Tuesday, April 17, 2012

Antara Seorang PM Dengan Seorang MB



Majlis Perasmian Komplek Perumahan dan Pengurusan 
Ladang Tennamaram, Kuala Selangor
16.April.2012







Teringat pula kisah orang yang meroyan di Perak satu ketika dulu....

Klik disini dan disini

9 comments:

Anonymous said...

Tulisan saya tersiar dalam Ruangan Forum Utusan Malaysia kira2 sebulan selepas Khalid Ibrahim menjadi MB Selangor. Saya melahirkan keraguan peribadi saya mengenai kewibawaan beliau yang saya lihat amat lemah didalam memahami isu dan selok belok pentadbiran sehingga beliau gairah cuba menunjuk2 'kehebatan' beliau. Dalam tempuh sebulan menjadi MB beliau telah menunjukan potensi untuk menghadapi kegagalan.
Ternyata keraguan saya berasas dan hari ini menjadi bukti yang boleh kita lihat dengan mata kepala kita sendiri. Terlalu banyak kegagaln yang dibawa oleh Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor dari PKR.
Hari ini hati kecil saya berbisk, Jika Khalid Ibrahim bertanding dalam PRU13 kelak sama ada Parlimen atau DUN, dia akan mengalami kekalahan yang memalukan bukan sahaja kepada PKR tetapi dirinya sendiri.
MTK

mustaqimabdulrahman said...

tulisan yg baik...mtk ada blog....

saya masih ingat tulisan itu sikit2 antaranya tuan persoalkan khalid sbb cara dia aprroach guthrie and org tak suka....so kalau dia bawak style korporat dia dalam pentadbiran negeri....

kalau x salah otak ni mengingat....:)

hanizam said...

mak bapak aku pergi semalam ke majlis tu...atas kapasiti penduduk sekitar...dapat tag jemputan...

mereka cukup teruja & seronok bila ada pemimpin negara datang ke tempat macam ni...

dapat salam dengan pemimpin negara 1 bonus buat orang tua aku semalam...

PM seperti biasa memberikan ucapan dengan penuh bersemangat tapi sekali sekala kena juga si Khalid...

Pengerusi Sime Darby lagi best, takda selindung dok tibai je PAKATAN...padan muka...

aku tak taulah berapa harga diri Khalid semalam...

malu @ sebaliknya, kenalah dia terima hakikat, kerajaan selangor sekarang KURENG sikit...

Nasib kolah Khalid oooiii...

Anonymous said...

Nampak nya kalau tengok perwatakan dan pakaian PM nampak sangat orang nya sederhana dan merendah diri.

Anonymous said...

apesal laa MB muka serabut macam sabut kelapa

Anonymous said...

saya juga melihatkan penampilan antara PM dan MB ... KLASS LAH PM KITA!!

Anonymous said...

pm pakai santai ja.
khalid siap suit. elitis

Anonymous said...

Kalid need a good hair cut najib no need coz no hair...

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.