Monday, July 4, 2011

Terkini: Lagi Percubaan Menggulingkan Agung

Keratan di bawah ini saya ambil dari ruangan komen di malaysiakini di ruangan berita, Perhimpunan 9 Julai: Titah khas Yang di-Pertuan Agong.

Komen yang dihantar oleh pembaca di bawah ini meminta supaya Seri Paduka Yang Dipertuan Agung digulingkan.

Petikan komen tersebut
Rakyat nak mengadu pada Agung sebab Najib dan regimnya. Agung kata tak perlu mengadu pada dia sebab dia percayakan Najib. Penyelesaiannya: Gulingkan kedua-dua susuk ini. Selesai masalah.
Sepertimana yang kita tahu percubaaan menggulingkan Yang Dipertuan Agung adalah satu kesalahan yang amat-amat serius.

Malaysiakini sering mendabik dada kononnya merekalah satu-satu media yang paling adil dan patuh kepada segala peraturan , tetapi boleh menyiarkan komen tersebut di lamannya.

Semoga pihak berkuasa dapat bertindak dengan segera terhadap penghantar komen tersebut dan juga kepada pihak yang menyiarkannya. Ini kerana kesalahan yang dilakukan oleh si penghantar komen tersebut amat serius.

Jika pengikut-pengikut PSM yang ditahan di Pulau Pinang minggu lepas kini ditahan di bawah ordinan darurat kerana kesalahan yang sama, maka tindakan yang sama juga harus diambil terhadap penghantar komen tersebut kerana terang-terangan dia menghasut agar SPBYDPA digulingkan.

48 comments:

Anonymous said...

harap polis dpt bertindak segera sebelum menjadi barah

daud said...

setuju ! polis perlu bertindak segera.

sijagat said...

Budak2 hingusan pengecut ni dalam internet beranilah.Kalau ada telur turunlah,cubalah gulingkan agong.Itu jam tak payah suruh,aku sendiri pun akan bawa keluar parang kasi cantas kepala2 penderhaka yg bersekongkol dengan kafir2 harbi dan munafik ni.Cis!

Ibnu isa said...

http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/07/keputusan-penuh-pilihanraya-thailand.html

RBF sila buat laporan poilis segera.. dah melampau ni..

arcadia said...

hehehe suke suke bapak ko jer nk gulingkan agong~ ape kate kita tarik je kerakyatan mangkuk nie? dah bg duk cni pun byk sangat citer.

hafiz said...

tangkap...

Anonymous said...

Bro rbf,

budak tu yang hina sultan selangor aritu, ini blog dia,

http://hanief.blogspot.com/

Ini dia punya profile kt lyn.net.

http://forum.lowyat.net/user/53718

Dia aktif kt forum kopitiam,

Ini segala topik yang celaka ni bukak kt Forum kopitiam,

http://forum.lowyat.net/index.php?act=Search&nav=au&CODE=show&searchid=49ddc0622361affa564e64f1a7a8ce95&search_in=topics&result_type=topics

Dengar cerita skrg ni dia kerja kt singapore, punya la dia jilat singapore mcm dia jilat biji piliaq Anwar.

Anonymous said...

Komen yang melampau. Tidak boleh dibiarkan. Minta KDN, Polis bertindak segera. Tangkap dan sumbatkan ke dalam penjara. Kurang ajar sangat. Rukun Negara tidak dihayati. Menghasut menggulingkan Agong, sepatutnya dihukum mati !!!

Anonymous said...

Sepatutnya Malaysiakini patut ditutup dari dulu lagi...

Mereka sikit pun tidak gentar kerana KDN asyik bagi amaran sahaja..

Orang yang komen tu mungkin terlajak kata tanpa mengetahui akibat dan risiko yang bakal mendatang..

Namun malaysiakini sebagai penyiar berpengalaman sepatutnya mengetahui akan akibat2 dari penyiaran komen tersebut...

Semoga KDN dapat membuat pembersihan ketas unsur2 subersif ini.

whiteorange said...

Stern action should be taken

Ular Menyusur Akar said...

Hisham dan berkuasa kepada polis buat apa apa yang patut. Selepas Hisham lembab, jangan polis lembab sama. Bersihkan apa apa yang patut. UMA dah ramalkan ini akan berlaku.

Anonymous said...

Budak yg komen ni memang kurang ajaq.. dulu dgq cerita nk kena tangkap dgn SKMM...kalau la kuasa ada kat aku, tau la aku ajaq budak lahanat ni..

Anonymous said...

bertindak skali terhadap mereka yang click LIKE pada komen berkenaan, kerana mereka juga menyokong pendapat yang serupa.

benih kebencian ini wajib dihapuskan terus dari terus bercambah

Anonymous said...

mamat tu yang kena tahan dengan skmm dulu kot. dia memang selalu buat klip yang menghina pemimpin. boleh tengok kat youtube...



-pasepisepus-

Anonymous said...

elleehhhh....Menteri KDN sekadar nasihat jer nanti. Mana ada berani nak ambik tindakan. paling nyata tengok jer Namawee si bangsat komunis tu, siap dibelai2 lagi kat Parliment oleh Nazri. Tak tahu lah nak komen apa lagi, kata KDN bacul nanti kita pulak tak pasal2 kena, terbalik pulak. tak pecaya.....? Tunggu dan tengok lahhhh

Anonymous said...

plzz... org2 camni perlu dibuang negara kerana tidak menghormati AGONG!!

Anonymous said...

Ini dah melampau dan tak boleh dibiarkan. Hendak2nyanya datang dari anak melayu. PDRM, siasat si Muhamad bedebah dengan segera dan gulingkan dia dalam penjara. Muhamad ni memang sah buta sejarah melayu, jangan2 dia bukan anak melayu. Sangat BIADAP.

Anonymous said...

elleehhhh....Menteri KDN sekadar nasihat jer nanti. Mana ada berani nak ambik tindakan. paling nyata tengok jer Namawee si bangsat komunis tu, siap dibelai2 lagi kat Parliment oleh Nazri. Tak tahu lah nak komen apa lagi, kata KDN bacul nanti kita pulak tak pasal2 kena, terbalik pulak. tak pecaya.....? Tunggu dan tengok lahhhh

Anonymous said...

Jangan jadi dayus.

Anonymous said...

ya...ambil tindakan segera...dan hukum segera....[roy]

njah50 said...
This comment has been removed by the author.
njah50 said...

Kenyataan seperti ini adalah melampau dan biadab. Secara tidak langsung menghasut. Pehak PDRM perlu bertindak
kepada orang seperti ini. Inilah jenis manusia yang tidak tahu bersyukur di atas kemakmoran yang pernah dinikmatinya

afterdark said...

Nama: Muhammad Nur Hanief Abdul Jalil / Umur: 26 tahun / Mykad: 841207-14-5685 / Alamat; Taman Pelangi Sentul, Kuala Lumpur

afterdark said...

Si Muhammad Nur Hanief Abdul Jalil ni mungkin masih kerja di Singapura sebab dalam dia kata kat Singapura hidup dia mewah gaji besar. Anyway dia kata nak balik join "seven eleven". Melampau dia ni, pada bulan March dia kena tangkap polis sebab mendakwa Sultan Selangir ada skandal.

afterdark said...

sori silap eja selangor jadi selnagir pulak.. tak sengaja

Anonymous said...

inilah akibatnya jika KDN lembik. nampak tak bezanya dulu dgn skrg? kalau awal2 lagi KDN bertindak, takkan berlaku perkara2 spt ini.

melayu pkr dan pas pulak, jgnlah jadi bodoh selamanya. jika tidak, tidak mustahil cucu cicit akan salahkan kamu semua kemudian hari.

Shaari said...

hanief ni memang pakar menghasut. sejak dari zaman reformasi basi dulu.

Anonymous said...

DAFTAR PEMILIH YANG TELAH DISAHKAN
PERKARA PENERANGAN
Kad Pengenalan 841207145685
Nama MUHAMMAD NUR HANIEF BIN ABDUL JALIL
Tarikh Lahir 07 Dec 1984
Jantina LELAKI
Lokaliti 115 / 00 / 04 / 032 - TMN PELANGI SENTUL
Daerah Mengundi 115 / 00 / 04 - TAMAN BATU MUDA
DUN 115 / 00 -
Parlimen 115 - BATU
Negeri W.P KUALA LUMPUR

Anonymous said...

Jangan dibiarkan 'cacing belalai' naik kemata..penderhaka tiada tempat di negara Malaysia.

Tok Gajah

Anonymous said...

27 orang komen diatas hanya mampu luahkan itu sahaja dekat sini? ada tak sesapa kat sini yang berani laporkan kepada polis?

nak di ambil tindakan tapi laporkan kepada ruang komen dekat rbf online jer ker..yang cakap takdak telur pun setakat ada telur kat sini nape tak g wat report terus?

Tok Mudin said...

Harap KDN tidak jadi mamba macam anu Anuwar. KDN kena KERAS baru rakyat segan dan hormat atau kena telan Nu Prep dulu..hehehehehhe

Anonymous said...

sumbat semua kat kemunting.

Anonymous said...

Lagi hina Sultan disini -->http://payahsungguh.blogspot.com/2009/03/hina-sultan-perak-sudah-didakwa-hina.html

Anonymous said...

Kalau aku jumpa dia nak je aku pelempang, kemudian aku nak seret dia g somalia atau sudan biar dia kering kontang kat situ. Atau nak aja aku letak dia di pudu jail lama tpt orang kena gantung 4 mlm dgn lampu samar ja..time tu kot dia sedar sikit...kalau dah keluar nanti dia nak cari uncle seeker tu hal dia...

Anonymous said...

mcm mana budak yg punya byk rekod menghina negara boleh biar bebas mcm tu. pelik sungguh dgn kdn.

Anonymous said...

malaysiakini pun patut kekenakan tindakan. idea bangang buka komen tanpa tapisan. igt zaman koboi.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Komen sini tak guna buat polis report terus terhadap Malaysiakini dan Budak hingus tuh

Ghost

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...

27 orang komen diatas hanya mampu luahkan itu sahaja dekat sini? ada tak sesapa kat sini yang berani laporkan kepada polis?

nak di ambil tindakan tapi laporkan kepada ruang komen dekat rbf online jer ker..yang cakap takdak telur pun setakat ada telur kat sini nape tak g wat report terus?

July 4, 2011 10:36 AM


Hang lak camner? Buat report ker atau sokong mamat tue?... bak mai kasi tau skit...

AnwarIbrahimMmgPembohong

wmu350 said...

kurang ajar punya manusia....ko belum tahu tinggi rendah langgit ini dijunjung....durjana punya manusia..!kalau boleh rbf dapatkan detail profil jenis22 manusia macam ni...pasal mereka2 ni jadi berani tapi bodoh sebab selama ni dibiarkan...naik lemak..!

Anonymous said...

RBF,

Just pegi buat repot polis. Saya nak tengok bagaimana Hishamuddin tangani isu ini.

Terima kasih.

Apple Lee said...

Kalau Al Maunah dihukum sampai hancur..si keparat ni elok direbus sampai empuk lepas tu gantung ditengah tengah kuala Lumpur..Yang Dipertuan Agung Payung Negara..menderhaka pada Agung sama dengan menderhaka kepada melayu islam..berani buat berani tanggung..kalau polis/KDN tak bertindak biar orang lain yang buat..campak kat bukit putus atau dalam selat melaka..

Anonymous said...

JOM PAKAT CARI HANIEF NI

Anonymous said...

harap pihak polis dpt melakukan sesuatu secepat mungkin kepada budak nie..

Pak Tam said...

DAFTAR PEMILIH YANG TELAH DISAHKAN
PERKARA PENERANGAN
Kad Pengenalan 841207145685
Nama MUHAMMAD NUR HANIEF BIN ABDUL JALIL
Tarikh Lahir 07 Dec 1984
Jantina LELAKI
Lokaliti 115 / 00 / 04 / 032 - TMN PELANGI SENTUL
Daerah Mengundi 115 / 00 / 04 - TAMAN BATU MUDA
DUN 115 / 00 -
Parlimen 115 - BATU
Negeri W.P KUALA LUMPUR

Cuma salin semula drp anon di atas, harap PDRM siasat dulu. Jika benar ambil tindakan tegas dan segera. Orang macam ini tak boleh dibiarkan berada di bumi Malaysia ini.

Spin1881 said...

lucutkan aje kerakyatan pengkhianat negara ni... dah keje kat Singapura, tinggal aje kat sana tu...

Anonymous said...

Sdr Tun Faizal,..sila buat report polis dgn segera,..mgkin ats nama UMB Pemuda UMNO Malaysia,.tk

Anonymous said...

ALHAMDULILLAH..SERONOK TENGOK RAKYAT MALAYSIA BERSATU HATI MENCARI PENGKHIANAT NI SAMPAI KE RUMAH. DAH KENA BELASAH, CUMA TINGGAL LAGI POLIS BELUM SAMPAI. LEMBAB POLIS NI. KESIAN TENGOK BUDAK NI....PUCAT LESI SAMPAI TERKENCING DALAM SELUAR.
TU LAH... DAH CAKAP:

CUTI-CUTI DALAM LOKAP
MENGKETEDARAH LEMPENG BERAK MENERAN
HATI-HATI BILA BERCAKAP,
LIDAH SEKEPING TAKDA INSYURAN


KAH KAH KAH.........

Anonymous said...

mamat hanief ni still selamba je leh post comment lg dlm malaysiakini?!
http://www.malaysiakini.com/news/169055