Friday, June 29, 2012

Bapak Rasis Nak Jadi Hero Kaum India Untuk Tutup Dosanya

Berhubung isu Ahli Parlimen Sri Gading yang dikatakan oleh Lim Guan Eng  sebagai satu hasutan, berbau perkauman dan mengancam kerana ditujukan kepada seorang India dan seorang Hindu yang bernama Ambiga. 

Cekap Lim Guan Eng putar.....dia memang cekap.....

Bukan sekadar cekap memutar dia juga cekap mengambil kesempatan untuk mencuci dosa-dosanya terhadap orang-orang india  dalam tragedi Kampung Buah Pala.  

Datuk Md Aziz (MP Sri Gading) tidak pernah sesekali meminta supaya Ambiga digantung....

Ceritanya, ketika gilirannya berucap di Dewan Rakyat pada hari Selasa lepas,  beliau memilih untuk bercakap berhubung isu keselamatan negara. Beliau membangkitkan isu berhubung kebanjiran pendatang asing dan kemasukan pendatang yang menggunakan pelbagai pas lawatan termasuk pas belajar yang akhirnya mereka bukan pergi pelajar tetapi membuat kerja lain di negara ini.

Datuk Md Aziz menyifatkan ejen-ejen tempatan yang bertanggungjawab membawa orang asing sebagai pengkhianat kepada negara. Beliau turut mengaitkan tindakan Ambiga yang membawa orang-orang asing masuk ke Malaysia untuk tujuan demonstrasi haram juga sebagai pengkhianatan kepada negara kerana dilihat sebagai cuba meruntuhkan kerajaan yang sah dengan bersubahat bersama orang asing.

Beliau bertanya, jika kumpulan Al Maunah dijatuhkan hukuman gantung sampai mati kerana menderhaka kepada negara dan Agung, apakah Ambiga tidak boleh kita anggap penderhaka kepada Duli Yang Maha Mulia Yang di-Pertuan Agong dan hukum gantung kepada dia ???

Itu soalan beliau....saya ulang sekali lagi...beliau bertanya....kemudian soalan beliau akan dijawab oleh Menteri apabila sampai sesi penggulungan.

Tidak pernah sesekali beliau berkata, "perempuan india hindu itu perlu dihukum gantung" atau berkata "jika melayu Al Maunah kita hukum gantung maka betina india hindu itu kita mesti gantung juga".

Timbalan Speaker, Datuk Wan Junaidi Jaafar mengarahkan  Datuk Md Aziz menarik balik kenyataan itu. Mengenangkan itu arahan Timbalan Speaker dan mengenangkan semangat persaudaraan komponen-komponen BN , beliau menarik balik soalan itu. 

"Saya seorang yang berdisiplin. Saya dari parti yang berdisiplin. Jika kata-kata saya telah menyinggung perasaan pemimpin rakan-rakan saya dari MIC atau PPP dalam semangat persaudaraan BN, saya menarik balik kenyataan saya yang dibuat pada hari Selasa".

Inilah perbezaan antara BN dan pembangkang dan semangat seperti itu tiada dalam pembangkang. Hari ini Pas dan DAP bergerak seiring sejalan, tetapi sampai ke saat ini pun Karpal Singh tidak pernah tarik balik ungkapannya kepada Pas yang meminta Pas melangkah mayatnya terlebih dahulu sebelum menubuhkan negara islam. Malah tanpa segan silu dan dengan penuh hinanya pula seorang pemimpin Pas mengatakan sesiapa sahaja yang nak ambil Karpal Singh perlu langkah mayatnya terlebih dahulu. Dan lebih memalukan lagi Pas pula yang buang perjuangan negara islam.Azmin Ali dalam satu mesyuarat majlis pimpinan tertinggi PKR , di depan Wan Azizah beliau secara terang-terangan merujuk kepada orang india dengan perkataan PARIA. Mengamuk-ngamuk N.Gobalakrishan pada masa itu dan beliau mengadu kepada Anwar Ibrahim. Anwar berjanji akan selesaikan perkara tersebut. Setelah didesak berkali-kali oleh Gobala, akhirnya Anwar berkata itu perkara kecil. Sampai hari ini pun Azmin belum tarik balik dan Anwar tidak menyelesaikan perkara tersebut.

Theresa Kok dan beberapa pimpinan DAP secara terang-terangan mempertikai dan membantah penggunaan tulisan jawi di papan-papan tanda jalan raya. Sampai hari ini pun DAP tidak pernah minta maaf atau tarik balik. 

DAP Pulau Pinang dibawah pemerintahan Lim Guan Eng mengeluarkan risalah My Balik Pulau yang terang-terangan menghina orang melayu. Namun sehingga ke hari ini mereka tidak pernah tarik balik atau minta maaf.
Kartun dalam risalah My Balik Pulau diatas terang-terangan menghina orang melayu. Menggambarkan orang melayu yang berpakaian buruk dan koyak-koyak serta berkaki ayam meminjam duit daripada ceti untuk majlis perkahwinan anak. Manakala orang cina yang berpakain kemas serta berkasut meminjam duit untuk membuka perniagaan baru. Ulasan lanjut dalam beberapa episod boleh dilihat di sini.

Bulan lepas satu kejadian di Subang Jaya dimana seorang ahli majlis dari DAP menghina orang india dengan memperolokkan bahasa tamil, sampai hari ini pun mereka belum tarik balik lagi. Video kekecohan perkara berkenaan ada di sini.

Kalau nak bercakap bab rasis, DAP lah bapak segala rasis di Malaysia. DAP sendiri lahir dari ketidakpuasan hati terhadap orang-orang bumiputra. 

Siapa yang nak sapu melayu tahun 1969 ? 

Siapa yang berarak di Kampung Baru dan suruh melayu balik kampung pada tahun 1969 ? 

Siapa yang berdiri atas lori dan pancut kencing depan pelajar-pelajar perempuan melayu depan ITM Shah Alam pada masa itu ?

Kononnya matlamat perjuangan mereka Malaysian Malaysia, tetapi siapakah yang membantah keras penubuhan Sekolah Wawasan yang diilhamkan oleh Tun Dr M untuk memupuk semangat muhibbah antara kaum ?

Malaysian Malaysia konon.......khaik ptuihhhhhhhh.........

Akhir kata , sebagai ahli Umno saya menyokong apa yang dilakukan oleh Datuk Md Aziz. Sebagai orang lama dan faham sifir kira-kira politik beliau lebih arif tentang apa yang dilakukannya.

Berundur setapak ke belakang bukan beerti kita lemah. Sesungguhnya unduran yang setapak itu akan akan membawa kita mara 10 tapak ke hadapan. Inilah rahsia kekuatan Umno dan BN yang sehingga kini mampu bertahan sehingga lebih 50 tahun.

10 comments:

Anonymous said...

AKU HENSEM

FIRST

PRU 13 BYE2 PR

Anonymous said...

LGE nak jadi hero kaum India? Poorah. Dia hanya bercakap tentang seorang India, Ambiga. Tetapi dia lupa dengan kezaliman yang dilakukannya kepada puluhan orang India khususnya yang tinggal di Kg Buah Pala yang dipaksa keluar dari kg yang mereka duduki lebih dari 100 tahun.

Dia juga lupa dengan kata2 kesat orang kanannya 'pergi balik india'.

Ambiga seorang tidak akan dapat menyelamatkan LGE.

mtk

Anonymous said...

Saya sokong Datuk Aziz. DAP kepala kepada Bapak Segala Racist di Malaysia. Dia pernah kencing pada tiang bendera di rumah Datuk Harun Idris pada 12 May 1969.

Khiak Tuiih.
RD

Anonymous said...

SUDAHLAH LIM GUAN ENG. AKU TETAP TIDAK REDHA DENGAN PELOPOR LGBT KESAYANGAN KAU TU!

Anonymous said...

Salam PG,

Setuju dengan ulasan bernas

Salam

Fahizan Ibrahim said...

jangan minta wang pada orang politik.
Buat sendiri duit dengan usaha sendiri. Jom join aku.

Anonymous said...

"Siapa yang berdiri atas lori dan pancut kencing depan pelajar-pelajar perempuan melayu depan ITM Shah Alam pada masa itu ?"

"Dia pernah kencing pada tiang bendera di rumah Datuk Harun Idris pada 12 May 1969."

Mak oiii!! Apa punya makhluk ini??
Apa nak jadi sibuk mengencingkan orang?? Potong anu nya.

Anonymous said...

Cikgu"S":
Kalau di Negara China,orang macam Ling Guan Eng itu banyaknya macam sampah.Dalam negara besar itu para kepimpinannya sangat bermaruah,berhemah dan rasional.Sebab itu mereka di hurmati oleh negara2 lain dalam dunia ini.
Kalau LGE di sana ,dia layak tukang cuci longkang saja.Bukan ada apa2 idea pun.KOSONG.

Anonymous said...

melayu mesti waspada. pru 13 ini sibapak keparat tu akan mengulangi apa yg pernah dia lakukan pada tahun 1969. perkara ini sebenarnya dah lama dirancang dan sekaranglah masa yg sangat baik sebab mereka dah besar kepala dan terdapatnya melayu tak sedar diri terhegeh-hegeh nak support mereka. aku tak hairan malaysia akan jadi macam singapura. melayu rata-rata kerja tukang sapu sampah, low class macam melukut di tepi gantang. sila jalan-jalan ke-sana. kehinaan kepada melayu.

Anonymous said...

Harap2 Melayu sedar la sikit....kalau DAP amik alih kerajaan, bayangkanla apa akan jadi...tragedi 1969 dah pun memberi gambaran jelas kalau depa memerintah. Sesiapa yg berada di KL/lembah kelang pada eve 13 mei tidak akan lupa peristiwa tersebut. Saya adalah saksi kepad puak2 DAP berarak mcm babi lepaih berkubang dlm lumpur. Hak tuih. Ini bukan cerita dongeng.