Shah Alam membeli hartanah di Kelantan?

Din PasarPUDU said...

Wali selipar Nik Aziz budak suruhan khalifah Lim Guan Eng komunis sama je diorg berdua tu lidah bercabang....hari ckap A,esok ckap B mcm pemimpin otak kartun kahkahkahkahkah....

AeminEdia said...

Lari Tajuk .... jom tengok gambar-gambar PM bersama rakan online FB & Twitter

http://kedaiaeminedia.blogspot.com/

makacihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

jika pejuang islam sejati bukan hanya berjuang di malaysia sahaja tetapi diseluruh dunia... bagi pendapat ikhlas saya eloklah TGNA bersara dari politik, atau menyatukan semula orang melayu yang rata2nya adalah orang islam... jika penyatuan orang melayu ini berjaya disatukan oleh TGNA ianya sudah cukup untuk membuktikan kepada Tun M yang beliau bukan seorang yang suka melihat kepada perpecahan... dan mungkin jasanya sebagai seorang Tuan Guru akan dikenang diakhir karier politiknya... wassalam..

kalbunUMNO said...

kah kah kah!
ingatkan soalan untuk dijawab budak U, kalau soalan ini budak tadika pun boleh jawab.
Kalau pasal kebas dan rembat wang rakyat, UMNO jangan buka mulut. Nanti apa yang ada dalam kain sarung habis terlodeh.
Beri satu nama pemimpin UMNO yang tidak terlibat merompak dan mengautakan harta rakyat?. Aku berjanji akan cium tangannya sampai ke ketiak.
Tiada ertinya bersama UMNO, jika kita tidak terlibat menyamun dan merompak harta rakyat. Ini bukan tuduhan melulu, bukti bukan sahaja pada mulut dan tuduhan jahat, bahkan boleh dilihat dikampung-kampung melalui amalan dan pendapatan ketua bahagian, AJK cawangan dan JKK UMNO.
Mungkin berat untuk diterima, namun itulah kenyataan. Sebab itu aku amat berpantang dan sanggup berpuasa dari menghadiri majlis makan di rumah-rumah orang kuat UMNO, takut terbias hasil pendatang haram.

Anonymous said...

untok makluman rakyat malaysia semua,ladang rakyat tu adalah tipu belaka.tanah tu sebenarnya dapat kat cina semuanya.cuma dia bagi rm 300 sebulan kepada beberapa orang kuat pas.tanah digua musang tu berpuloh ribu ekar dah nya bahan ke cina.cina singapore pun ada.MAMPOSLAH MELAYU KELANTAN NYA TIPU KE ISLA PAS

MAMAT KUBA said...

TAK PAYAH TANYA SOALAN PADA PENDITA TUA DARI NEGERI CIK SITI WAN KEMBANG INI.....KERANA JAWAPANNYA PASTI MERAPU DAN BODOH....MANUSIA BIASA TAK MAMPU UNTUK MEMBUKA MULUT PENDITA TUA INI KECUALI.....SELURUH ANGGOTA BADAN NYA BERKATA-KATA SETELAH MULUT SUCI NYA DIKUNCI ALLAH S.W.T.....IA SAJA YANG PENYUDAH BAGI PENDITA INI........