Saturday, April 20, 2013

Parlimen Shah Alam

Zul Nordin bersama Datuk Nawawi dan Ustaz Yusof sedang menunggu depan pintu masuk pusat penamaan calon untuk Parlimen Shah AlamN Dun Batu Tiga dan Kota Anggerikm
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

16 comments:

Anonymous said...

Semoga Allah berikan kejayaan kepada mereka..... Ameen.

malayoo mudah lupa said...

Cuba RBF keluarkan calon yg paling ganyut dan yg paling muda bertanding dlm PRU13 ni

Anonymous said...

Senang je.....paling ganyut limkitsial dan yab tokguru dato seri bentara nik aziz...dulu kutuk dr M tp sampai dia kena papah pn masih bernafsu terhegeh2 jadi calon....anak beranak pn tumpang sekaki...tongkosong cakap xserupa bikin,mulut busuk...

Anonymous said...

zul noordin MENANG !!!!

Nusa Bentara said...

DEMI ASOBIAH UMNO SEMPIT!???

Apakah MELAYU masih dikekang dalam paradigm dogma khurafat lapuk & berjuang atas dasar asobiyyah jahiliyyah?????

RASULULLAH SAW untuk rahmat sekalian alam, berjuang untuk kesejasteraan manusia sejagat, bukan dasar perkauman untuk bangsa Arab Quraish saja. R dan bernegara
RASULULLAH SAW pertahankan hak asasi manusia & keadilan insan tanpa diskriminasi serta kezaliman,
RASULULLAH SAW memupuk kasih sayang (mahabbah) dan persaudaraan (ukhuwwah) antara semua golongan dan kaum yang dihidup dalam masyarakat besar dan bernegara,
RASULULLAH SAW amat prihatin dan cintai ummah seluruhnya sehingga diakhir hayatnya! “Menjelang akhir hayat beliau, Ali bin Abi Thalib melihat Nabi SAW dua kali menggerak-gerakkan bibir beliau yang sudah membiru. Maka Ali pun cepat-cepat mendekatkan telinganya ke bibir Nabi. Ia mendengar Nabi SAW memanggil-manggil, “Ummati, ummati…. (Umatku, umatku…).” Dengan memanggil-manggil umatnya “

Redhakah Allah Taala kepada mereka2 yang menyalahi prinsip yang disyariati oleh Allah & Rasulnya!

Perjuangan demi Asobiah atau Kemasyhuran : PAHALA ATAU DOSA?

PAS tetap berjuang atas prinsip Islam melalui kaedah feqah yang dipersetujui. PAS bersama rakyat yang lain menolak KEMUNGKARAN UMNO/BN!

PAS bersama PR dalam PRU13 dengan perjanjian tahalluf siasi.
PRU13 .......... undi PAS dan PR kearah PERUBAHAN & KEBAJIKAN rakyat!

Anonymous said...

PAS parti politik yang MEMECAHBELAHKAN UMMAT. PAS mempunyai pemimpin yang MENOLAK PERPADUAN UMMAH. PAS parti politik yang MENGGUNAKAN AGAMA ISLAM untuk popular.
Sekarang PAS juga terpalit dengan ISU MORAL.
Ahli2 PAS, BERPIJAKLAH DIBUMI YANG NYATA.....

Anonymous said...

Pas menolak sunah Rasulullah saw untuk perpaduan umat Muhammad dengan menghina orang Islam yang bukan di kalangan puak mereka.

el halim said...

Seronoknya mempromosi pas dan langsung mengatakan umno assobiyyah? Faham ke apa itu assobiyyah yg berlaku pd bangsa2 arab? Adakah ia sama dgn mempertahankan kelangsungan melayu ini pun dikatakan assobiyyah? Kamu melayu dan kamu islam, jika tiada perjuangan umno dahulu mempertahankan aqidah islam dan bangsa melayu ketika menuntut kemerdekaan dahulu..ntah2 kamu pun belum pasti agama apa..bercakap mcm bagus tapi tak menggunakan akal fikiran..yg ada hnya kebencian kepada umno dan barisan nasional?

Anonymous said...

as pengundi atas pagar, aku tak nampak ada siapa2 yang berkredebeliti jadi next PM from PR.

untuk anonPAS, cuba muhasabah diri, kalau betul perjuangkan ISLAM, lu orang takkan kutuk BeERJASA yang hala tuju perjuangan mereka JELAS adalah kepada ISLAM.

kutuk UMNO aku xder hal, dah mmg kene tarbiyah UMNO ITU KAFIR. tapi lu orang kutuk BERJASA bertanding apa kes?

Anonymous said...

PAS tidak bolih diharap.langsung untuk menjaga ISLAM kerana mereka kini dah dimasuki hantu jembalang dari hutan Segambut.
PAS bakal dimusnahkan dari dalam olih parasit2 yang dilahirkan puaka ini.
Rupanya baru kita tahu selama ini.PAS menyimpan terlalu ramai pemimpin bertaraf munafik sejak sekian lama.
Berpura2 hendak menegakkan Islam,ceramah sana sini bercerita pasal assobiyah,hudud dan dan jihad
Mungkin juga ALLAH nak bersihkan parti PAS ini maka DIA hantar dajjal bermata satu membawa RACUN DAN MADU.
Maka terserlahlah kini siapa pemimpin2 PAS yang mengambil madu dan siapa yang mengambil racun.
Isu2 seperti KALIMAH ALLAH,PENJUALAN ARAK,HUDUD@NEGARA KEBAJIKAN,PERPADUAN UMAH DLLNYA adalah apa yang telah PAS korbankan bila dirasuk olih sang puaka dari bukit segambut
Bila tiba perkara ini Nabi SAW suruh kita menjauhkan diri sementara menunggu sang penyelamat tiba .
So bro diatas buka minda hilangkan rasa taksub dan takjub.Lahat urutan2 kajadian dalam PAS .Apa yang tersirat dulu kini telah terdedah.Mereka yang dalam PAS yang berperangai munafik dan berjuang demi tombolok dan nafsu telah didedahkan.
Elok saudara berjuang membersihkan PAS dari sang puaka dan perasit2 yang dilahirkannya.Lepas itu barulah saudara bercerita pasal perjuangan Islam

Anonymous said...

Nusa Bentara jgn tafsir assobiyah ikut kehendak sendiri, menyebut nyebut nama Rasullullah saw , tp menafsir assobiyah tidak spt yg disabdakan oleh Rasullullah saw, berat persoalan di Akhirat nanti.

Anonymous said...

Mempertahankan pekara mungkar yg dilakukan oleh ahli parti adalah assobiyah spt kes spender putih. Islam ada kaedah utk membersihkan diri jika difitnah. Bersumpah lah jika benar, diam tandanya salah. Seluruh ahli pas terpalit sama bersubahat kerana tetap pertahankan pekara ini.

Grand Marquis said...

Definisi assabiah ialah bila puak sendiri buat kesalahan kita tak ambil tindakan. Umpama bila puak sendiri terdedah video yang memalukan, walaupun mereka jelas pelakunya, tapi kerana puak sendiri, mereka butakan mata.

Anonymous said...

Kawan aku org pas kata,spendar stopa tu tailor made

Anonymous said...

Nusa jaya....takmalukah anda bercakap tentang agama sedang kalimah Allah pn kamu xdapt handle...layakkah kamu bercakap pasal assobiyah .....andainya kedua2 pemimpin kamu melakukan perkara keji itu dan tiada siapa sapa tahu(nasib baik ada video) terus terusan berjubah dan berkopiah bertopengkn agama menjaja ayat2 quran...bagaimanakah nasib kita umat islam ini yg mengangguk saja dan memilih mereka menjadi pemimpin...
kafirkah negara islam Turki yg kita tahu sekular...kafirkah islam di indonesia yg boleh berkahwin campur agama.....kafirkah islam brunei yg orang melayu nama melayu tapi tak semestinya beragama islam atau kafirkah islam malaysia yg telah dipelihara dalam perlembagaan bahawa islam adalah agama rasmi dan orang melayu adalah islam...sy harap kamu bukan antara pendokong syiah dan pluralisma kepala bana tu ye

Anonymous said...

Ameenn...