Wednesday, March 2, 2011

Kucing Kurap Ajak Tun Dr M Berdebat

Sinar Harian semalam melaporkan ada seekor kucing kurap nak berdebat dengan Tun Dr M. Sungguh melucukan. Sebelum nak berdebat dengan Tun Dr M sila kencing dalam tempurung kelapa terlebih dahulu kemudian tilik wajah kamu dalam air kencing itu untuk melihat samada kamu layak atau tidak berdebat dengan Tun Dr M. Sini

Kucing kurap tersebut sudah tiada tempat dalam Pas sekarang. Sebab itu dia jadi kucing kurap. Nyawa politik dia sekarang hanya bergantung kepada Nik Aziz. Itu pun tidak tahu berapa lama Nik Aziz nak percayakan kepada dia lagi. Depan Nik Aziz dia baik, belakang dia hentam. Buktinya ?

Kickdefella kata ada khabar-khabar angin yang menyatakan blog Gelombang Merah yang terkenal dengan mendedahkan salah laku Nik Aziz serta Ariffahmi dikendalikan oleh orang yang berada bersama dengan kucing kurap tersebut. Kickdefella cuba berlapik dengan menggunakan ayat khabar-khabar angin tetapi sepertimana yang kita maklum yang kickdefella memang tahu banyak kisah-kisah sebenar di Kelantan. Pada jangkaan saya beliau sengaja menggunakan ayat 'khabar-khabar angin' untuk berlapik sedangkan dia sudah tahu kebenaran perkara tersebut.

Tujuan si kucing kurap ini nak berdebat dengan Tun Dr M tidak lain tidak bukan hanyalah untuk mencari populariti bagi menaikkan kembali namanya menjelang pemilihan Pas yang akan diadakan tidak lama lagi.

Dua tahun lepas sudah jatuh tersungkur di tangan Nasharuddin Mat Isa. Sekarang mungkin nak cuba dan nak menyungkurkan Nasharuddin pula.

Dia kata Tun Dr M mengkhianati orang melayu khususnya orang Kelantan kerana menafikan hak orang melayu Kelantan selama 22 tahun pemerintahnnya.

Itulah yang dinamakan lidah iblis.

Siapa yang bagi duit untuk mengatasi masalah air di Kelantan sebanyak RM 600 juta ?

Siapa yang mengkhianati rakyat kerana gagal menyelesaikan masalah air sejak berpuluh tahun lalu ?

Berapa ramai anak-anak orang Kelantan yang tidak mendapat pendidikan kerana ketiadaan sekolah sepanjang Tun menjadi PM ?

Berapa ramai orang Kelantan yang mati kerana tiada hospital untuk merawat pesakit ?

Cukup yang itu dulu, kalau saya senaraikan berpuluh-puluh malah beratus-beratus yang boleh saya senaraikan. Tiga itu sudah cukup untuk menunjukan lidah kucing kurap tersebut adalah lidah iblis.

Sekarang mari kita tanya kucing kurap tersebut apa yang Pas buat.

Siapa yang jual tanah kepada cina-cina Singapura untuk dijadikan ladang rakyat ?

Siapa yang dapat balak di Kelantan kemudian jual kepada cina-cina Singapura ?

Siapa yang jual tanah-tanah yang bernilai tinggi di Kota Bharu kepada tauke-tauke cina Singapura ?

Mereka punya deal semua melibatkan cina-cina Singapura, hidup dengan mengharapkan duit-duit cina Singapura, sebab itulah si tua itu sayangkan Lee Kuan Yew.

Ada lagi soalan...

Siapa yang gadai perkataan Allah kepada kristian ?

Siapa yang ajar orang melayu derhaka pada raja sehingga berguling depan kereta raja ?

Siapa yang sembah derhaka kepada raja ?

Siapa yang sanggup gadai prinsip kerana nak dapat sokongan bukan melayu ?

Siapa yang luluskan pembinaan tokong besaran-besaran di Kelantan yang 95 % darinya adalah orang melayu ?

Siapa yang sanggup buat expo Cheng Ho yang memakan wang berjuta-juta untuk mendapat sokongan orang cina ?

Porahhhhhhhh, sekarang nak kata Tun yang mengkhianati melayu. Hoi kucing kurap, orang gila pun boleh ketawalah bila kau kata Tun pengkhianat melayu.

Dulu si kucing kurap itulah yang datang menyembah Tun selepas persidangan mengenai dinar di PWTC pada tahun 2007. Tidak cukup dengan itu pada selepas PRU 2008 dia datang lagi menyembah Tun nak bincang pasal Kedah yang diperintah Pas dan nak minta nasihat Tun pasal Langkawi. Dia pula yang memandai-mandai nak bincang pasal Kedah. Dia MB atau exco Kedah ke ?

Tak payah nak sibuk bincang pasal Langkawi, biarkan Kerajaan Kedah yang bincang, tolong selesaikan dulu masalah pasar di Pasir Mas sebagaimana yang disiarkan oleh kickdefella di sini.

Kalau kau rasa gian sangat nak berdebat, tak payah berdebat dengan Tun, aku sarankan kau berdebat dulu dengan kickdefella. Kalau kau boleh lepas berdebat dengan kickdefella barulah kau boleh fikir untuk berdebat dengan Tun.

Kepada rakan-rakan pembaca, saya bukan nak bercakap besar, setakat nak matikan hayat politik kucing kurap tersebut saya boleh lakukannya sekarang. Tetapi biarkan dulu, saya simpan terlebih dahulu. Saya nak tunggu pemilihan Pas. Mula sahaja kempen pemilihan Pas, maka itu jam saya akan mulalah.

19 comments:

Anonymous said...

salam.

zaman tun M lah orang kelantan paling banyak berada di IPTA (sampaikan UKM digelar Uni Kelantan msia), berada dlm sektor kerajaan dan GLC.

Apa yg dikatakan menafikan hak?.

Anonymous said...

yep mmg btul ramai orang kelantan dpt masuk tp bkn sebab mereka bijak, tp sbb merit mereka tinggi,... kalau x percaya cube tgk yg dpt A1 pada tahun 1990 , semak markah dia , ada tidak A1 dikelantan sama dgn 70% shj markah, berbanding di KL A1 sama dgn 90%....

dan satu lagi atas didikan ketua2 PAs mereka, mengajar supaya tidak bersyukur walaupun tiap2 bulan gaji beribu2.....

Anonymous said...

PAS dah takde modal... sampaikan nak tumpang populariti Tun Mahathir...

-RC- said...

sudaaaa la husam!! debat dgan KJ pun dah tercirit meraban...

Anonymous said...

Bukan lagi kucing kurap tu, Anjing Kurap lebih sedap didengar

Anonymous said...

betul tu bro. kawe ngaji di ukm. banyok manusio dari klate. masuk u dengan kelulusae minima dan ado yg "below par". tak mengenang jaso demo ni.

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti Majlis Agama Islam, Mufti, Kadhi, JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

blogenstarz said...

DiKilang produa.... ramai orang PAS !

Anonymous said...

hehehe.
rasanya M takut berdebat.
takut tersasul

ajai62 said...

Assalam Bro

Apa taraf dia nak berdebat dengan Tun M. Nik Aziz pun tak layak nak berdebat dia pulak hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Geli aku. Kalau otak tahap budak tadika PASTI lupakan ajelah, nanti yang malu Nik Aziz sebab lahirkan pemimpin bangang macam dia ni. Itu pergi debat dengan Anwar kenapa dia meliwat...

Anonymous said...

Orang kelantan ni semangatnya kiranya dalam dunia seperti orang arab. Dalam dunia arab pulak macam Palestin.

Ingatkan Palestin sahaja bermasalah, rupanya diam-diam merebak seluruh arab daa..

Semangat lagi bro...

-az-

Anonymous said...

Pak Pandir nak berdebat ????

Anonymous said...

Nak tipu RAKYAT musti pakai KOPIAH keh keh keh

Anonymous said...

Bukan Pak Pandir la, abg baju kotak2 merah -MSO

husni mubarak said...

Wali selipar Nik aziz buang serban yg sebesar bakul tu gantikan ngan topi santa claus ho..ho..ho..hooooo

Pok nik bawa ajaran Islam Pas ala rejim gadaffi libya...

KUBA RABIT KOTA BARU said...

ABE HUSAM LUPAKAN HASRAT BODOH DAN SIA-SIA ITU....CUBA CARI TEMPURUNG DAN KENCING DI DALAM NYA LIHAT MUKA DAN MUHASABAH DIRI DENGAN AIR KENCING TUAN.....STANDARAD TUAN DENGAN TUN SEUMPAMA LANGIT DENGAN BUMI MALAHAN LEBIH JAUH LAGI....TUAN HANYA SETAHUN JAGUNG MENGENALI POLITIK...SEDANGKAN TUN TELAH BERJUANG DALAM POLITIK SEMENJAK ZAMAN SEBELUM MERDEKA LAGI...TUAN WAKTU TU MASIH HINGUSAN LAGI ATAU MUNGKIN BELUM LAGI DILAHIRKAN DARI RAHIM IBU LAGI....TAK PAYAH MENGUJI POPULARITI DAN MENCARI PENGARUH DENGAN KERJA SIA-SIA....SUDAH LAMA RAKYAT MENILAI KAMU.....RAKYAT SUDAH TAHU SIAPA KAMU...DAN RAKYAT MENUNGGU MASA UNTUK MENJATUHKAN KAMU...ITU KAMU PERLU INGAT....PENGANUT DAN USTAZ SERTA MURSYIDUL AM @ WALI SELIPAR KENA INGAT.....KAMU SEMUA BERADA DI ZAMAN KEGELAPAN...DAN SEMAKIN KELAM......YANG PASTI KAMU AKAN TERHUKUM PADA PRU KE 13 NANTI...KEPADA RAKYAT KELATE TAK USAH JADI MANUSIA BODOH DAN DIPERBODOH SEUMPAMA LEMBU DICUCUK HIDUNG OLEH PEMIMPIN PAS YANG MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KENYANGKAN PERUT DAN KEMBUNGKAN POKET...ITU SAJA NAWAITU MEREKA...TIDAK LEBIH DARI ITU...KAMU SEMUA DIJADIKAN BATU LONCATAN UNTUK MEMEWAH DAN MENKAYAKAN PEMIMPIN YANG BERTOPENGKAN AGAMA...TERMASUK LAH SI WALI SELIPAR...@ NIK AJIS.....NIK AJIS ADALAH MANUSIA YANG GILAKAN KUASA,PANGKAT,HARTA DAN NAMA......KEPADA RAKYAT KELATE TINGALKAN MEREKA DEMI MASA DEPAN AGAMA DAN BANGSA TERCINTA.....

Anonymous said...

lihat pada sejarah, zaman nabi Musa a.s, Baginda mempertahankan agama Allah dan firaun menentang Allah, buktinya..tidak menjalankan hukum Allah, akhirnya kekuasaan Firaun hancur dan yang kekal adalah Agama Allah.
lihat pula pada sejarah Rasulullah s.a.w, baginda juga mempertahankan agama Allah (Islam), dan Abu Jahal serta konco-konconya menentang agama Allah..buktinya, menentang kebangkitan Islam..akhirnya kekuasaan Abu Jahal juga hancur
sekarang...yang mempertahankan Islam adalah PAS,buktinya menjadikan al-quran dan Sunnah sebagai dasar perjuangan, pemimpinnya bukan nabi, tetapi ummat nabi yang membawa perjuangan nabi untuk mempertahankan islam.B/N, UMNO penentang agama Allah, buktinya menjadikan kebangsaan sebagai dasar perjuangan dan tidak mahu menjalankan hukum Allah walaupun sudah 50 tahun merdeka dibawah cengkaman umno. jadi yang akan terjadi kepada umno pada masa akan datang adalah kehancuran dan kemusnahan seperti yang telah berlaku kepada penentang agama Allah seperti dalam sejarah yang saya bawakan di atas..Semoga Allah mnghancurkan UMNO/BN dan semua pakatan jahat mereka dan melenyapkan terus Kekuatan mereka dari muka bumi ini.Aminnn....

ABE ZUL KELATE said...

TAK PAYAH NAK BERSIHKAN IMEJ PAS YANG TELAH MEMBUSOK...RAKYAT SEMUA DAH TAHU SEGALANYA..?TAK PAYAH NAK SAMAKAN PAS DENGAN PERJUANGAN ISLAM MASA LAMPAU....KERANA DALAM PAS SEDIKIT PUN TIADA UNSUR-UNSUR ISLAM..BAHKAN DALAM PAS PENUH KEJAHATAN DAN PENUH KEJI DI MATA UMAT YANG BERAKAL....PAS HANYA GAH PADA LABEL TAPI PENGISIAN NYA HAMPAS....PAS TERLEBIH PERASAN DAN SYOK SENDIRI.....ANGKAT BAKUL PUJI DIRI....APA YANG PASTI PAS SEDANG MENUJU ZAMAN KEGELAPAN...SEMUA INI ADALAH IZIN DAN RAHMAT ALLAH BUAT ORANG ISLAM DAN MELAYU..... ALLAH MASIH SAYANGKAN AGAMANYA SEBAB ITU ALLAH AKAN LENYAPKAN PAS DARI MUKA BUMI INI SEDIKIT DEMI SEDIKIT.....LIHAT PRK...PAS KECUNDANG SATU DEMI SATU......SEMUA ITU KETENTUAN DAN KEHENDAK ALLAH.....YANG PASTI PAS AKAN BERKUBUR SEDIKIT MASA NANTI...SEMAKIN RAMAI ORANG MELAYU MENOLAK PAS...ITU ADALAH FAKTA DAN BUKAN NYA REKAAN.....ALLAH MASIH SAYANGKAN AGAMA ISLAM SUBUR DI SINI..SEBAB ITU ALLAH AKAN JAHANAMKAN PAS DARI TERUS MENCEMARKAN AGAMA SUCI NYA....KEPAADA WALI SELIPAR TOLONG JAWAB TULISAN AKU NI..KALAU TAK NAK JAWAB USTAZ SOHOR PAS TOLONG LAH JAWAB........AKU NI ORANG KELAATE YANG SEDAR......APA YANG PASTI RAKYAT KELATE PON SEMAKIN RAMAI TOLAK PAS YANG PERJUANGAN NYA SIA-SIA ITU......TUNGGULAH PRU KE 13 NANTI..KALAU PAS TAK BUNGKUS...SEKURANG-KURANGNYA SEPARUH KELAATE DAPAT KE BN,...PERCAYAH

Anonymous said...

Dari pembacaan smua komen2 diatas, prbezaan antara kedua penyokong parti amat ketara, sorg bg hujah dan fakta, yg satu lg tuduhan melulu tanpa bukti..

kalau nk umno dihormati, contohi lah cara pnyokong pas berhujah