Tuesday, May 10, 2011

Maki Najib, Bukti Anwar Semakin Tidak Mampu Hadapi Tekanan

Apa yang cuba digambarkan oleh Anwar dalam ceramah-ceramahnya ialah beliaulah sebaik-baik insan, pemimpin yang bersih, bermoral dan berakhlak tinggi serta insan paling teraniaya di muka bumi Malaysia ini.

Dalam ceramahnya, Anwar bagaikan seseorang yang masuk pusat karaoke yang akan menyanyi apa sahaja lagu biarpun suara sumbang bagi melepaskan tekanan perasaannya.

Beberapa teman penulis di dalam pembangkang mengakui bahawa Anwar semakin tidak mampu menghadapi tekanan memandangkan bukti-bukti yang diketengahkan melibatkan dirinya terlalu kukuh.

Selain itu kami juga perhatikan bukan sahaja jumlah kehadiran orang ramai ke ceramah semakin berkurangan malahan hujah-hujah Anwar juga semakin rapuh.

Anwar hanya menafikan semata-mata dan mengalih isu sedangkan pokok persoalan utama tidak dijawab sebab itu semakin ramai termasuk di kalangan penyokong pembangkang sendiri sudah tidak begitu percaya kepada beliau, kata seorang pemimpin muda pembangkang ketika dihubungi penulis.

Sebenarnya, Anwar amat menyedari bahawa harapannya untuk menjadi Perdana Menteri semakin pudar, bukan sahaja kerana masalah yang sedang melanda pentadbiran kerajaan negeri di bawah pembangkang tetapi juga masalah peribadinya.

Walaupun media-media pro pembangkang cuba untuk mempertahankan Anwar tetapi mereka pun sudah tidak mampu bertahan dan melihat bahawa harapan pembangkang ke Putrajaya semakin tipis.

Bersambung di sini

7 comments:

QISTINA said...

DARI DULU LAGI SETELAH MENGETAHUI PENGLIBATANNYA DALAM KERJA2 SONGSANGNYA,KERAJAAN MALAYSIA HARUS TAHU ANWAR SEPATUTNYA DAN SEHARUSNYA DI HARAMKAN DARI KEGIATAN2 POLITIKNYA.LIHAT APA YANG BERLAKU SKG.NASI DAH MENJADI BUBUR.ANWAR BERMAHARAJALELA MEMAKI HAMUN SESIAPA SAJA DIA SUKA TERMASUK PM..KEGIATAN SEX SONGSANGNYA MASIH BELUM DAPAT DITANGANI DGN CEKAP.MALAH MENGGADAI MARUAH NEGARA,MERENDAH2KAN DARJAT BANGSA MELAYU DI MATA DUNIA.TOLONG JADIKAN INI SATU PENGAJARAN BAGI KERAJAAN MALAYSIA.BERTEGASLAH.MALAH ADA PEMIMPIN UMNO DENGAN RELA MELETAKKAN JAWATAN KERANA SCANDAL SEX DEMI KEPENTINGAN NEGARA.MENGAPA ANWAR DIBIARKAN TERLEPAS DARI MEMBENTUK KUMPULAN HARAMNYA SEMATA2 UNTUK KEPENTINGAN DIRINYA.MENGAPA TIDAK DI HARAMKAN SAMA SEKALI PENGLIBATANNYA DALAM ARENA POLITIK.BANGUNLAH UMNO MENENTANG MUSUH NAGARA.

Anonymous said...

Dulu, saya melihat "kejatuhan" Anwar lebih disebabkan kegagalan ia mengurus EKONOMI malaysia hingga menyebabkan Interest rate naik begitu tinggi (ya mungkin ada kebenaran kerana mengikut kata kawan baik dia IMF + indirect untuk membolehkan menjatuhkan TDM). Tuduhan liwat tak lebih sebagai asbab untuk TDM membuang Anwar (ya mungkin kini benar2 berlaku).

Kini, saya melihat "kejatuhan" Anwar lebih disebabkan secara sengaja menyokong PLURALISME (AKIDAH) yang meletakkan semua agama sama! (ya mungkin kini bala tertimpa dengan penyiaran muka seperti Anwar dalam video tersebut).

Bagi saya, seorang PEGUAM perlu menegakkan kebenaran walaupun orang yg diwakilinya bersalah. Jika dulu KARPAL lawan ANWAR, kini KARPAL wakil ANWAR. Apa maknanya!

Anonymous said...

Muka Anwar kat gambar terbaru ini...sebijik mcm kat video tu...tuhan nak tunjukkan kebenaran nak lari mana...

Anonymous said...

Nih sepatutnya dijadikan projek khas untuk pejabat Peguam Negara dan SB... ekori Bapak Anwar Bin Ibrahim (BABI) dan rakam setiap hujah2nya... silap cakap ajer, humban BABI tu kedalam penjara...

Anonymous said...

Nih sepatutnya dijadikan projek khas untuk pejabat Peguam Negara dan SB... ekori Bapak Anwar Bin Ibrahim (BABI) dan rakam setiap hujah2nya... silap cakap ajer, humban BABI tu kedalam penjara...

Selangan said...

gambar ni sebiji mcm gambar dlm video tu.. confirm dia.

Anonymous said...

sedikit cadangan dan pendapat la...itupun kalau ada orang nak dengor..dulu dah jadi dah sekali kalau biorkan setan gondol ni!kali ni jangan biorkan kalau dah melampau sangat dia ni..ambil tindakan simpan ajeeee!kalau hidup nak menyuisahkan agama,abangsa dan negara..lebih baik lenyapkan saja dari penglihatan kan senang...wa ingat ramai orang melayu yang sokong..malah ramai rakyat yang sokong...jangan peduli dengan desakan politik..wa ingat lagi lama ini setaN DIBIARKAN MAKIN MENGGILA JADINYA...