Tuesday, April 10, 2012

PTPTN : Pembohongan Anwar Didedahkan


Cik Ali Cik Limah Pakai Sedondong
Pergi Meminang Anak Cik Rahim
Siang Malam Kerjanya Berbohong
Itulah dia Anwar Bin Ibrahim

Tahun 1997, Tun Dr Mahathir (1997-Datuk Seri) telah mengambil cuti selama dua bulan lebih dan beliau telah melantik timbalannya ketika itu , Anwar Ibrahim , sebagai pemangku PM.

Tarikh Anwar dilantik sebagai pemangku PM pada 19.Mei.1997 dan tamat pada 26.Julai.1997.

Apabila Tun Dr M melantik Anwar sebagai pemangku PM bermakna pada waktu itu Anwar mempunyai kuasa yang dimiliki oleh seorang PM.

Tun bagi kuasanya sebagai PM kepada Anwar dan Tun serah kepadanya untuk buat apa-apa sahaja keputusan sepanjang beliau bercuti.

Keratan akhbar dibawah ini sebagai bukti bagaimana berkuasanya Anwar sebagai pemangku PM. 
Utusan Malaysia 16.Mei.1997
Utusan Malaysia 23.Mei.1997
Itu baru satu contoh bagaimana berkuasanya Anwar sebagai seorang pemangku PM. Banyak lagi yang lain masih ada.

Anda mungkin tertanya-tanya, apa ke jadahnya si RBF ni menceritakan kuasa Anwar sebagai pemangku PM ?

Sekarang mari saya tunjukkan kepada anda apa mesej yang saya nak sampaikan....

Hari ini Anwar dan pendekar-pendekar tiga sukunya bercakap pasal pemansuhan PTPTN.

PTPTN zalim....

PTPTN kejam....

PTPTN membebankan....

Dan Anwar berjanji akan mansuhkan PTPTN jika dia menjadi PM.

Kah....kah....kah....kah....kah....1 Tanah Melayu kena tipu dengan Anwar....

Kena tipu beb.......kena tipuuuuuuuuu.......

Kenapa saya kata kena tipu ?

Berikut adalah info berhubung penubuhan PTPTN yang dipetik dari portal rasmi PTPTN
Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566) yang mula berkuatkuasa pada 1 Julai 1997. PTPTN mula beroperasi pada 1 November 1997 di Bangunan Wisma Chase Perdana, Off Jalan Semantan, Damansara Heights, Kuala Lumpur. 

Perhatikan tarikh yang saya hitamkan....

Siapa yang memiliki kuasa PM pada ketika itu ?

Siapa ?

Siapaaaa ?

Siapaaaaaaaa ?

Waktu itu dia ada kuasa PM , dia setuju dan dia benarkan PTPTN ditubuhkan. Hari ini dia kata jika dia menjadi PM dia akan hapuskan PTPTN. Khaikkkkkk ptuihhhhhhh......

Cuba anda semua fikirkan, pada masa itu dia mempunyai kuasa sebagai Menteri Kewangan yang bertanggungjawab memberi kebenaran kepada PTPTN untuk mengeluarkan pinjaman, kuasa sebagai seorang TPM dan yang paling penting kuasa PM pun ada di tangan dia pada ketika itu. Tun Dr M sendiri kata Anwar ada kuasa penuh apabila memangku jawatan PM

Dayung sudah ditangan,perahu sudah di air . Sepatutnya kalau dia tidak bersetuju dengan PTPTN kerana zalim, kejam dan membebankan dia patut batalkan penubuhan PTPTN pada ketika itu kerana segala kuasa berada ditangannya. 

Nak percaya Anwar lagi ?

75 comments:

Anonymous said...

Nah!ambil sebiji
tq rbf atas pendedahan yang bermaklumat ini.

Anonymous said...

kalau rbf tak dedahkan pun semua rakyat tahu anwar penipu besar

Jokiden said...

Tahuuuuuuuuuuu!!! Nuar ni penipuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Peribahasa baru kata Kepal Nasi 'penipu macam Nuar Brahim'' DBP harap ambil maklum kah..kah..kah..kah..kah..

Anonymous said...

agree, takpyah dedahkan pun, kami da tau, si juburi ni penipu besar..

bayangkan dah kantoi video dgn china doll masih boleh nafi lagi? itu aku boleh diterima logik akal naluri org yg bersalah, tp yg penyokong2 bangang dia boleh terima bulat2 penipuannye tu yg tak logik dek akal..sampai mati pun aku tak bleh percya..mungkin anwar mempunyai kuasa ajaib utk menjinakkan pentaksub2 nya?

anyway pendedahan RBF kali ni takdela kuat sgt dari segi meritnye..sbb kalu ketika itu anwar tidak bersetuju pun, misalnya dia membatalkan ptptn ketika itu, ia akan memberi isyarat bahawa dia sendiri ingkar kepada ketuanya, Dr M ketika itu..

perancangan PTPTn bukan sebulan dua, ia telah dirancang lama seblm perlaksanaannya, dari kelulusan exco jemaah menteri ke dewan rakyat..takkan sbb ketika itu aljuburi mempunyai 2 bulan kuasa, ia terus membatalkan kelulusan jemaah kabinet?

Ibni Ismail said...

Tahniah.

Anonymous said...

merit agak kuat..sebab moto anua

LAWAN TETAP LAWAN

GHAFAR BABA DIA LAWAN
BEKAS MENTERI MELAKA PUN DIA LAWAN

DUA PEMIMPIN MELAKA KECUNDANG ..BETUL2 portugis la nuar ni

jik otak dia betul2 prihatin pada student la

KORANG NAK ANWAR LULUS KAN SESUATU DI PARLIMEN..CEPAT2 plaktu .. ''STRATEGI UTK MALUKAN MAHAThIR...ini juga bukti KALU DIA NAK BUAT ..DIA BUAT

Anonymous said...

bak kata nalla...

kalau anuar kate buah epal kat tangan dia tuh buah oren...maka oren laa jwb nye...puak2 dungu nih dh terlalu taksub ..payah dah nak terang kan depa nih...otak dh tengin..

Anonymous said...

ohh itu die rupanya mukak bapak dira abu zahar..

Anonymous said...

aku dengar la.

KORANG NAK tahu ANWAR LULUS KAN SESUATU DI PARLIMEN dlm tempoh tu..CEPAT2 plaktu .. ''STRATEGI UTK MALUKAN MAHAThIR...ini juga bukti KALU DIA NAK BUAT ..DIA BUAT

dia cukuP berangan nk naik jd PM
.. DGN MEMBUNUH KAREKTOR PM

Dgn kata2 lain dia mcm nk naik mcm imej hero

Anonymous said...

MERIT KUAT..

KALAU DIA TAK NAK MANSUHKAN, DIA BOLEH TUNDA KAN? KONONNYA NAK PASTIKAN TIDAK MEMBEBANKAN RAKYAT..YANG DIA LULUSKAN APEHAL?

MERIT KUAT..

SEBAB KALAU AWAL2 LAGI DIA INGINKAN PENDIDIKAN PERCUMA KEPADA RAKYAT, MAKA KETIKA ITULAH DI MANA DIA BERKUASA DIA AKAN BENTANGKAN PASAL PENDIDIKAN PERCUMA. MALAH DIA BOLEH DISCUSS DGN TUN M SUPAYA JANGAN LAYAN PENGWUJUDAN PTPTN.. TPM MERANGKAP MENTERI KEWANGAN TUUUUU...

MENGAPA BILA DAH KENA PECAT BARU NAK BUAT SEMUA YANG DIA LANGSUNG TAK INGIN NAK BUAT SEWAKTU BERKUASA??? SEBAB DIA PENIPU!!!! TU JE...

Anonymous said...

Biasa la puak-puak ni. Nak nyalakan api kemarahan anak-anak muda pada kerajaan. I can imagine the number of students yang under PTPTN and the effect it has on the parents.. Niat hati yang busuk..sikap oppotunis yang melampau Anwar ibrahim. That's him.. since Baling issue until today. kerajaan never right in its actions. Enough is enough.

Anonymous said...

Rasanya dah Ada sesaorang bongkar bahawa pemansuhan PTPTN ni tak de pun dalam buku janggut(jingga)

Adi Kencana said...

Dia yg buat dulu, skrg dia kata benda ni x adil?

PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI UCAP TERIMA KASIH KEPADA NURUL IZZAH!! Baca di sini..

http://apakecoh2.blogspot.com/

Wak JawaBernam said...

MAMPOS ANWAR!!! HAHAHAHAHA

hassim sri putra said...

terbaik

Pena Anak Borneo (PAB) said...

tahniah RBF! bagi buka mata sikit org2 yg skong si nuar ni! tu pun kalau nak bukak hahaha

http://penaanakborneo.blogspot.com/

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

ni lg satu......
tak habis2 minipu bangsa melayu
tngklah apa dah jadi dengan khiat burma
tengok apa dah jadi dengan dinnar iraq
tak payah nak invest jauh2
kat malaysia pun banyak bro
umpamanya public mutual.asn asb dsbnya
sifat orang melayu
tamak dan nak goyang telor dan masuk juta2
elokk hentikan bro
kesian tengok anak bangsa
memanjang kena tipu.....

Anonymous said...

beb takan nak buat ptptn pakai 2-3 hari jer preparation. pastu plak apsal bila mahathir ambik jawatan balik dia tak mansuhkan aje ptptn tu.

Anonymous said...

Siapa pun yg tubuhkan PTPTN tak menjadi masaalah!!! Mahathir ke Anwar ker!!! PTPTN memang dah cukup bagus tidak payah dimansuhkan lagi!!! Kalau Mahathir ker Anwar ke aku sokong!!!
Satu projek yg banyak membantu pelajar melanjutkan pelajaran ke Universit dgn cara mampu bayar balik!!! Tapi yg peliknya sikap manusia kalau dah berhutang memang payah nak bayar balik,dan memang sikap rakyat Malaysia mcm tu,semua nak free,semua nak discount!!! Tokey kandang babi pun jual kandang!!!

Ojay -Z said...

Setuju pandangan kau bro.. Ramai2 masuk IPTS yg rata2 yuran mahal belaka.. Sampai masa bayar le balik..kalu xnak bayar jgn meminjam..
Ingat lagi zaman aku study tahun 1998..Rata2 Student enjoy sakan duit PTPTN.. Ada Student beli kereta plak tu..

panglima perangcyber said...

Posting yg bagus bro.... Kawe pinjam di blog kawe utk hebahan umum.

Anonymous said...

Dgn Datin Sri RM pun kecut perut,cium tgn dgn tas tangan.Angguk2 lagi,teleng2 pala tak ble,nanti kena kick off

Anonymous said...

Bangang nye puak anugay.. Apa nak demo2 ingat nie indon ke...kAli tak mau belajar
Gi indon tu.. Bole buat demO ari2 tak ada irg kacau... Kami dimalaysia tak layan laa pyak2 lgbt.. Kaki zina, lesbian dan gay... Korang bole berambus dari bumi Allah nie... Bangang dan bodoh... Sapa yg join demo hapuskan ptpn memang budak2 yg paling bodoh lam Malaysia

Anonymous said...

jgn terperangkap tuan ..aku tanya org bank..depa xlarang tp bg contoh bapa sedara kena 30ribu.. habis duit pencen tphati aku degil..sbb member baik buat offer.takan member nak tipu member..

skrg aku dah terkena 50 ribu lebih.. korang nak duit lebih..ingat satu benda je dia naik sikit..sikit y.
yagg tu pi lah..

Tp yg naik byk2 jgn bai cari pasal.

kalau hang nak untung atas angin pinjam bank masuk asb..gerenti untung. ini cina ajar aku.. byk bank plak da buat pakej siap borang skali so xyah peningg2

Anonymous said...

anwar juburi patut time tu pecat Dr M, kata ade full power..heheh

Anonymous said...

PTPTN diluluskan masa tu sebab salah UMNO..wakakakakaka....alasan puak pembangkang..

Anonymous said...

Adakah ptptn thn 1997 sehingga skrg sama sistemnya?tiada langsung perubahan dan rombakan?mengapa skrg dikatakan ptptn menzalimi peminjam?mungkin pemimpin terkemudian telah merombak dan mengubah sistem yg digunapakai siapa tahu??

Anonymous said...

tengin tu apa?

Anonymous said...

tengin???????

Anonymous said...

Abang ipar aku dulu kerja Kem. Kewangan bawah Anwar Ibrahim. Tiap hari balik kerja selalu dia kutuk cara kerja dan polisi Anwar. Aku masa tu mana faham tapi abang ipar aku tu ada masters in economic (uk), dia tahulah apa yg dia cakap. Selepas banyak perkara terbongkar pasal Anwar, barulah aku tahu apa yg dia bebelkan dulu.

Anonymous said...

aku pn xtau nk ckplah anwar ni entah aplah yg dia nk buat ngn mlysia ni...smua x betul semua salah dia ingat apa yg dia buat tu betulah..yg peliknya knpalah pentaksub dia tu xleh nk menilai dan berfikir dia ni jenis yg mcmnana..klau apa yg kerajaan buat untuk rakyat smua x betul dh lama lingkup mlysia ni tp tgoklah buktinya mlysia cmne jika ubalah nk bdbangdingkan dengan negara2 jiran.bab ptptn tu cubalah graduan2 bayangkn andainya ptptn xda msa tak da msa tu cmnelah agaknya...apapun aku sebagai rakyat malaysia bsyukur sgt dengan keamanan yg mlaysia kecapi hati ini.buka mata,buka minda,lapangkan fikiran buang hasad dengki barulah kita dpt melihat dan menilai dengan mata hati yg benar..lg satu buatlah istikarah insyaALLAH Allah akan tunjuk mna yg benar dan yg batil.

Mustaqim Abdul Rahman said...

sangat bermaklumat....

but knowing them....i think faisal bagi bola tanggung la kat depa bro.....depa akan kata anwar nak perbetulkan silapnya ketika itu sbb tu akyat kena bg mandat pada anwar....

nak lawan pasal ptptn ngn depa mudah......kita debate...kita cungkil plan diorang untuk mansuhkan ptptn termasuk dasar pendidikan negara yang melindungi melayu....dan berapa ramai peminjam melayu..dan akhir sekali quality vs quantity...free mmg boleh...kuantiti ada quality ilek...bagi kan fakta kepada mereka...sbg contoh lulusan sekolah rndah cina yg yuran pibg nya sebulan ada yg cecah ribu dan contoh lulusan seklah kebangsan
yg yuran nya asyik free je....

jom debate hafizii jom

Anonymous said...

masa zaman nuar jd menteri kwangan dlu berapa peratus yg ptptn kenakan? skrg brpa? zalim lg ke cmtu? yg jd msalahnya sbb bila dh kje xnk byar balik...pastu anwar lak kononya nk tunjuk hero ckp nk mansuh ptptn habuklah tu semua jnji pru nk dekat..klu nk mansuh msa jd timbalan dlu knpa x syorkan kt pm?bentangkan kertas kje plan jangka panjang nk bg pendidikan percuma dri sek rendah hingga u...knpa x buat??? skrg bila dah xda kuasa mulalah nk mansuh itu nak mansuh ini sbb apa???sbb nk tarik pengundi...dulu msa bkuasa knpa senyap x syorkan mansuh itu ini...itulah anwar bijak bermain kata2 menanam tebu dbibir

Anonymous said...

salam,

ptptn tak perlu dibayar kalu dapat keputusan cemerlang. mungkin bayar sedikit, asalkan cemerlang. lebih 8 ribu pelajar cina , lebih 2 ribu pelajar melayu yg tak perlu bayar ptptn ni. yg dok bising tu, semuanya pelajar cemerlang gred c dan d. cgpa pun takat 2 je. tu yg bising. pelajar cemerlang pointer atas 3.8 diam jer, pakat sokong ptptn. mak bapak pun diam sebab suka. tu pasal ramai cina tak bising.

Anonymous said...

shhhhhh diam diam anwar nak bawak masuk 43billion tu..aku dengar nak bawak mai sebelum pru13..dia nak tulong bayarkan semua..dia nak cabar najib kalau dia buleh kenapa najib tak buleh .TERBELIAK NAJIB TENGOK penuh 43 bellion. sekejap dah sampai

so sama 2 la kita nanti.azmin sedang monitor duit tengah masuk tu...

aku percaya anwar akan sebab dia dapat buktikan dia buleh dapat 43 billion tu sekejap jee..

brovo anwar..hidup anwar. hidup anwar
Memang ko layak jadi PM brother

SO JGN PERCAYA CAKAP NAJIB ANWAR HANYA PANDAI JANJI SAJA..





.

Anonymous said...

xboleh ke jgn di layan puak pakatan ni..setiap ape yg diorg bising umno kene jawab... tang umno tnya diorg,diorg x layan pun... psl cite ptptn ni kn dh kuar 3 thun lps,arini kuar blik... xyah lyn la cite2 lama ni...suh diorg jwb psl kes anwar dulu bru la lyn....

Anonymous said...

tahniah dan 1 pendedahan yang perlu dan tepat pada masanya
http://adikwak.blogspot.com/

hamba allah said...

Baca comments penyokong2 umno mmg tak berilmiah..penulis blog pon menulis megikut gerak hati dan bukan fakta...sampai bila melayu akan berada di tahap ini...kotak pemikiran yg terlalu sempit dan tak melihat apa pergolakan sebenar yang berlaku dalam dan luar malaysia...terlalu banyak isu yang diperjuangkan oleh PR untuk kepentingan rakyat tp pengamal rasuah juga yg menjadi idola penyokong2 umno...ini terjadi sbb golongan cerdik pandai dah semakin sedikit dlm umno bak kata mahathir...dan kebanyakn golongan cerdik pandai ini dah bole berfikir dgn wajar seterusnya menyertai PR... pikir2 la...

Pelajar said...

Salam,

Saya sebagai pelajar melihat budaya blogger puak kerajaan sangat teruk. Cara ini tidak wajar dipraktikan kerana ini adalah faktor kenapa mahasiswa beralih kepada pakatan rakyat.

Di mata mahasiswa sekarang, BN mengamalkan politik fitnah, dan bukannya politik matang.

Andai kata apa yang difitnah itu betul, ini bukan adalah cara yang terbaik untuk menyampaikan mesej. Mesej seperti ini adalah untuk remaja yang rosak akhlak dan tidak masuk universiti.

Kami mahukan yang berilmiah dan hujah yang bernas serta tertib. Barulah ada daya tarikan.

Saya bukan penyokong PKR. Tapi disebabkan politik kotor ini semakin hari semakin menjadi, saya mula berfikir. Bagaimana pula dengan mahasiswa yg lain?

Fikir2kan lah... Saya mahu Malaysia terus ditadbir oleh BN.

maie1958 said...

geng2 united lembu memang bodoh sampai ke mamapos...standard air kotak dan nasi bungkus lepas tu jadi samseng jalanan tahap rm20 melalak kulu kilir,ketua lembu balun harta rakyat tak apa..nasib kau lah lembu!!!!

Anonymous said...

Siakap Senohong,
Gelama Ikan Duri,
Bercakap bohong,
lama-lama jadi Anwar Ibrahim.

Anonymous said...

percubaan yg bagus bro....usha ada tp ilmu kurang...merosakkan nilai pantun Melayu yg umno dok bangga..hahahaa

Anonymous said...

aku x kisah la sume ni sal ptptn, aku ni pon peminjam ptptn,alhamdulillah setakat ni aku masih blh bayar tiap2 bulan.adat meminjam kan..

persoalan aku skrg,kenape GPK negara da 50%++? maksudnye kite ni da bnyk berhutang ngan bank negara kan? mane pergi duit2 tu sume? duit untung petronas 90 Billion tu g mane plak?

bagi penjelasan benda ni ag bagus dari gado2 hal ptptn ni,sape nak pinjam, pinjam la, ptptn tu bukan paksaan pon..kalo mampu,watpe wat loan ptptn tu...

Anonymous said...

anon 12.51 : tengin tuh ..bapak segala bodoh..kire paaaaling bodoh..bodoh yg tak boleh di ajar

PagarBuluh said...

ye ker maklumat ni?? aku jadi konpius samada keratan yang ada kat aku salah cetak ker atau kau dah edit menatang keratan akhbar tu..mmmm memang jadi gerombolan babi pemfitnah laaa kau niii

Anonymous said...

rasanya alamt tu (alamat PTPTN) dekat gan rumah dia lah

Anonymous said...

rasanya alamt tu (alamat PTPTN) dekat gan rumah dia lah,entah-entah duit boleh pindah kat rumah je

Anonymous said...

OOIII..YG KECOH2 NI APASAL?!!!.
DAH BAYAR BIL AIR/API KE?..
NANTI "KENA POTONG"..UMNO PULAK NAK DISALAHKAN..

KALAU TAK DAPAT MAKLUMAT YG TEPAT SAL PTPTN..JANGAN BANYAK CAKAP..P PTPTN.. TANYA TERUS..KAN LEBIH DRPD TANYA KAT C PENGAMPUT/PENIPU AI.. DIA CAKAP GITU NAK SURVIVAL POLITIKNYA..PAKAI HOTAK LA SIKIITT..

SAYA PUN BEKAS PEMINJAM PTPTN..SAYA PERNAH GUNA DUIT ITU UNTUK ENJOY SAKAN..KALAU DAPAT RM 1JUTA PUN..MMNG TAK CUKUP..PAKAI AKAIII LAH SIKIT..

YANG NAK ILMIAH TU..P CARI KAT PTPTN..BUAT APA TANYA KAT PASAR BORONG..NAK P BELI SAYUKKK BOLEH LA..

Anonymous said...

HHOOIIII HAMBA ALLAH.

AWAK NI..HAMBA ALLAH KE OR HAMBA C ANWAR/HAMNA TGNA..ATAU HAMBA SYAITAN..U BOLEH PILIH...

TAPIIII..AWAK TAK LAYAK SEBAGAI HAMBA ALLAH..TAPII..JGN SUSAH..U ADA 3 HAMBA LAGI..U PILIH JE..

INGGAAAATTTT...U TAK LAYAK JADI HAMBA ALLAH!!!!..

NAPE????!!!

MUHHASABAH DIRI DULU..

Anonymous said...

HAMBA ALLAH...

AWAK KATA SOAL RASUAH...
RASUAH CAMNA?!!...

AWAK ADA BUKTI?!?...

AWAK TAK PERASAN PUN AWAK SEDANG MENCIPTA SATU DOSA YANG AMAT BESAR..LEBIH BESAR DRPD MEMBUNUH...

SEBAB TU AWAK TAK LAYAK JADI HAMBA ALLAH..

MUHASABAH DIRI DULU..

Anonymous said...

OOIIII 1:41 AM

kalau U hamba ALLAH..U kena jaga MULUT U..

takat dengar ceramah politik agama nak dijadikan pembuktiaan u...u muhasabah diri dulu..

JANGAN NAK BERMAIN HADIS..
JANGAN BACA AL-QURAN..
JANGAN SEMBAHYANG..
KALAU CUCI PANTAT PUN BELUM PANDAI..


MAKSUDNYA...U BELUM BALIGH..

MUHASABAH DIRU..

Anonymous said...

Lelaki yang gagal mendidik isteri utk menjaga aurat nya. tidak layak menjadi pemimpin, tak kira sama ada dia PM mahupun Raja

Anonymous said...

Anon 3:07 PM.

Hah, setujulah dgn cadangan ko ...

Yg paling layak jadi PM ialah pemimpin yg "BERANI", berani memperlihatkan kote bengkoknya seantero dunia menujah pelacur, pembohong, perasuah tegar, penyebar fitnah, perosak agama, memburukkan negara dll seumpamanya.

Inilah kualiti pemimpin yg rakyat Malaysia "yg bodoh2" macam ko idamkan. Akibat letak otak dalam lubang jubor.

Anonymous said...

anwar ni spesis manusia langsung tak boleh dipercayai , tiada satu pun perkataan yg keluar dari mulutnya kecuali perkataan yang bohong , tiada hari dan tidak ada perkataan melainkan dipenuhi dengan kebohongan !

PRU akan datang , jom kita ajar kem pembangkang , ajar secukup2nya , jika Tuan2 masih ada hati jantung sebagai orang melayu beragama islam , tolaklah anwar ! jika Tuan2 masih ada secalit rasa sayang pada negara bangsa , pada maruah agama dan maruah diri sendiri , tolaklah anwar !


sebarkan segala info yg ada , beritahu rkan taulan dimana saja berada, sebarkan dalam FB , dalam blog atau dimana saja , beritahu pada seluruh manusia dalam negara siapa dan bagaimana manusia bernama anwar itu yang sebenar , bahawa anwar itu pembohong No 1 , penipu dan tidak boleh dipercayai ,

PRu ini , pastikan undi BN , jangan undi PR !!!!!

Anonymous said...

alaaaaaaaaaaaa.....
kalo tak habq pun tak pa..
mmg 1 dunia dh tau si anu gay kote cumshot.... cuma geng fuckatan ajer yg tak caya....
nmpknyer geng fuckatan kena cumshot....

Anonymous said...

ala si tote nuar ni memang penipur no 1 dalam dunia. pengikut tegar dia suma suka tote bang nuar. yeah go tote nuar.... suma ikut... ala tote tote....

Anonymous said...

bila anwar nak saman nala ni...

anwar kata nala tipu

nala kata ''aku la dok bawakkkann...''

apa kemungkinan anwar suka seks
A. 50%
B. 70%
C. 85%
D. 95%

mohon jwpn yg ikhlas

Anonymous said...

If 43billion dr skutu yahudi pon ko sokong r...if mlysia jtoh kt tgn anwar al juburi 2 alamat tergadai ler ktr sume...ade otak pkai la..mne de ngra mju sume dpt free,,,

Anonymous said...

LUCU-LUCU...ADA JUGAK PEMINAT PR YANG ASYIK MELAUNGKAN KERAJAAN SEKARANG RASUAH....SPRM DAH DINAIKTARAF DAN ADA YB PEMBANGKANG DALAM LEMBAGA TERTINGGINYA...SEBARANG LAPORAN AKAN DIRAHSIAKAN...SILA BUAT LAPORAN JIKA ADA BUKTI....NIE TIDAK, ASYIK MENGAGUNGKAN SI YAHUDI BISEKSUAL PENIPU BESAR TU....PERCAYA SUNGGUH DGN DONGENG MANUSIA MCM TU...BODOH..KALAU NAJIB LAH BUAT PERANGAI MCM SI ANUGAY, AKU TETAP AKAN SANGGAH DIA HABIS-HABISAN KERANA TAK MUNGKIN ADA PM YANG BISEKSUAL DI DALAM SEJARAH NEGARA ISLAM...KALAULAH ADA..KENA LAKNATLAH....KEMARUK BETUL...TAK ADA PILIHAN LAINKAH BAKAL PM DALAM PR?

Anonymous said...

mungkin dsai dah lupa,jangan ditanya tentang peranan beliau tentang ptptn dulu. jawapanya mudah saja.......soalan lain.

Anonymous said...

" ... dan kebanyakn golongan cerdik pandai ini dah bole berfikir dgn wajar seterusnya menyertai PR... pikir2 la..." - Hamba Allah April 12, 2012 1:41 AM

Betul2, setuju2, cerdik pandai yg menyertai PR tu yg terlalu pandai membengkokkan kote dan memasukkan kote mrk dlm lubang jubor pasangan masing2 ... Itu sbb PR sokong LGBT dan Seksualiti Merdeka. Ambiga pun dengar khabarnya bekas(?) lesbian ...

Awaklah "hamba Allah" yg paling cerdik diatas muka bumi ini, tapi 'mungkin' yg terlalu rugi dialam lain nanti ...

Anonymous said...

stupid blog...mencarut keje puak2 umngok nie...

Anonymous said...

Anonymous said...
stupid blog...mencarut keje puak2 umngok nie...

April 13, 2012 9:06 AM

RELAX..RAKYAT SELANGOR HAPPY SEKRANG..TAK PAYAH BAYAR YURAN SEMUA KOLEJ2 KAT SELANGOR..KERAJAAN SELANGOR AKAN MASUKKKAN DUIT AUTOMATIK..

DEPA DAH AMIK DATA ACOUNT BEBUDAK NI..HARAP PARA PELAJAR BERSABAR..MASIH DALAM PROSES

Anonymous said...

bila pejuang umno da komen. habis mencarut. mcm tu org melayu islam ?

Anonymous said...

ulamak besar dunia menyokong anwar, pejuang utama palestin juga bertemu dan menyokong anwar. korg kata anwar jahat ? ada dalam umno, ulamak dunia dtg tgk, ada dtg sokong ?

Anonymous said...

Oleh sebab ramai pihak dah menentang penerimaan ptptn, saya cadang semua universiti awam dan swasta sediakan kemudahan untuk mereka yg tidak lagi berminat untuk menerima ptptn untuk mendaftar dan menolak secara rasmi bantuan pinjaman ptptnyang diberikan tersebut. Buat dengan segera.. Diharap muka-muka yang buat demo di dataran merdeka tempoh hari adalah yang paling awal mendaftar..

PeminatRocky

poyo said...

itu semua atas arahan boss dia ler,,cek det..tak paham2 ker!!!

Anak Melayu said...

1998 aku undi Pakatan, PRU 13 aku nak undi BN sebab BN bawa kesejahterann pada rakyat

crocodile said...

hahahahahaha... so korang tuduh anwar ibrahim la yg tubuhkan ptptn ?? bodoh.. korang tertipu bagaikan keldai bodoh ikut pencuri.... to admin this blog- u said anwar had established the ptptn in order to facilitate students to continue studies aite ?? ure wrong.... since in 1997, mase tu najib is an education ministry.... he la founded this ptptn.. so why u throw away this trouble to anwar ibrahim ?? then the writer included u post this news for making chaos... adoi, to post like this statement u must know the info from the beginning till to z... don't say so much easily....

Anonymous said...

aku takkan undi org yang berkopiah tapi pandai mengeji...

Anonymous said...

M/siswa yg brdemo tu bwk2 la bertenang sekejap..kita kat mana ni?.Malaysia bumi yg bertuah yg mana pemerintah sedaya upaya menjaga kebajikan untuk kita semua, tk kira pengemis, penagih dadah, mahasiswa/siswi dan pelbagai pihak lagi yg memerlukan bantuan untuk mereruskan kelangsungan hidup. Janganlah diturutkan segala kemahuan org yg tidak bertanggungjawab yg niatnya hanya semata-mata untuk berebut harta perang sekiranya berkuasa nanti. Tidak dan langsung tidak dinafikan ada beberapa kelemahan di dlm sistem pentadbiran pusat yg mana tidaklah boleh kita gambarkan mewakili segala ketidakpuashatian kita dan masyarakat secara amnya. banyak penambahbaikan dapat kita lihat dan keberkesanan kualiti yg baik setelah dilakukan. Sememangnya negara yg baik perjalanan pentadbirannya memerlukan pembangkang yg kuat dan baik tetapi bukannya menjerumus kearah menggugat ketenteraman dan keselamatan negara. Orang dan masyarakat lain juga mempunyai hak yang sama untuk turut merasai kemakmuran yg sehingga kini dikecapi berdasarkan perasaan saling memahami berdasarkan kaum di Malaysia ni. Kepada Mahasiswa/siswi yg berdemo tu, tanyalah dulu apa sumbangan anda kepada negara selama ini sebelum bertanyakan apa sumbangan negara kepada anda..kami inginkan keamanan yg berkekalan di Malaysia bumi bertuah ni...Maaf jika tersinggung..

Anonymous said...

ramai org malaysia bersyukur kerana malaysia tidak kena dgn bencana alam yg teruk. tetapi Allah sedang menguji negara kita dgn hiburan. betapa ramai org malaysia suka akan hiburan. buat program itu, panggil ustaz sokong akademi maksiat. buat anugerah utk penyanyi, penghibut, modal.
betapa ramai yg sesat skrg ni gara gara hiburan yg dihalalkan oleh pemerintah yg zalim

amran asihin said...

Setakat kau taip sendiri apa kejadahnya...adoiii...masuk bakul angkat sendiri beb...wowww tak payah 1 malay cukup ku katakan 1 bloger kena tipu...hahahahah

amran asihin said...

Setakat kau taip sendiri apa kejadahnya...adoiii...masuk bakul angkat sendiri beb...wowww tak payah 1 malay cukup ku katakan 1 bloger kena tipu...hahahahah