Monday, March 25, 2013

Kalau PM Tidak Sah Maknanya Semua KM dan MB Yang Lain Tidak Sah-Pengerusi SPR


Kepada soalan tentang kerajaan yang ada sekarang telah tamat tempoh seperti yang diperkatakan , Pengerusi SPR , Tan Sri Aziz telah menyatakan bahawa kerajaan yang ada pada hari ini adalah kerajaan yang sah kerana penggal pemerintahannya akan berakhir pada 28 April.

Ini kerana perkiraan tempoh lima tahun sesebuah kerajaan baik di peringkat pusat atau negeri dikira bermula dari hari persidangan pertama Dewan Rakyat atau Dewan Undangan Negeri.

“Jika Perdana Menteri tidak sah maknanya semua Ketua Menteri dan Menteri Besar yang lain tidak sah” , ujar Tan Sri Aziz.Beberapa hari yang lepas saya pun dah tulis pasal perkara berkenaan di sini 

4 comments:

Anonymous said...

Kalau kat depa semuanya betoi kalau kes mahkamah menang sebab depa benar kalau kalah hakim orang UMNO puak2 bangang ni tunggu la PRU13 ni semoganya melingkup jahanam terus pembangkang perlu ada tapi bukan puak2 ni.

Anonymous said...

Biasala tu...PM expired la, kerajaan haram la..dia ingat DS Najib sorang je yg bertanding pilihanraya. Padan la penyokong PR ni bodoh mcm lembu. Apa juga pencacai PR dok auta dlm FB dan blog semua percaya dan tak pernah buat periksa dulu. Seronok sgt kata PM expired, tak sedar dia punya MB dan KM pun dah expired..

Anonymous said...

itulah hikmahnya Allah bg dorang menang negeri2 sblm ini..

Anonymous said...

bukan saja kejaae negeri dah expired, malah sume YB-YB pun dah expired!