Tuesday, April 9, 2013

Kah...kah...kah..DAP Dah Berperang Sebelum Mengundi


Tak sempat nak naik ke bulan roket dah retak weh.....

Gara-gara campurtangan Kit Siang dan anak lelakinya yang melampau , tiga orang pemimpin DAP Johor letak jawatan.JOHOR BHARU: Tiga pemimpin kanan DAP Johor meletak jawatan sebagai ahli jawatankuasa pilihan raya parti negeri dipercayai kerana membantah campur tangan Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan anaknya, Lim Guan Eng dalam pemilihan calon di negeri ini.
Tiga pemimpin terlibat ialah Pengerusi DAP Johor, Dr. Boo Cheng Hau, Timbalan dan Setiausahanya, Norman Fernandez dan Tan Chen Choon.
Norman ketika dihubungi Utusan Malaysia bagaimanapun enggan mengulas spekulasi itu.
"Tiada komen," katanya sebelum memutuskan talian.
Usaha untuk mendapatkan komen daripada Cheng Hau juga gagal apabila panggilan ke telefon beliau tidak berjawab dan khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dihantar juga tidak dibalas.
Perkembangan terbaru itu mengesahkan tentang perbalahan antara DAP dan PKR yang dilihat semakin meruncing berikutan perebutan kerusi Parlimen Gelang Patah yang akhirnya menjadi milik Kit Siang dan Jui Meng yang berhasrat menduduki kerusi itu hampa dan dikatakan 'merajuk'.
Kedua-dua parti itu juga dikatakan bertelagah tentang calon di kerusi Parlimen Segamat dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Tangkak dan Johor Jaya, sambil pucuk pimpinan PKR Johor memberi amaran mereka tidak akan berkompromi lagi dalam isu pembahagian kerusi.
Semalam, Kit Siang menegaskan Parlimen Bakri dan Kulai kekal milik DAP selepas ada ura-ura mengatakan Jui Meng cuba bertanding di Bakri apabila hasratnya untuk menjadi calon di Gelang Patah tidak kesampaian.
Padan muka kau Kit Sial....Padan muka !

4 comments:

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

tokgaru said...

Jangan suka sangat. Puak ni bukan boleh percaya. Mereka boleh berlakun kerana nak bagi kita over confident. Bukti kejayaan mereka dah nampak. Mereka buat baik dengan Cikgu Nik Aziz dan Cikgu Hadi Awang, pujuk 2 orang Cikgu tua tu sampai setuju kalimah Allah kristian boleh guna. Last sekali Pas mungkin hilang 50% sokongan orang melayu pada PRU13, dan orang Umno sampai nak sebut gelaran nama dua cikgu tua tu pun tak mahu dah.

Dulu ada juga orang Umno yang panggil " Tokguru Nik Aziz " atau " Tuan Guru Hadi Awang ". Tapi selepas isu kalimah Allah mereka sebut " Nik Aziz " atau " Hadi Awang " saja, orang Umno yang panggil " Cikgu Nik Aziz " atau " Cikgu Hadi Awang " pun ramai. Itu menunjukkan orang Umno dah tak anggap Nik Aziz dan Hadi Awang sebagai ulamak lagi dah .. mereka ni macam cikgu biasa2 saja. Cikgu adalah orang yang pandai mengajar ilmu duniawi, manakala Tokguru atau Tuan Guru adalah orang yang ahli dalam ilmu islam dan yang tidak berani mengganggu hak2 dan kuasa Allah umpamanya bab2 dosa-pahala atau syurga-neraka.

" Tokguru " dan " Tuan Guru " lagi kah Nik Aziz dan Hadi Awang bila mereka berani menentukan pahala-dosa seseorang atau syurga-neraka seseorang.

Anonymous said...

Hati2..itu semua hanya SANDIWARA

Anonymous said...

harap maklum, gelang patah dekat dgn singapork. dana, tenaga & strategi DAP jgn ambil mudah, mentor dari Singapork very cunning, tujuan DAP nak Singapork masuk Malaysia semula, bayangkan jumlah kerusi parlimen Singapork ada .... duit blh beli undi.