Wednesday, July 13, 2011

Rosmah Beli Cincin Nilai Puluhan Juta Guna Courier

Hebat.....hebat....hebat......

Rosmah beli cincin berpuluh juta tak perlu pergi pilih,tilik dan belek .Order begitu ja dan barang dihantar pakai khidmat penghantaran cepat.

Selepas itu pula berani suruh penjual hantar atas namanya.

Wa....kah....kah....kah....

Baca seterusnya di unspinners

31 comments:

Macam tu le.. said...

Ini dah lebih dari cerita keling bro... tapi ada jugak yg percaya.

Betul2 menepati definisi BAHLOL!

Anonymous said...

keturunan "bapa kelentong malaysia,"

Anonymous said...

Hahaha... tu cincn harga puloh jutaan rupiah la pak. Kalau cincin harga puloh juta ringgit, org gile je gune courier service. Silap2 hilang tengah jln atau pekerja courier songlap, tak merana ke si pembeli tu nnt.

Kalau hilang lagi best, tentu saje rosmah takkan buat laporan polis. Kalau tak, ilang la maruah dia. Sang pencuri lagi seronok boleh enjoy sakan sana sini lepas jual cincin tu. Tujuh keturunan pun tak abis pakai duit jual cincin tu beb. Tol x?

Anonymous said...

Kalau berpuluh juta tu untuk cincin, tak masuk akal.

Tapi Kak Ros beli kain yang harga beribu ringgit semeter dengan banyak dari Itali tu adalah. Shopping dia memang kalahkan Permaisuri. Baju dia tak pernah pakai dua kali. Dia suka baju yang banyak jahitan manik-manik. Tapi takpe lah, dia jana ekonomi Malaysia dengan shopping dia.


Get the facts from ex-TKC girls la bro. Her extravagance is well known.

Ex-TKC

Anonymous said...

Kalau nak FITNAH pun elok juga gunakan OTAK, itu pun kalau KEPALA tu ada OTAK. Cuba SCAN, Ada ke tak de OTAK penyokong taksub DAP tu...

Anonymous said...

Biarlah diorang buat citer gitu..nampak sangat tingginya tahap pemikiran pembangkang..lepas tu marah2 dan tuduh kat BN tak betul zalim dsbgnya..sebab depa pembangkang tak dak kualitilah tuh...puihhhh...konon2 nak attack DS Najiblah tuh...sat lagi diaorang pusing kata maklumat tu orang UMNO yang bagi..kah3...

Anonymous said...

rbf,

Saya tak harap kau post komen saya. Tapi sebagai nasihat, baik jangan spotlight banyak kat Rosmah. Nanti kau 'open a can of worms'

Aunty tu memang kuat shopping. Jika anda pernah jadi jawatankuasa di mana function dia akan hadir, perkara protocol, buget belanja mesti bermasalah. Demands dia memang tak munasabah. Semua orang tension habis.

Saya penyokong kuat Najib tapi bukan isterinya.

Hidup DSN

Anonymous said...

tu lar...al Jub beli jam Omega pun tak kirim lalu courier tauu..heheh

Anonymous said...

Wow! Cepatnya dipertahankan DS Rosmah. Dan apakah bukti saudara bahawa DS Rosmah tak bersalah? Oh, ikut pendapat saudara sahaja? Begitu yah?

Bacalah blog di bawah....kalau tak pandai sangat baca Bahasa Inggeris, tengoklah gambar yang disediakan. Perhatikanlah skrin Sistem Maklumat Kastam. Adakah ini juga dipalasukan?

http://selvarajasomiah.wordpress.com/2011/07/11/rosmah-mansors-rm24-4-million-diamond-ring/

Janganlah terus menyatakan fitnah lah.....keturnan bapa kelentong lah dan sebagainya.

Berikanlah sedikit penjelasan selepas membaca blog itu..


pakaiakal

Anonymous said...

dekat kastam pun banyak pencacai PKR dan PAS...dah sebat duit tax lagi mau sokong pembangkang...memang babi sapa yang amik gambar kat monitor tu...

Anonymous said...

Saudara anonymous 7:06 pm,

Jadi, saudara akui bahawa "screen shot" atau gambar kat monitor itu memang original / sah / tidak dipalsukan?

Kalau demikian, memang benarlah cincin ini ada kaitan dengan DS Rosmah, kalu tidak, kenapa nama DS Rosmah tertera di situ?

Cuma saudara marah dengan yang mengambil gambar tersebut?

Begitukah? Baguslah....



pakaiakal

Anonymous said...

apalah ada pada screen komputer..hanya besi....

Anonymous said...

alah gambar macam tu sapa2 pun boleh photoshop.... macam gambar photoshop najib dgn atantuya yang tian chua buat tu..


pkr goons follow their leaders into a shithole, yet they think they're attaining nirvana!

they just end up being reborn as clowns

Anonymous said...

maklumat kat skrin yahg diharapkan sbg bukti...hehe...bersepah software kastam yang patut dilupus tetapi di bawa lari oleh malaun2 bangsat untuk buat fitnah...Malaysia Boleh !

Anonymous said...

walaupun saya tak suka isteri PM yg suka menonjol, tapi sekadar gambar skrin komputer tanpa disertakan metadata gambar dan empunya gambar tersebut, bolehlah dibuang saja ke tong sampah.

mg7

Anonymous said...

kalau tgk kat screen capture tu.. berat 0.840kg.. tak kan la seberat itu cincin rosmah.. ahaha

Anonymous said...

skrin tu kaca..xder telinga,mata..xbleh buat bahan bukti..

Anonymous said...

stakat gambar cincin ngn screen capture je.. mane gambo sbnr tuan pny cincin tu tgh pakai? pastu berat btl cincin tu.. larat ke nk pakai? then ade ke cincin mahal2 cmtu anto pki courier.. nape x g sane beli terus pakai je? haha

Anonymous said...

Kalu Wali selipar nik aziz munafik jadi juak PAS anak munafik!

zari said...

Risiko adalah kepada penjual selagi pembeli belum menerima barang yg di beli.
Jadi takkan penjual gila babi ambik risiko antar melalui courier? mahal tu beb!!

Anonymous said...

Kak Ros shopping duit laki dia..nak jaga image PM (penting whoo)..kan wanita memang gila shopping..yang anggun tu siapa..isteri PM lah jugak..wanita kebanyakan pun jaga keterampilan takut sang suami makan luar..contah kak jijah cantik sopan tapi hubby dia suka makan daging haram..bab cincin tu tak munasabah langsung..sekarang ni besi pun boleh berkata kata ..cuma betul ngan tidak aje..so manusia berakal gunakanlah utk berfikir..tak gitu weh

Anonymous said...

baca citer nie kan bro ... saya hanya mampu ketawa ..... kalo yea pun bebal .. jgn lah tunjuk sangat kebebalan nya .... bebal semalam tak abis ... da tambah bebal hari nie .... hahahahahahah ....

ainie rrock said...

ada kwn sy kata dpt info drp org dubai..cik ros beli kapet ade belian..hmmm..ntah le, sungguh2 dia kata ada info2..suh g report..diam plak..pastu komplen kata susah beckp ng org yg xmau sahsiah ni..aishhh

Anonymous said...

karpet ada berlian plakkkk ... hahahahaha .. memacam issue yang dorang kuarkan. Saya nak tanya pendapat. In my office nie pulak, there is a guy (yg sangat2 anti-BN) claimed that his wife working in Selayang Hospital. And 2 days ago, he said that his wife dapat "show cause letter" because of menyokong "Bersih". I dunno whether it is true or not ... tapi this guy has spreading out the issue amongst us and claimed that the Kerajaan is so kejam (cara dia bercerita macam Government so kejam giler). So now, his wife dah amek legal action towards Selayang Hospital. This guy some more has telling the whole office about it and end result, everybody has shown the sympathy. But when we ask further about the case, he trying to escape and provoke the BN followers by saying that Kerajaan is kejam. I just wanted to know whether the story is true or not? and if this is a false statement, is there any action can be taken towards this guy?

Anonymous said...

dh xde modal.. nde cmtu pn dijadikan isu.. yg pasal cincin ni aku teringin sgt nk tgk gambo rosmah pakai cincin ni.. baru tgk gambo cincin pastu kononnye ade bukti screen capture tu terus percaya.. bile mntk lbh byk bukti xde plak diorg post.. ni la keje diorg.. bile dh xdpt nk jatuhkn najib, beralih plak kt wife die.. tapi bukti x kukuh.. yg dh terang2an siap ade video tu diorg sibuk lg nk nafikan.. haha

Akak Glamor said...

laaa.. citer mcm ni pun nak kecoh. tsgt bjak dan pndailah org yg mulakannya. fikirlah cara logik. kite org pompuan ni kalu bli brg kemas (org jntan beli jam mahal2) utk pakai sndri kat overseas, bile balik x declare punye. pakai aje. kat tlinge, jari, lengan, kaki, leher mane2lah tmpt yg blh gntung. Smpai a/port green lane. lainlah kalu bli bkati2. kene declare, tapi bawak sndri as hand luggage. x pyah pakai shipping agent. kalau betul lah citer ni, gamaknya besar mane kotak cincin USD24juta kak mah kite tu ekkk? Smpai kene pakai shipping agen nak bawak balik. Besar fridge kot? Jgn buat2 citer. Fitnah tu. Dosa BESAR....

Anonymous said...

Takkan lah si DSRM tu bodoh sangat nak courier kan cincin dia? Kalau ya pun nak fitnah orang, biarlah berlogik sikit. Tak payah courier, pakai kat jari dia dan tak ada sapa nak tahan pun.

Sudah-sudahlah memfitnah orang. Balasan diakhirat itu sangat azab. Na'uzubillahiminzalik...

Bukalah mata dan hati seluas-luasnya untuk menerima kebenaran tentang siapa AI sebenarnya. Buat istiqarah mohon petunjuk dari Allah. Orang Melayu dan orang Islam khususnya perlu bersatu. Buangkan sikap kepartian yang hanya kan menghancurkan kita semua.

Ya Allah selamatkanlah umat Islam di negara tercinta ini...

anti bohmau said...

saman cigu bad simpson tu kak mah! jgn tak saman!

saman jgak individu dlm kastam yg lepaskan info confidential mcm ni! adaka tempahan & pemeriksaan pun dah heboh kata beli?? 'INSPECTION BY' sama ka dgn beli???

kita baka! kita baka ja!!

Anonymous said...

korang semua ni bodooohh..tak sedar diri..tak sedar ke barg2, minyak, naik mendadak disebabkan najib ni..mmg bangang korgg..ikutlah pemimpin korang tu..apa rakyat dpt..ape pun takde..mmg bodohh umnoo...!

Anonymous said...

Hmmmm... lembu2 pakatan di sini tidak dapat menjawab berdasarkan fakta. Hanya base pada screen shot sahaja. Kalau ada gambar DS Rosmah tengah belek cincin atau pakai cincin sebesar itu kira ok la.

Saya rasa ini cuma fitnah lawak jenaka sahaja tetapi lembu2 pakatan mana faham erti jenaka atau humor. Semua nak disensasikan. Tak boleh berfikir beyond any reasonable doubt.

Yang menyebarkan ialah lembu yang agak pandai dan yang membaca dan terus percaya ialah lembu-lembu bangang e.g Mat Put, Suhardi (yang purak2 meninggal).

Come on "lembu bangang", gunakan akal untuk berfikir barang seketika. Tutup sikit mulut tu, menganga besar sangat bila "lembu penglipur lara" sedang membuat hikayat dongeng "Cincin RM24 juta beli pakai courier".

akuantiLEMBUPAKATAN.

Alaha lembu-lembu,

Anonymous said...

Kak Mah tu org VVIP
kite org kebanyakan
Kak Mak kalau naik kapal terbang guna kapal terbang private pastu lalu dewan bunga raya

kalau kita, kena check in, lalu immigressen , security check


kita kalau balik kena lalu immigressen dan kastam
Kak Mah rasanya tak perlu

Kalau Kak Mah nak beli cincin sampai RM24 juta, tentu dia hand carry je

Lain lah kalau cincin tu berat lebih dari 30kg , sampai nak guna courier service

Saper la buat skrip ni
mesti skrip dari kollywood