Wednesday, October 5, 2011

Anwar PM, Kit Siang atau Guan Eng Menteri Kewangan ?

Jadi pembangkang berlagak jadi kerajaan...

Jadi ketua pembangkang berlagak jadi PM...

Jadi ahli parlimen pembangkang berlagak jadi menteri....

Dua bulan lepas anak dia yang berlagak, pergi jumpa Timbalan Menteri Luar Jerman untuk merapatkan hubungan diplomatik Malaysia-Jerman.

Semalam pula bapanya yang berlagak sebagai PM dan Menteri Kewangan, bentang bajet depan wartawan dan dua tiga kerat penyokong mereka.

Macam main pondok-pondok pula....

Dalam pembentangan bajet liwat semalam , Anwar kata jika mereka memerintah negara PM tidak akan memegang jawatan Menteri Kewangan.
Anwar juga berkata, Perdana Menteri Pakatan Rakyat tidak akan memegang jawatan Menteri Kewangan.
Sumber:harakah...kah...kah...kah...daily

Semua kita telah tahu, gabungan haram pak-khatan rakyat telah bersetuju untuk meletakkan Anwar Ibrahim sebagai PM jika mereka memerintah negara.

Apabila Anwar berkata seperti semalam, PM bukan Menteri Kewangan, siapakah yang bakal mengisi jawatan tersebut ?

Sudah tentulah tidak lain tidak bukan ianya akan diisi oleh DAP sebagai timbal balik kepada persetujuan mereka memilih Anwar sebagai PM.

Apabila wakil dari DAP yang mengisi jawatan tersebut, maka sudah tentulah ianya akan diisi oleh Lim Kit atau Lim Guan Eng . Siapa dalam DAP yang berani lawan mereka berdua ? DAP milik mereka anak beranak. Siapa berani lawan kena pecat atau kena gantung.

Jangan haraplah Anwar dan DAP nak beri kepada Pas jawatan Menteri Kewangan.

Anwar nak beri kepada Hj Hadi ? Wa...kah...kah....kah.....

Nak beri kepada Mat Sabu ? Wa...kah...kah...kah....

Nak beri kepada Mahfuz Omar ? Wa....kah...kah...kah....

Nak beri kepada Salahuddin Ayub ? Wa....kah....kah.....kah.....

Kawan-kawan sekalian, jika tidak ada udang di sebalik batu, Karpal Singh tak akan setuju untuk jadi peguam Anwar dalam kes liwatnya kerana Karpal tahu siapa Anwar yang sebenar.

Sebab utama Karpal jadi peguam Anwar bukan kerana nak tolong Anwar. Nak tolong perkara kedua. Yang utamanya Karpal nak korek rahsia dan pegang telur Anwar atau pun dalam bahasa orang puteh dipanggil black mail.

Anak guam mesti bercakap benar dan jujur kepada peguamnya supaya senang hendak pertahankannya dalam mahkamah. Anwar bohong atau guna tipu helah bagaimana sekali pun Karpal tetap berjaya hidu, kerana dia bukan calang-calang punya peguam.

Apabila semua rahsia sudah berada dalam tangan Karpal, ditakdirkan Anwar benar-benar jadi PM, maka sudah tentu DAP akan menuntut jawatan Menteri Kewangan. Kalau Anwar tak bagi mampuslah dia kerana semua rahsia telah berada di tangan Karpal dan DAP.

Apabila sudah dapat jawatan Menteri Kewangan, satu jawatan yang cukup-cukup penting, maka apa lagi, beraya sakanlah DAP. Anwar berani nak larang atau sekat ?

Lawan ? sekat ? aku pecah rahsia habis jawatan kau, kata DAP.

Maka jadilah Anwar Ibrahim sebagai seorang PM puppet dan segala urusan kewangan negara akan dikawal oleh DAP. Sama seperti yang pernah terjadi di Perak sebelum ini.

Contoh yang jelas sudah ada di Perak bagaimana seorang manusia yang gila hendak jadi MB sehingga sanggup gadai dan serahkan segala-galanya kepada DAP asalkan dia MB. Orang gila yang nak jadi MB di Perak tidak ada apa-apa rahsia atau kegiatan songsang yang dipegang oleh DAP. Hanya gila nak jadi MB sahaja

Anwar pula gila nak jadi PM dan ada rahsia besar yang dipegang oleh DAP, maka sudah tentulah keadaan akan menjadi lebih teruk dari apa yang terjadi di Perak.

Cuba anda semua fikir secara logik, Karpal Singh adalah manusia yang betul-betul berpegang kepada prinsip atau pun kita panggil keras kepala. Lihat contoh dalam kes hudud, dia kata no, maka sampai ke hari ini dia tetap kata no. Walaupun mungkin ubun-ubunnya telah ditiup oleh tok-tok guru Pas tetapi dia tetap kata no.

Karpal bermusuh dengan Anwar sejak Anwar dalam BN lagi. Masa kerajaan Perak yang dikuasai oleh DAP runtuh , kita semua boleh lihat bagaimana marahnya Karpal kepada Anwar. Dia kata Anwar bawa banyak masalah dan Anwar harus bertaubat. Itu sudah cukup untuk menunjukkan betapa geramnya Karpal kepada Anwar.Anda ingat senang ke manusia seperti Karpal nak berubah hati dan tiba-tiba hendak tolong Anwar dalam kes liwatnya jika tidak ada hajat tersembunyi ?


Kata pepatah, orang tamak selalu rugi...

Kata pepatah lagi, yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran

15 comments:

Anonymous said...

AKU HENSEM

FIRST

PenganutPAS said...

Jangan lupa Bro . Azmin Ali kan ada. Itulah calon Menteri Kewangan Anwar.

Kalau Anwar jadi PM maka dia akan buat rekod baru PM pertama yang pegang jawatan Menteri Kesihatan . Nanti semua doktor dan laporan doktor dalam kawalan Anwar.

Aku sokong saranan Dato Najib lantik Mat Sabu jadi menteri pelajaran . Mat sabu akan jadi menteri pelajaran pertama yang dapat gred 3 SPM dan kena tendang dari Uitm .

apa kata murshidur am PAS

Anonymous said...

Ini memang kerja gilo, gilo peringkat keterlaluan. itulah jadinya kalu dah gila sangat nak jadi perdana menteri. Pm muka jamban, tak tahu malu.

Yg terlalu pelik lagi ada Melayu bangsaku yg dapat terima dan mengiyakan apa yg dikatakan oleh pm muka jamban itu.

Apa dah tak ada orang lain lagikah yg boleh kita naikkan sebagai Pm selain si muka jamban tak tahu malu tu.

Anonymous said...

alamak bro..baru aku sedar la bro. hebat la kajian lu.

Anonymous said...

quote "Lihat contoh dalam kes hudud, dia kata no, maka sampai ke hari ini dia tetap kata no. Walaupun mungkin ubun-ubunnya telah ditiup oleh tok-tok guru Pas tetapi dia tetap kata no."

hahahaha...the best bro..tok guru2 Pas tiup ubun2 kapal tapi mungkin mantul balik kene kat diri sendiri..tu pasal jadi lembut ati a.k.a. jadi lemboo

Anonymous said...

kira ok la tu..bg kat DAP..drp bg kat hat dok ada lani...habih duit rakyat buat pi bercuti..bukan nya cikit..sampai RMjuta2 plak tu...ish3

ANTI DAP said...

KIRA OK BAGI KAT DAP? LEBIH REDHA DIKAWAL OLEH KAFIR HARBI?

TAKDE OTAK NAK FIKIR KE?

Anonymous said...

DIBAWAH PEMERINTAHAN BARUA GEROMBOLAN EKONOMI NEGARA BEGITU TERUK DAN PELBAGAI KONSESI DIBERI KEPADA KRONI. KALAU SERINGGIT DIBERI KEPADA RAKYAT MAHREAN MCM SERIBU DIBERI KEPADA CUKONG CUKONG GEROMBOLAN.

Anonymous said...

anti DAP konon..tapi MCA sokong plak..hehehe...bukan ke dua2 tu same..renung2kan dan selamat beramal..itu pun tak lh nk pikir

Anonymous said...

Anonymous said...
anti DAP konon..tapi MCA sokong plak..hehehe...bukan ke dua2 tu same..renung2kan dan selamat beramal..itu pun tak lh nk pikir
===================================
MCA pnah jadi M.Kewangan ke?

he he he

Otak Udang.

Anonymous said...

Hantu2 dalam PAS takleh pikir jauh...yang masuk pun bila nak bawak ke depan sikit dah kena belasah...mcm Dr Hassan, ada ke MCA dengan DAP sama...tak faham bace ulasan ker??

ANTI DAP said...

DAH DASAR MEMANG PENCACAI BEBAL, CAMTU LE.

JAWAB LA SOALAN ANON 10:33AM TU, MCA PERNAH KE DILANTIK JADI MENTERI KEWANGAN? DAH BERAPA TAHUN JADI KERAJAAN?

PENCACAI BODOH CAM ANON 10:00AM BELUM APA2 LAGI DAH REDHA DENGAN KAFIR HARBI DAP TU. NAMPAK SANGAT MUNAFIK YANG NYATA. BERTAUBAT LA..

ANTI DAP said...

SEKURANG2NYA UMNO TETAP DOMINAN. ITU YANG KITA NAK. MEAYU ISLAM MEMANG WAJAR LEBIH DOMINAN DI NEGARA INI.
JANGAN JADI PAK ANGGUK YANG REDHA DENGAN KAFIR HARBI YANG WAJIB DITENTANG. NAMPAK SANGAT IMAN LAGI NIPIS DARI KULIT BAWANG...MENGAKU BERIMAN KONON..
FIKIR2KAN DAN BETULKAN IMAN TU DULU..
HEHEHE

Anonymous said...

PAS BODOH!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Memang betul. DAP nanti naik jadi Menteri Kewangan. China kan pandai jaga duit....
Azmin mungkin jadi menteri dalam negeri.

Menteri Kewangan akan kawal semua yang lain dan secara tidak langsung Malaysia.

DPM tu siapa...Karpal atau Hadi. Tekalah....Itu tak penting sebab
Constitution akan di ubah perlahan lahan supaya non bumi boleh naik jadi PM masa depan. Melayu semua akan di keduakan

Dalam lima tahun sebelum undi lagi, dema akan ubah semuanya untuk hapuskan status pendatang...

Tulah dia dulu datang sebagai pekerja...atas dasar rajin dan setelah mengumpul segala kekayaan dan mengawal ekonomi, negara mungkin akan di ambil alih

Itulah yang terjadi di US oleh Yahudi.

Macam masa dulu juga,pembesar begaduh sesama sendiri last last British Jajah

Fikir fikirlah masak masak. Mungkin kali ini kuasa luar yang funding SABI kot akan jajah. Semua kerana seorang pembesar yang gila kuasa