Monday, October 8, 2012

Mutiara Kata 2:Pas Parti Lalang - Anwar Ibrahim


Kitab lama Pas pada tahun 1997 yang menganggap Umno sebagai sebuah parti yang tidak bermoral kerana Timbalan Presidennya ketika itu seorang pengamal homoseksual dan Pas menggelarkan pemimpin itu Al Jubu*i.

Setelah Umno pecat pemimpin yang tidak bermoral , Pas pula pergi kutip dan keluarkan kitab baru pula.

Kitab terbaru Pas , Pas boleh berkawan dan bekerjasama dengan peliwat atau pemimpin yang melanggan pelacur dan menganggap sumpah laknat tidak boleh dipakai serta bukti video sebagai besi. 

Maka betullah apa yang dikatakan oleh Anwar bahawa Pas sebuah parti lalang....

3 comments:

aloya said...

Takdir!!!

Anonymous said...

Jika ditanya reaksi pemimpin2 PAS mengenai apa siri penghinaan yang pernah dihamburkan oleh Anwar Ibrahim kepada Pas dahulu maka jawapan standard mereka ialah: 'Dulu Lain, Sekarang Lain.' Dulu pun Mat Sabu gelarkan Anwar sebagai Anwar Al-Juburi tetapi hari ini Mat Sabu pula menjadi 'penjilat' jubur Anwar Ibrahim.

Sejarah telah menyaksikan bahawa PAS tidak pernah konsistan. Lebih2 lagi dibawah kepimpinan Haji Hadi Awang yang dilihat amat lemah dan sentiasa tunduk dengan kehendak DAP dan PKR sehingga ketahap 'menjual' perinsup perjuangan parti ketahap paling hina dalam sejarah PAS itu sendiri. Wallahualam.

mtk.

tokgaru said...

Penyokong Umno saja yang kata Pas ikut telunjuk DAP. Tapi bagi penyokong Pas, mereka perasaan dan syok sendiri kononnya DAP dah masuk jerat DAP.

Yang sebenarnya adalah Pas telah masuk jirat (kubur) yang digali oleh DAP. Yang bawa Pas kepada jirat (kubur) DAP adalah Anwar Ibrahim.

Itu lah sumbangan Anwar dalam membantu perjuangan islam yang dibawa oleh Pas.