Wednesday, July 11, 2012

Sebelum Haji Hadi Jumpa, Wakil PM Dah Jumpa Presiden Mesir


Datuk Seri Khaled Nordin telah dihantar sebagai Wakil Khas Perdana Menteri untuk berjumpa dengan Presiden baru Mesir bagi menyampaikan ucapan tahniah kepadanya kerana terpilih sebagai Presiden Mesir.

Pertemuan berlansung di Istana Rasmi Mesir pada 8 Julai 2012. 

Menurut blog salah seorang pelajar Malaysia yang sedang berada disana , dalam pertemuan itu Presiden Mesir menyatakan hasrat mahu menjadikan Malaysia sebagai role model kepada sektor pendidikan di dalam negaranya. Beliau juga berkata akan menjalinkan kerjasama yang baik dengan negara Malaysia.

Haji Hadi pun ke Mesir juga semalam untuk berjumpa Presiden baru. Apa pula yang dia nak pergi kelentong. Adakah dia masih mahu kelentong tentang perjuangan negara Islam ?

Pssttttt....pergi kelentong puak-puak PEMERAM yang tak cerdik ja lah di Mesir. 

13 comments:

tengku faiz mansor said...

xpayah nak menyibuk lah pas..Pergi jumpa presiden mesir konon.Nak buat Fitnah lg ker?!!, bagai api dalam sekam pas ni .parti yang jauh terpesong dari akidah pengikutnya bodoh lurus jer

Anonymous said...

Atas kapasiti apa dia pi jumpa Presiden Mesir tu?

Anonymous said...

Sebagai pembangkang tak da apa lah. Mana ada orang raikan pembangkang sesuatu negara.

Belum pula terbaca di mana mana suratkabar bila ketua pembangkang ke atau ahli pembangkang dapat liputan.

Pasalnya macam berkawan dengan orang yang tidak berfaeda.

Lagi pun pembangkang Malaysia saja keluar negara kutuk negara sendiri. Pembangkang Indon pun tak gitu.

Saya lebih hutan dari orang hutan?

BOB MALAYA said...

dah tak de kerja sangat ker pembangkang agaknya.pergi mesir pun bukan PM mesir nak peduli pun..pulang tangan kosong jawabnya Pas.nak ajak PM mesir masuk pas ke supaya dapat masuk syurga.bodoh-bodoh siapalah empunya parti songsang nie.

Anonymous said...

SEPANDUK2 KEMENANGAN MURSI PON TERTERA LAMBANG DACING...APA YANG PUAK2 HAMPEH DOK TUNJUK BANGANG NAK MAMPOS...KEH KEH KEH KEH KEH

Anonymous said...

Pok Aji Adi nak promote 'syorga' PAS pada presiden Mesir tu kot...maklumla 'token' syurga kan sedang si jual skrg...

Sian org Islam di donia nih kan? ..esp kat negara yg xde parti PAS..xmerasa nak masok sorga sbb depa xdpt pangkah parti PAS....

kah kah kahak kahak haktuii

Anonymous said...

Hj Hadi nk suarakan bantahan kenapa guna lambang dacing?

akuantiPAKATAN.

Anonymous said...

Hadi Boroi nak bukak cawangan syurga PAS kat Mesir, dia nak ajak Mursi join sekali jadi Penasihat Tertinggi di samping Nicky Ajeh. Tapi Mursi kata syurga dan neraka milik Allah, bukan milik PAS. Terus Hadi Boroi lari tercirit-cirit dan minta bantuan pelajar otak udang penganut hamPAS di sana....

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Ada geng aku puas Puas eh bukan, Pas menunjukkan gambar pres. Mesir yang baru tak peerlu pengawal kerana lebih takut Allah daripada makhluk Allah. Sikap beginilah yang perelu ada kepada Pas, bukan takut tak dapat sokongan sekutu atau rakyat. Biarlah rakyat tak sokong asal Allah redha. Macam sekarang terbalikla pulok. Lebih takut sekutu dari Allah sendiri.

anis wana said...

puak2 pmbangkang ni sbnr nye nk jumpa PM kita tp xdilayan,maka....pergi lah ia jumpa PM mesir..hadi nk ajok PM mesir msuk pas ko???????????

DON MELAYU said...

dia nk ajk presiden Mesir msuk PAS le 2..kan klau sokong PAS msuk syurga..

Tengku Anuar said...

xder keje laen le 2,nk pegi buat ftnah kat ngara org..ala,dia bajet dia nk jdi PM la lps PRU-13 ni,training2 buat lwatan...hampeh!!

Anonymous said...

Mengikut lapuran media,Presiden Mesir yang baru berkelulusan Engineering dari sebuah universiti di Amerika Syarikat. Tentunya dia amat fasih berbahasa Inggeris.Dia juga menghafal 30 jus Al-Quran. Dia tentunya memahami isi kandungan Al-Quran dan jelas dengan Hadith Rasulullah SAW.

Dia tidak mungkin mudah terpengaruh dan dipengaruhi oleh sesiapa pun apalagi Hj Hadi Awang. Insya-Allah. DS Najib telah membuat keputusan tepat dengan menghantar wakilnya bertemu dengan Presiden Mesir tersebut. Tentunya dalam pertemuan berkenaan Datuk Khalid Nordin telah menyampaikan aapa yang diamanhkan oleh DS Najib.

Presiden Mesir itu sendiri pastinya telah mendapat maklum balas dari Duta Mesir di Malaysia. Jadi tentunya Presiden Mesir itu sedikit sebanyak telah tahu apa yang berlaku di Malaysia. Jika Hj Hadi cuba nak kelentung pun pastinya Presiden Mesir dapat menghidu niat Hj Hadi.

Kunjungan Hj Hadi keMesir tidak akan memberi impak besar keatas hubungan diplomati Mesir/Malaysia kerana Hj Hadi telah membuktikan bahawa dia hanyalah seorang pemimpin pembangkang Malaysia yang gagal dalam banyak perkara. Wallahualam.

mtk