Saturday, February 9, 2013

Apakah Itu Akan Berlaku ???


Tahun 2013 sudah pasti akan berlangsungnya PRU 13. Berbeza dengan tahun lepas, ramalan demi ramalan dibuat untuk membaca apa yang ada dalam kotak pemikiran YAB Datuk Sri Najib, Perdana Menteri Malaysia. Ada tekaan mengatakan Jun, ada yang meneka selepas Syawal, ada juga yang meneka Najib akan biarkan sehingga penggal terakhir tamat….

Yang pastinya tahun ini PRU 13 akan berlaku, maka berakhirlah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional [BN] yang mendapat mandat pada tanggal 8 Mac 2008. Pada saat dan ketika itu, BN hanya mendapat 140 kerusi Parlimen manakala Pakatan Pembangkang membuat kejutan dengan membariskan seramai 82 Ahli Parlimen untuk masuk ke Dewan Rakyat.

BN bukan sahaja hilang kuasa majoriti 2/3 malah turut kehilangan kuasa memerintah lima [5] negeri iaitu Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan masih gagal mendapatkan kerajaan negeri Kelantan….

Selanjutnya baca kupasan blogger MIK di sini

3 comments:

Anonymous said...

pertama kali dalam sejarah,BN terpaksa mengerah habis-habisan agensi kerajaan,media RTM,TV3,astro,suratkhabar pro-gomen dan pelbagai lagik termasuk KTMB,Bas Rapid,PSY dll..

berjuta2 RM dihabiskan utk kempen menaikkan populariti Najib dan BN.hebat bukan penangan PRU3.

Anonymous said...

ye lah.. nak pastikan racist mutlak macam Ronnie Liu tu tak naik tocang...

Anonymous said...

memang pun... terpaksa membazirkan (melabur?) jutaan ringgit untuk itu ini yang tak pernah dengar sebelum ni... nak pastikan Cina sialan tak berjaya memperBODOHkan melayu tak sedar diri dalam pakatan HARAM.