Friday, May 3, 2013

Sumpah Saiful:Yusof Qardhawi Tak Cukup Hebat Lagi


Sejak petang semalam hingga pagi ini, baik melalui panggilan telefon, orang yang ditemui di surau, sekolah, pasar, jiran-jiran dan sebagainya, semua bercakap pasal sumpah Saiful depan Kaabah. 

Ada yang kata aku meremang bulu roma melihat dan mendengarnya. Ada yang kata aku menitis air mata melihat Saiful bersumpah depan Kaabah. Ada yang kata aku kasihan kepada Saiful melihat dia bersungguh-sungguh menuntut keadilan untuk dirinya. 



Dipendekkan cerita, diringkaskan cerita, rata-rata yang ditemui melahirkan rasa benci dan geram kepada Anwar. 

Seorang rakan dari Universiti Malaya yang bercakap melalui telefon petang semalam mengatakan, Yusof Qardhawi bukanlah seorang ulama seperti yang diagung-agungkan. Jika beliau seorang ulama yang hebat dia tak akan tertipu dengan Anwar. Ulama hebat apa kalau dia boleh ditipu dengan mudah oleh seorang peliwat ?

Betul juga ya....

Katanya lagi, hebat setakat mana sangat Yusof Qardhawi ni sehingga nak campur urusan politik Malaysia, jika huru-hara di negaranya sendiri (Mesir) pun tidak boleh diselesaikan hingga kini ?

Di Mesir dia tak boleh selesaikan, di negara yang berjiran dengannya iaitu Palestin, pun dia tak boleh selesaikan masalah Hamas dan Fatah. Sekarang nak campur urusan Malaysia pula. 

Betul juga ya....

Sebelum mengakhiri perbualan telefon petang semalam kawan saya pesan, kau tulis begini, orang Malaysia mudah sangat percayakan orang yang memakai gelaran ulama. Pilih Qardhawi, pilih Nik Aziz, pilih Haji Hadi, akhir sekali dapat Mustafa Ali. 

Kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah...

24 comments:

Anonymous said...

KAH...KAH...KAH

muka lebai pas sekor2 serupa mcm lepat ubi di bungkus dgn spender putih mustafa ali

ore kota bharu said...

Kalu di kelate .. puok2 ni .. ore kata .. jenis hok telan n makan BENDERA ..
TOK LEH NOK WAT GAPO DOH ...
BASO KERAS KENGGG !!!!!

Anonymous said...

Kah...kah...kah...wakakakakakaka... INI KALI LAH....!!!! Kah...kah...kah...wakakakakakaka...

Megat Alam Gempita said...

Lain kalilah...inna lillah....

Anonymous said...

Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan malaysiakini

Freemalaysiakini2.com

Anonymous said...

Kalau jahil agama duk diam2. Innalillah tu maknanye TIADA TUHAN. patutla org ckp puak umno kapir

Anonymous said...

mang la tiada tuhan pade lambang 3 parti tu..

feed n kill said...

Hang belajar pondok sesat mana yg kata innalillah makna tiada tuhan ni??

Anonymous said...

haha btul tu feed, aku br nak komen anon yg lg jahil dr org umno tu..tu blaja agama dr dgr ceramah geng teletubbies hijau la tu..

Anonymous said...

anon 11.45am
hang pun x tau makna Innalillah tu,jd jgnlah kata org kapir....
fikir2knlah......

Anonymous said...

Ish ish ish... Mana dia blajaq kata innalillah maksudnya tiada tuha? Siap kutuk org lagi, ni la level macai2 yg ada hahahhaha

Anonymous said...

Anon 11.45 tu "red bean army". Belajar dari Harakah.

anakbochek.

Anonymous said...

Inna Lillah maksudnya 'kepada Allah'

La Ilah baru maksudnya tiada tuhan

bengong punya macai PAS. Stopa Ali ke yang ajar korang. Mai spender putih sa!!

Anonymous said...

Ko nih yg kapir kot??? TIADA TUHAN ertinye LA ILLAH.... Bodo nk ajar org diri sndiri pun x btol!!!!

Anonymous said...

betul.. betul.. betul.. x tahu tp mengaku pandai... red bean geng ni...


Anonymous said...

ko bodoh kape??kan ade titik titik lepas perkataan tu...ko tau tk ape makna titik titik tu?klu tktau tkpe..semmgnye puak2 ko bebal al bengap pi perasan bagus...

Anonymous said...

bebal al bengapnye ko...kan lepas perkataan tu ade titik titik...klu tktau makne titik titik tu jgn la perasan pandai plak...

Anonymous said...

ulamak pas ckp ini adalah edit... kenapa jadi mcm tu.. adakah terlampau taksub utk mengagungkan anwar sbg orang yg suci malah melabelkan sebagai anugerah tuhan, diaorg boleh memperlekehkan sumpah laknat..

bukankah satu2nya cara utk menepis atau menuduh seseorang itu melakukan zina/liwat sekiranya tiada saksi adalah bersumpah laknat..

wallahualam...
jgn terlampau taksub smpai ckp mcm org takde agama...

sesungguhnya aku beriman kepada agama Allah dan bukannya kepada PAS.

DON MELAYU said...

bila tiba akhir zaman nanti ALLAH S.W.T akan mengangkat semua ulamak dari muka bumi ini yakni dengan mematikan mereka sehinggakan mereka mengankat org yang jahil menjadi ulamak mereka...dian sekarang ni kita pn boleh lihat ulamak yang sanggup membuang agama demi memepertahankan peliwat..menggadai agama demi nak menyenangkan hati kafir..itu semua ulamak PAS yang buat..

Anonymous said...

Biasela puak2 nie...terjemahan & tafsiran ikut suke makbapak dia jo...baik pemimpin pon gtu...sungguh menyesatkan PAS nie..hati2la wahai org Islam yg inginkan kebenaran...selamatkan diri dr ceramah ostad2 PAS..

Anonymous said...

salam bro..aku nak dedahkan taktik jahat dan keji lagi jijijk pakatan. mereka sedang buat control damage dgn edit video sumpah saiful bukhari depan kaabah...ini video mereka yang dipos pada hari ni 2/5
http://www.youtube.com/watch?v=aZXkbt8SoPw&feature=youtube_gdata_player
katanya mereka saiful edit video tu n bukan depan kaabah pun sebaliknya guna layar hijau..hujahnya pada minit ke0.47-0.49 kelibat lelaki kulit hitam yang langgar belakang saiful hilang n tembus badan saiful. so saiful menipu dan jelaslah telah di edit oleh puak BN...
faktanya berdasarkan video asal yg diposkan oleh saiful sendiri 1/5 http://www.youtube.com/watch?v=nKZIPJ0PMTw pada minit ke 1.05 lelaki kulit hitam itu telah langgar belakang saiful dan kamera saiful sedikit bergoyang. kemudian kelibat lelaki itu ada dibelakang saiful dan tidak pun hilang!!
maksudnya kelibat lelaki yg langgar saiful itu dihilangkan oleh puak pr dlm video mereka selepas pelanggaran berlaku.
aku xpandai cerita tp ko cek sendiri masa yang aku bagi tu n ko jelaskan pada mereka dalm fb itu.
hidup BN!!!!hancurlah pakatan keji!!

Anonymous said...

Di akhir video tu kedudukan kamera yg belum off terhala ke lantai. Pada saat itu kita boleh lihat dgn jelas ada 'continuity' secara live antara latar belakang dah lantai. Kalau guna latar guna screen tentu kita boleh lihat bottom frame screen tersebut dan lantai pula tidak bersambung dgn latar. - videographer since 1983.

Anonymous said...

Please read this speech by stupid anwar Ibrahim who brought shame to Muslim world.
http://newasiarepublic.com/?p=17060

Anonymous said...

Siapa lah kalian nk kata syeikh Dr.yusof al-qardhawi ulama x hebat..pernah kaji ke sal dia..ilmu die lebih mulia dan tinggi dr kita..renung2 kan ilmu kalian dgn die..