Wednesday, May 2, 2012

Bersih 3: Pendekatan Lama Anwar Dikalahkan Pembaharuan Polis

 Dipetik dari mykmu.net
BUAT julung-julung kalinya dalam sejarah, Anwar tewas dalam perang propaganda media untuk menjatuhkan imej dan reputasi kerajaan dalam soal penganjuran demonstrasi haram Bersih 3.0 ini.

Dek kerana terlalu kerap menggunakan pendekatan yang sama setiap kali mengadakan demonstrasi, Anwar tidak langsung mengambil tahu pelbagai pendekatan baru yang digunakan kerajaan dan polis – kesilapan yang akhirnya memakan diri sendiri.

Sekarang fahamlah penulis kenapa ketika Bersih 2.0, polis mengunci Kuala Lumpur, tapi dalam Bersih 3.0, polis tidak mengambil pendekatan sedemikian.  Penulis yakin polis mahu mencuba dan melihat pelbagai pendekatan untuk mematahkan demonstrasi yang sedang ddan akan berlangsung.

Mungkin kalau boleh diputar semula masa, Anwar mungkin mengambil keputusan membatalkan Bersih 3.0 kerana jelasnya ia mendatangkan lebih banyak keburukan dari kebaikan kepada Pakatan haram yang dipimpinnya.

Satu kupasan yang mantap dari rakan di mykmu.net....

Selanjutnya sila klik di sini....

Mungkinkah individu berkenaan adalah orang yang membelasah polis trafik dalam rusuhan bersih sabtu lepas ? Klik di sini

4 comments:

Anonymous said...

Sesuatu yang janggal sedang berlaku dalam PR. Biasanya sidang media untuk isu yang sama dan mempunyai kepentingan yang sama akan dihadhiri oleh pemimpin2 parti2 sekutu mereka. Tetapi mengapa dalam sidang media ini hanya PKR sahaja yang membuat kenyataan?
Ambiga dilapurkan memboikot sidang media ini sedangkan ianya adalah berkenaan BERSIH 3.0 yang Ambiga adalah matermindnya.

Anonymous said...

Ini baru namanya KEADILAN. Bini dgn bohjan lain, dia lak dgn org bosia lain. Keluaga puaka belaka.

anti bohmau said...

polis oh abang kakak polis!!

kawad langkah nan lembut...

hayunan tangan nan longlai

senyuman nan menawan...

kerlingan nan manja

pandangan nan ayu...

...
...
...

akhirnya PERUSUH2 yg GERAM GANAS & TEWAS,

krn mrk hilang kewarasan dihasut syaitan & iblis berbaju kuning!!

KAH KAH KAH KAH KAH (ikut style tiub pecah!!)

Anonymous said...

SETUJU BERSIH 3.0 TELAH GAGAL,POLIS BERTINDAK BIJAK DALAM MENANGANI PERUSUH2 INI.DAN KERANA MARAH MEREKA TIDAK DIANCAM POLIS MEREKA BERTINDAK GANAS DAN AKHIRNYA IMEJ PENGANJUR TERUK DIMATA RAKYAT