Monday, May 6, 2013

Terima Kasih Kepada Kaum Bumiputra Kerana Memberi Sokongan Padu Kepada BN


Alhamdullilah, walaupun dalam keadaan berat dan perit akhirnya kita berjaya membentuk kerajaan hasil sokongan padu kaum bumiputra di Sabah, Sarawak dan Semanjung. 

Seperti yang kita jangka dan yang kita duga cina tidak akan memberi undi kepada BN. Itulah yang berlaku semalam. Lihat balik tulisan saya semalam di sini

Tidak ada kata-kata lain yang mampu diucapkan selain daripada ucapan terima kasih kepada kaum bumiputra Malaysia yang memberi sokongan padu kepada BN. 

Hari ini kita berjaya buktikan walaupun cina tidak memberi sokongan padu kepada BN tetapi kita masih mampu membentuk kerajaan persekutuan.

Mereka ingat dengan gelombang yang mereka cuba buat mereka akan berjaya rampas negara ini.....sorry, 
lain kali lah....

Pas yang beriya-iya nak ganti Umno....sekarang apa cerita ? 

DAP juga yang mendapat kemenangan lebih besar daripada Pas. Timbalan Presiden Pas kalah....dua naib presiden kalah....menang hanya 21 kerusi (kedudukan paling belakang selepas DAP dan PKR), sebuah negeri hilang, hajat nak perintah Malaysia tak tercapai. Padan muka....

DAP pula semua kepimpinan tertinggi menang, negeri tak hilang, menang paling besar dalam pak-khatan rakyat. Cuma hajat mereka nak perintah Malaysia tidak tercapai kerana berjaya dihalang oleh kaum  bumiputra. Lain kali lah....

63 comments:

Anak Lenggong said...

Syabas diucapkan kepada Melayu PAS dan PKR yang terlalu tamakkan kuasa dan rasa dengki sesama bangsa dan agama dengan memberikan undi kepada DAP..secara totalnya undikaum cina solid pergai kepada DAP dan dengan pertolongan melayu PAS dan PKR..kemenangan berpihak kepada DAP..BN hanya mengharapkan undian daripada kaum melayu yang masih sayangkan Malaysia..diharap selepas ini Najib akan perbanyakkan pembahagian kursi kabinet kepada wakil daripada Sabah dan S'wak sebab mereka ini lah penyokong sejati BN..

Anonymous said...

Najib mendapat mandat baru diatas sokongan bumiputra dari Lahad Datu ke Lundu dan dari Wang Kelian ke Tanjung Piai. Pastikan:
1. Budget MARA digandakan.
2. Bilangan MRSM ditambah sekali ganda dalam masa 5 tahun.
3. Bilangan UiTM ditambah 50% dalam masa 5 tahun.
4. Bilangan biasiswa luar negeri MARA digandakan.
Najib jangan buat-buat lupa pulak!!!

AkuPun Tak Faham said...

Bro, tukarlah cara kita... Perbaiki apa yang masih kurang. Jangan berharap sangat kepada orang lain.


Terima kasih kerana buang entri-entri yang tak berkenaan sebelum ini

Anonymous said...

Setuju sgt2. Bagi lebih perhatian kpd sabah sarawak. Walaupn aku org semenanjung, tapi aku suka sgt2 kite bgi perhatian dan pembangunan kpd sabah sarawak. No point bgi perhatian diselangor, walaupn aku dok diselangor.

Anonymous said...

Bro 10:13,

Lu memang betul tapi satu lagi lu lupa. UMNO perlu terapkan sifat bersyukur dikalangan orang melayu. Bersyukur adalah teras ajaran Al-Quran. Taburlah berapa banyak duit pon pada org Melayu tapi kalau tak bersyukur tak guna jugak. Bila melayu bersyukur melayu akan menghargai segala kebaikan yg UMNO berikan.

Anonymous said...

Datuk Seri Najib,
SAY NO TO CHINESE!

bangunkan saja sarawak, sabah kedah pahang dan negeri2 yg kita menang! biarkan kelantan, selangor dan penang! biar kerajaan mereka yang jaga

Anonymous said...

orang melayu PAS & PKR masih tak sedar diri,merempatlah di Penang. Kelantan minum, mandi air karat, selagi PAS berkuasa tak akan maju melayu di sana. Isu kalimah Allah, apa dah jadi, masih nak undi PAS...yg untung cina DAP...Najib tak payah susah payah nak ambil hati orang cina & orang PAS..mereka jenis manusia tak makan saman...

Anonymous said...

terimakasih tuan. teruskan perjuangan menulis artikel yang bernas. kami pengkomen akan tetap memberi sokonhan. teim,akasi kepada pengkomen2 juga kerana memberi sokongan.

Anonymous said...

aku stuju dgn anon. 10.15am.Sudah sudah lah bg perhatian pd kaum yg tak akan balas budi slagi mereka tidak menguasai negara ini.

Anonymous said...

Pukimamak punya bloger..buat penat Umno harbi bagi korang upah je..buat kerja mcm babi..lansung tak berguna pada Umno.Puak bloger celaka inilah yg meruntuhkan sokongan rakyat pada Umno..lain kali kerja pakai otak la..ni bangang tak habis2...korang pikir guna video lucah tu boleh pancing undi ke?....buat habis duit umno je..mampos lagi baik...

--Enchek Ibrahim Aleee---

Anonymous said...

TAHNIAH DAN TERIMA KASIH UNTUK MELAYU BUMIPUTERA PENYOKONG2 BN.

SO MULAI SKRG, NAJIB DAN MUHYIDDIN, MAKE SURE TAKDE MENTERI DARI MCA. MCA DAH CAKAP AWAL2 BUKAN? LET THE MALAY PEGANG MENTERI. AND GIVE CREDIT TO OUR INDIAN FRIENDS YANG DAH SWING BALIK KEPADA BN.

DAN YANG PALING PENTING, NAJIB DAN MUHYIDDIN, JANGAN LEMBIK DEPAN CHINESE. INGAT, KAMI ORANG2 MELAYU BUMIPUTERA TETAP KUAT DI BELAKANG ANDA. SO TUMPUKAN PERHATIAN KEPADA MELAYU BUMIPUTERA. IN SYA ALLAH, SOKONGAN BERTAMBAH PADA PRU14. KUASA POLITIK MELAYU MEMANG KUAT DI BELAKANG UMNO.

KEPADA PAS..MASIH MAHU DIPERBODOHKAN? DENGAN BERAPA KERAT KERUSI ITU BOLEH BUAT HUDUD KE? NAK GADAI KALIMAH ALLAH LAGI?

KEPADA DAP, TERUSKAN DENGAN RACIST DAN CHAUVINIST KAMU. DULU POTONG 5 EKOR BABI KAN? SEKARANG AKU MAHU TENGOK KAMU POTONG 4 EKOR BABI. 4 MAKSUDNYA APA? 'SI' (MATI)!!!! LEPAS INI KAMU 'SI' LAAAA...HEHEHEHE

KEPADA PKR, TAK BANYAK KOMEN. JUST GO TO HELL!

Anonymous said...

Syabas kepada bumiputra semada disabah,Sarawak dan semananjong. Sekarang kita sudah tahu siapa kawan dan lawan.walau pun selama ini mereka menyokong tetapi hanya sebagai bom jangka, dan akan meletop apabila mereka mencukupi kekuatan dan pula dengan bantuan ‘bumipuitra” yang liberal dan yang suka berkongsi budaya dengan mereka.

Rasa nya dasar NEB dihidupkan semula dan menyediakan lebih ramai bumiputra yang seramai dengan mereka agar apabila terbit nya fajar 2020 bumiputra akan sama atau lebih ramai dan setanding dengan mereka.

Kita harafkan bumiputra yang sedar akan keputusan PRU13 ini sedar dan bersatu hati dengan penuh itizam membantu usaha kerajaan dengan bersungguh sungguh dan singkirkan apa jua persaan phd sesama kita agar segala matlamat tercapai dan wawasan 2020 tercapai olih melayu,dan segala suku kaum disarawak dan sabah sama tinggi semada duduk atau berdiri.....

Syabas sekali kepada bumiputra sabah, sarawak dan semananjong malaysia…..

Anonymous said...

terima kasih org sabah sarawak

anak sabah said...

kami rakyat sabah dan sarawak amat mencintai keamanan. kami tidak suka huru hara. sebab itu kami mahu kelangsungan pemerintahan BN.
betul seperti komen2 di atas. minta tolong datuk seri najib tumpukan perhatian kepada pengundi yang SETIA dengan BN. nescaya rakyat sabah dan sarawak akan tahu membalas budi.

Anonymous said...

Petikan dari risalah ini yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu Tajuk : MALAYSIA, RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA Rencana ini akan mengingatkan kita semua supaya menyedari hakikat matlamat perjuangan bangsa Cina Malaysia. Malaysia harus berada dalam didikan Cina mulai masa ini telah meningkat maju hingga dapat menguasai pelbagai aspek pembangunan dan ini diakui oleh pemimpin Melayu sendiri. Orang Cina telah banyak mencapai kejayaan dan kekayaan. Wang ringgit sudah tidak menjadi masalah lagi. Kita dapat MEMBELI KERAKYATAN DENGAN HARGA RM50 SAHAJA.

Anonymous said...

Saya ingin menyatakan bahawa kaum Cina patut bersepadu DEMI MERUNTUHKAN BANGSA MELAYU.Dahulu kini atau masa akan datang Malaysia akan berada di dlaam tangan bangsa kita, bangsa kita bangsa Cina. PEMIMPIN MELAYU AMAT LEMAH DAN BANYAK YANG PANDAI BERLAGAK DARIPADA MENJAGA KEPENTINGAN BANGSA SENDIRI. Maka dengan adanya kesempatan ini perjuangan kita berhasil dan kemenangan dalam 20 arena politik dan tenaga sukarela kita. Ayuh... kita hapuskan hasrat murni sesetengah pemimpin Melayu agar kedudukan kita tidak terjejas dan bangsa MELAYU TERUS MUNDUR DI BAWAH TELUNJUK KITA. Kita tanamkan sikap boros, murah hati dan suka memberikan pinjaman wang kepada bangsa Melayu agar mereka akan memuji tindakan kita dan mereka memuji orang Cina kaya dengan ilmu psikologi dan wang ringgit yang dapat menenggelami mata orang Melayu. Hingga kini undang-undang diberi dan dibubarkan suara kita adalah utama. Pada masa ini, ramai pemimpin yang takut akan suara-suara kita tetapi orang yang paling kita takuti ialah DR MAHATHIR yang sekarang ini di belakang kerajaan. Mari kita bersatu padu demi keuntungan dan perniagaan yg menjadi bidang bangsa Cina mulia. MULA-MULA KITA TUMPANG NEGARA ORG KEMUDIAN KITA JAJAH DENGAN CARA YG BERKESAN DAN RAPI.SEMUA PEMIMPIN DAP ADA MATLAMATNYA. INI MUNGKIN DALAM DUA ATAU TIGA PILIHANRAYA LAGI. KEMUDIAN KITA AKAN BERKUASA SEPENUHNYA DAN AKAN MEMECAH-BELAHKAN PEMIMPIN MELAYU YANG BODOH ITU. Pemimpin orang Melayu itu sama seperti mereka berniaga iaitu modal banyak tetapi bodoh tidak mendapat keuntungan. Rancangan bangsa Melayu bodoh dan dikatakan tidak berjaya lembab, kerja lambat dan banyak menggunakan wang dan
ini merugikan mereka sendiri.
SIKAP DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI SEMAKIN MENINGKAT DAN
MENYERONOKKAN KITA.Kita bangsa Cina jangan sayang wang ringgit kerana ini

Anonymous said...

SENJATA KITA UTK MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA dan kita cuba sedaya upaya
utk menjatuhkan perniagaan mereka.
Sehingga kini kita telah menjatuhkan 15% daripada perniagaan mereka.Kita mesti
berjuang dan menjaga kaum kita. Kita jadikan orang Melayu kolot dan bodoh
macam Papua New Guinea (macam org asli, macam orang binatang).
Kemudian kita beri ubat dan racun agar mereka khayal dan asyik serta lahap pada
orang Melayu. Biar kita bertolak ansur secara bangsa kita dan berpura2 hormat
kepada mereka dan memanggil mereka Tuan atau Encik agar mereka kembang
bontot (bangga).
Apatah lagi kalau kita memuji-muji mereka. KALAU PERLU MASUK ISLAM PUN
TAK MENGAPA…Ini boleh jadi lebih baik kerana dapat menjalankan dakyah dalam
diam-diam tanpa disyaki.
Kita buat-buat percaya kepada agama mereka dan membiarkan mereka merasa
bahawa kita menghormati mereka.Inilah senjata kita iaitu menjaga anak-anak kita
dan generasi kita dari lembah DADAH kerana dadahlah yang merosakkan akhlak
manusia.
KITA GUNAKAN DADAH UNTUK MEROSAKKAN ORANG MELAYU yang BAKAL
MEMIMPIN NEGARA MEREKA HINGGA…sahaja hampir 60% kemajuan ini tercapai
dgn selamat dari ilmu orang Melayu akan pudar dan tidak akan berguna lagi
kerana dipengaruhi dadah yg kita beri.
Dalam 10 hingga 15 tahun lagi cerdik, pandai Melayu akan hilang dan generasi akan
datang semuanya akan lemah dan hilang ilmu mereka.
SAYA RASA TAKUT, DENGAN ILMU TAUHID DAN BATIN, TETAPI TELAH HILANG
DAN DISEBABKAN FITRAH KITA. BIAR ILMU MEMPERTAHANKAN MEREKA YANG
HANDAL-HANDAL ITU AKAN BERPECAH BELAH DAN SETERUSNYA KITA BUNUH
ORANG MELAYU DAN KITA PECAH-BELAHKAN MEREKA DGN MENGGUNAKAN
DAKWAH KERANA MEREKA BERPEGANG KEPADA DAKWAH AJARAN MEREKA
YANG MUDAH DIPESONGKAN.
Ternyata kita telah Berjaya melakukan dgn mengelirukan pemimpin ABIM dan
melagakan dengan “PAS”. Dengan ini kita dapat memecahkan parti PAS dan UMNO.
Mungkin. Kita memecahkan pemimpin sama-sama mereka dalam kelompok yang
lebih kecil lagi.
Sabah dan Sarawak akan berpecah dari Malaysia atas angkara kita dan di bawah
pimpinan Mahathir yg telah tua dan mementingkan diri sendiri. Maka kita akan
menjadikan Malaysia Negara kita apabila beliau tiada dan di sinilah berlakunya punca keruntuhan mereka seperti mana TUN ABDUL RAZAK DAN TUN DR. ISMAIL ORANG KUAT MELAYU yang telah tiada. Kita harus aktif dengan persatuan kita dan dari persatuan kita berdamping dan dapat tahu apa yg harus berlaku demi cita-cita kita. Di sekolah sudahpun Guru-guru Cina memupuk rasa benci kalau boleh membunuh bangsa Melayu. Sepandai-pandai Melayu akhirnya Melayu hilang.Dari pandai-pandai murid melayu, hanya 20% hingga 30% yg berjaya. Lihat di hospital lebih 80% terdiri dari kaum Cina. Oleh itu ramai dapat menolong kita bergembira dan berusaha lagi supaya tidak terbuang peluang ini.

Anonymous said...

RAHSIA KERAJAAN, RAHSIA POLIS MAHUPUN TENTERA, KITA USAH RISAU, KERANA KITA ADA ORG DALAM. PEREMPUAN, JUDI, ARAK DAN DADAH SEMUA DAPAT MEMBANTU KITA… Adakah saudara Cina tidak bersemangat berganding bahu dgn saya? Saya yakin ini adalah benar. Orang Cina terkenal dengan sikap bersatu padu dan berkelompok dari dulu lagi.Marilah kita sama-sama berjuang di samping pemimpin Cina yg berkaliber. DAP akan menjadi kuat, jadi kita akan mewujudkan semua semangat datuk nenek kita terulung di Malaysia.Pemimpin-pemimpin hebat kita sedang berusaha mahu menawan negeri Melayu yang kuat. Ini adalah Johor. Bila yang paling kuat ditawan, negeri yang lain akan lagi senang. Kita pun sudah diberi bantuan Singapore. Kita dahulu yg pandai bersyarah di Melaka dahulu. Marilah kita memuji perjuangan Hang Li Poh dan laksamana Shing Ho Yang berjaya memikat dan membuktikan ada raja melayu dahulu yg senang diperdayakan dengan ramai orang Cina ke Melaka. Inilah perjuangan kita.Saya sangat berharap agar semua orang Cina menumpaskan hak orang Melayu kepada hak org Cina. Bangunlah bangsa Cina dengan apa sekalipun walaupun terpaksa melakukannya dalam paksaan. Kejayaan kita berasaskan kerjasama serta persefahaman bangsa Cina yang sememangnya cerdik pandai….Ke arah matlamat kita:…. MALAYSIA HAK ORANG CINA 10 TAHUN LAGI PERHATIAN Org2 Melayu insaflah dgn catatan ini, drpd hamba Allah yg cintakan agama, bangsa dan tanahair.

malayoo mudah lupa said...

Wehh kengkawan aku saran kan sesiapa yg cekap dgn Facebook korang bukak la akaun "BUY CHINESE LAST" so we get as many Malayoo like itu page kita kena mula boikot peniaga cina an mula membeli di kedai Malayoo...kpd peniaga Malayoo tu pun nerniaga tu jgn la cekik darah sgt

Anonymous said...

Sama2...kami cintakan keamanan... (bumiputera Sarawak)

Anonymous said...

Aku rasa Penang sampai bila2 pun BN takkan menang. Mamak je mampu tinggal kat sana.

Anonymous said...

MAAM Old Klang Road,

Najib masih tak berani buat perubahan yang menyeluruh, calon macam KJ, Rezal, Hishamudin, Zahid, Azeez masih dicalonkan. Inilah mereka yang menyebabkan penyelewengan pada zaman Paklah, khususnya KJ. Tapi mereka masih dipilih. Lihatlah KJ apa yang beliau buat. Rakyat tak akan lupa peranan dan perangai beliau. Najib akan melakukan kesilapan yang besar jika melantik KJ menganggotai kabinet beliau. Sayang mereka mereka yang ikhlas dan tulus berkidmat tumpas seperti Ghani Othman (Gelang Patah), Puad Sarkardi (Batu Pahat), Raja Nong Chik (Lembah Pantai) and Saifuddin (Termerluh). Najib mesti pastikan yang kerajaan beliau adalah ikhlas, jujur dan bebas dari rasuah. Ingatlah anda dapat membentuk kerajaan dengan simple majoriti je. Akan ada suara yang akan meminta anda meletak jawatan. Semuanya bergantung dalam seratus hari pentadbiran Najib. Lihatlah keliling anda, isteri, adik beradik, kawan taulan orang melihat kelakuan anda dan orang disekelilinh anda. PR hanyalah parti yang dinaungi oleh, pemimpin perkauman, liber, pluralisme dan fanatik agama. Orang tidak memperdulikan perjuangan mereka tapi lebih berminat menjatuhkan pemerintahan saudara yang sombong dan bongkak. Apa yang Menteri dalam Negeri anda buat? Betapa lemahnya beliau....adakah beliau diberi jawatan itu kerana pertalian saudara ataupun kerana kelayakan dan kebolehan beliau. Fikir fikirlah........

Sejak zaman Pak Lah lagi, di negara ini, telah di semat dan di war war kan bahawa adalah satu kesalahan besar berjuang mempertahankan agama, bangsa dan tanah air, melayu dituduh perkauman jika menyatakan hak hak mereka, tapi bila cina mempertahankan hak hak kaum mereka, kita akan dikatakan menindas mereka... Semua ini berlaku kerana kita tidak bersatu, tidak jujur dan mementingkan diri sendiri.

Bila umno berusaha mengawal politik wang, KJ cuba menjadi juara. Tapi beliaulah ketua yang menerajui kegiatan yang tidak bermoral ini. Lihat sahaja pemilihan jawatan pemuda. Orang lain yang mendapat percalonan yang banyak, orang lain yang menang. Apakah makna semua ini. Inilah masa untuk bertindak. Inilah hari yang pertama untuk bertindak. Jika tidak UMNO akan menjadi parti yang dilupai buat selama lamanya.


Wassalam.

Wassalam.

Anonymous said...

1. Tutup sekolah cina! Pusat pembiakan racism

2. Unjurkan kerajaan perpaduan dgn Pas. Tapi rasanya selagi Nik aziz hidup takkan tercapai. Dia byk dendam kesumat.

Anonymous said...

bukan saja BUY CHINESE LAST

KLINIK, BENGKEL, TOPUP KREDIT HANDPHONE etc..

jika semua bersatu..memang merudum bisnes depa

Anonymous said...

AYUH KITA CADANGKAN AGAR PM KITA GERAKKAN SEMULA 'MAGERAN' UNTUK MENGAWAL POLARISASI KAUM CINA YANG BEGITU TIDAK MAHU MELIHAT KESATUAN. MUNGKIN NAMA 'MAGERAN' NI BOLEH DI LUNAKKAN LAGI AGAR TIDAK DI PANDANG SERONG OLEH RAKYAT...NAMUN APA SAJA GERAKAN YANG MENYERUPAI MAGERAN INSSYA ALLAH BOLEH MEMULIHKAN PENYATUAN MASYARAKAT. MELAYU MASIH KUAT TAPI APA GUNANYA KITA KUAT KALAU HIDUP DI PANDANG REMEH OLEH BANGSA LAIN. kALAU MAGERAN DI TUBUHKAN DI SEBABKAN OLEH PERISTIWA 13 MAY UNTUK MEMBINA PERPADUAN, KALI INI BIARLAH IANYA MENJADI PENGGERAK KENEGARAAN.

Anonymous said...

Sudah diberi muka dan segala kekayaan..kaum mata sepet mahukan segalanya.. apa yg mereka tak puas hati lagi nih..

Sudahlah jenis busuk tak mandi pagi dan kuat bising bila berborak, tak reti beratur..terlalu banyak perkara yg menyakitkan hati lah memikirkan perangai kaum yg satu ni..

Pecahkan monopoli kaum mata sepet ini dalam perniagaan..mereka lah sesungguhnya yg menaikkan harga barang-barang seharian..dan juga harga rumah sebab mereka yg kawal semua bahan binaan..

Setiap hari ratusan juta RM yg mereka sebat melalui monopoli ini keatas rakyat MAlaysia..mereka adalah pengkhianat kepada bangsa Malaysia.

Tidak ada penyelewengan yg lebih besar yang dilakukan di Malaysia ini yg melebihi penyelewengan monopoli kaum ini..

Hapuskan monopoli ini, dan dapatkan kembali duit Rakyat!!!

Anonymous said...

Sedihnya .... pr masih pegang selangor ..... huhuhuhu .... semakin botak lah bukit kat ulu yam tu .... huhuhuhu .... kenapa lah korang masih x sedar lagi!!!!

Anonymous said...

Pas dan pkr ditubuhkn dgn sbb kuasa dan dendam .. Seeloknya dua parti ini takpyah wujud lag bgos ! Mnyesat , mnyusahkn dan tdak brtnggungjwab lngsung ! Rkyt negeri yg sensara bkn nk dbntu , sbliknya mngharapkn pd kerajaan pusat ! Kta ngara berkebajikan la , islamla tp pmbohong ! Melayu berpecah , agama islam luntur !

Anonymous said...

Kini Najib kena balas budi bumiputra di Sabah dan Sarawak yang banyak beri kemenangan pada BN. Balas semaksima yang mungkin! pada si racist Cina-Cina pengkhianata negara tu...cukup-cukuplah!Dah jelas madu dibalas tuba!

Anonymous said...

Untuk pembangunan sabah sarawak,tolongla jgn buka lg penempatan baru utk kaum cina.bgla byk keistimewaan pd bumiputera sb swak..klu tk 2018, tgkla,byk kerusi akn hilang.begitu juga semennjung.hadkn kemasukn pelajar2 warga china.tolongla kerajaan pusat tgk masalah plg serius ni,

Anonymous said...

SAlam,

saya rasa PM terlalu mengikut kehendak warlord dalam UMNO dan MCA. Banyak seat yang sepatutnya BN menang tapi kalah contohnya di Pandan dan PJS. Kalau letak OTK di Pandan, boleh jadi menang sbb OTK memang hebat di Pandan tapi Boss MCA tak mau sbb takut nanti pemilihan parti kedudukan dia tergugat. begitu jgk di kebanyakan tempat termasuk di Sepang. biar kalah asal jgn kedudukan dalam parti tergugat...Kita mintalah kalau anak jantan Dato Najib, Ir Zin dan Dato' Noh letak jawatan sebagai Pengerusi Perhubungan Selangor, Timbalan dan Timbalan Pengarah Pilihanraya Selangor. Ternyata anda telah gagal dan pikullah kekalahan ini...Ir Zain banyak mencaturkan game menentukan calon. paling meloyakan bila beliau beberapa kali declare tak mahu bertanding tetapi bertanding jgk, mengecewakan org lain yang bekerja keras di Sepang akhirnya hilang semuanya...

Anonymous said...

Cina memang bangsa yang tak terima kasih.Apa yg diminta Najib tunaikan.Melayu dan Bumiputra Sabah/Sarawak harus bersatu.Buat permulaan kita BOIKOT rangkaian perniagaan spt kedai runcit,pam minyak,perusahaan kecil dll.Kita buktikan Bumiputra/Melayu dapat hidup tanpa Cina yg tamak kuasa.

Anonymous said...

Tgk dlm page fb najib puak puaka ni lah yg paling banyak hina pm.masih x dpt terima kekalahan padahal pru kali ni puak ni la yg menang besar,masih lagi dgn sentimen kaum yg ditindas.tah la cabaran makin besar bg kaum melayu yg terlalu susah nk bersatu.kenapa pas makin mengecil saiznye?knpa pkr mkin bertambah kerusi?lu pkir la sendiri labu

Anonymous said...

AYUH KITA CADANGKAN AGAR PM KITA GERAKKAN SEMULA 'MAGERAN' UNTUK MENGAWAL POLARISASI KAUM CINA YANG BEGITU TIDAK MAHU MELIHAT KESATUAN. MUNGKIN NAMA 'MAGERAN' NI BOLEH DI LUNAKKAN LAGI AGAR TIDAK DI PANDANG SERONG OLEH RAKYAT...NAMUN APA SAJA GERAKAN YANG MENYERUPAI MAGERAN INSSYA ALLAH BOLEH MEMULIHKAN PENYATUAN MASYARAKAT. MELAYU MASIH KUAT TAPI APA GUNANYA KITA KUAT KALAU HIDUP DI PANDANG REMEH OLEH BANGSA LAIN. KALAU MAGERAN DI TUBUHKAN DI SEBABKAN OLEH PERISTIWA 13 MAY UNTUK MEMBINA PERPADUAN, KALI INI BIARLAH IANYA MENJADI PENGGERAK KENEGARAAN. JIKA KERAJAAN MEMILIH UNTUK MEMIKIRKAN SESUATU YANG LEBIH KERAS, SUDAH TENTULAH MELUMPUHKAN JENTERA ANASIR SUBVERSIF YANG TIDAK HENTI-HENTI MENIUPKAN SENTIMEN PERKAUMAN DAN API KEBENCIAN KEPADA PEMERINTAH. CANTAS KEPALANYA MAKA MATILAH EKOR DAN BADANNYA. BAK IKAN KALAU MEMBUSUK DAH TENTULAH BERMULA DARI KEPALANYA. GERAKKAN ' MAGERAN ' DEMI KEDAULATAN NEGARA , BANGSA, DAN ISLAM.

Anonymous said...

yes!!! tiada menteri cina dalam kabinet. menteri pelajaran yang baru, jangan bagi sebarang muka kepada kemasukan calon guru dari kalangan cina. biar sekolah cina kekurangan guru sehingga ditutup. tiada gunanya sekolah cina di negara kita kerana sekolah cina umpama anjing lapar. bila lapar akan menggigit tuan.

Anonymous said...

salam,
tahniah n takziah buat najib.pertamanya padan dengan muka.aku dari dulu lagi berbulu je dengan najib.orang duk sound dia buat dunno je..biar jadi pengajaran..

selangor biarkan..negeri dah maju..pandai2 ar kerajaan negeri dia uruskan...kita uruskan negeri2 yang d kuasai pusat..jangan duk buat event apa2 pun kat selangor..rakyat selangor memang puas hati dengan pakatan d selangor..

beri tumpuan kepada sabah, sarawak, dan negeri2 yang selama menyokong kerajaan..apa guna duk bela negeri yang selama ini d bawah pembangkang..biarkan nik aziz dengan labu2 nya...biar kan...

dia akan jadi pemerintah Islam yang lebih lama dari Nabi SAW..tahniah..

harap2 jangan duk pilih orang bodoh tongong jadi kabinet..kalau tak bermula era menghentam seperti yang d terima zaman pak lah..pak lah pun kami buang...semua buat silap tapi kalau d ulangi kesilapan, memang buruk padahnya...

berhati2 najib n fikir otak banyak sikti jangan duk hirau punasihat n omar ong aja!

budakteranung

Anonymous said...

Aku sokong tutup sekolah cina and tamil...one malaysia maa...in business, chinese business is solely chinese but 30% quota for bumi, bumi still gives some shares from our shares...think bout it...what else do they want? equal opportunity? ..to the Malays, keep up playing crabs in the basket!Remember 13051969, "...melayu sakai balik kg la..." who is the real redneck?

Anonymous said...

Bro RBF

BN perlu buat sesuatu.
Melihat keputusan pru12 dan pru13,
gelombang jatuhkn BN semakin berkembang.

Pengundi saluran 4 dan 5 akan naik ke saluran 3 dan 4 nanti dlm pru14 dan pru15 dan menguasai majoriti saluran.

Bn dijangka tumbang pru15 jika melihat momentum skrg.

Najib dah all out tp tiada kesan.
Anwar harus ditamatkn riwayat politiknya.

[Ingin Tahu]

Anonymous said...

Sebelum nasi menjadi bubur,kita perlu ingatkan juga para pemimpin BN di Sabah dan Serawak,jangan lupa budi rakyat ,jangan bersikap tamak dan haloba dgn melakukan rasuah dan salah guna kuasa.Jaga rakyat sebaik mungkin,berhati-hati dan tauladani lah apa yg terjadi pada Umno dan BN di Semenanjung.

Anonymous said...

Buatlah sesuatu,biar mereka dapatkan PR di tempat lain,bungkus harta benda mereka bawak kesana.Kita lupakan matlamat 2020 dulu.Aku lebih suka jadi miskin dari bersama musuh dalam selimut,yg mahu membolot segalanya.Biarlah negara tak maju(sekiranya mereka lah punca kemajuan negara) asal jangan akhirnya kita merempat macam di S'pore.Jangan takut miskin ,kerana negara kita sudah di beri bermacam-macam subsidi oleh Allah sejak dari mula merdeka lagi.Hasil bumi, hasil hutan dan ladang,dan kini hasil bumi di perut laut pulak.Allah lebih kaya dari mereka.Pastikan bumiputra kekal di bumi Malaysia.

Anonymous said...

Pru 13 seolah pertarungan umno Dan pr dap. Melayu dlm pas Dan pkr berjaya menubuhkan Negara Islam konon.... Jalil tuih

Anonymous said...

DSN tlg jangan layan ketua pemuda umno tu.. sedikit sebyk aura kebencian zaman pak doll dibawa ke pru13 ini. tlg juga jaga jgn ada campurtangan ahli keluarga dlm memutuskn barisan kabinet baru nanti terutama dr dlm rumah. Byk cerita x elok didengari terutama pemilihan calon yg tertukar saat2 akhir. Akhirnya byk calon2 tu tersungkur... Gd luck mr PM (at one time my mum pernah cook for you when u visited our home...)

Anonymous said...

Kami pengundi bumiputera yang telah menyokong barisan nasional mahu sekolah jenis kebangsaan dihapuskan.. ini kali kasi ajar mereka.. mereka tidak layak mendapat rahmat di bumi bertuah ini...

Anonymous said...

Ayuh, tukar kepada talian CELCOM dan MAXIS.. Lupakan DIGI...

Anonymous said...

Sy sokong anon 10.19am.buang ms jg 3 negeri tu.lbh baik kt jg negeri yg bn tdbir..jg btul2.especially johor..sbb cni ramai org cina Dapigs..apa yg krajaan bg dia ambil.tapi undi DAP.

Anonymous said...

B oikot
B arang
C ina
=BBC

A sal
B ukan
C ina
=ABC

Anonymous said...

MEMBOIKOT BUKAN CARANYA..KERANA ITU SENDIRI AKAN MENGHANCURKAN EKONOMI ORANG MELAYU, CARANYA CUKUP MUDAH, HILANGKAN PERASAAN EGO, SOMBONG DAN BONGKAK BERSAMA KITA BERSATU ITU SAHAJA JALANNYA TIDAK ADA JALAN LAIN....BERSATU...........KITA LEMAH KERANA KITA TIDAK BERSATU

Anonymous said...

Kah...kah...kah...sebenornya ketua2 cawangan UMNO yang dah lapok tu kena ditukarkan dari sekarang sebab mementingkan diri sendiri.

As simple as anak2 buah di bawah tak dapat baju 't' UMNO sebab ada ketua2 cawangan UMNO yang simpan (tak tau nak buat apa) anak2 buah merungut antara mereka...kali ni tak nak undi BN.

Ingat!!! bukan semua anak2 buah di bawah jagaannya yang mentalitinya cerdik.

Minta sponsor bola (sebiji je) macam anak2 buah minta gunung...

Sebaliknya calon2 PR dengan segera keluarkan wang dari kocek..nah beli bola...kalau saya menang apa you mau saya kasi...3 set jersey lagi apa you mau cakap.

Setengah ketua2 cawangan ni kalau tak nak bagi berdiplomasi le sikit...tunggu peruntukkan turunke atau apa ke. Ini muka mengalahkan jin afrit tak mau layan.

Anyhow thanks to Melayu, Sabahan, Sarawakian dan Indians yang memilih BN.

Sudah2 le menabur berjuta2 wang kepada SJKC tanpa bantuan kerajaan wang PIBG diaorang pun dalam tabung ada juta dan kebanyakan guru2 SJKC ni anti BN (even di sekolah kebangsaan pun ramai guru2 Melayu yang anti BN)

Anonymous said...

Aku amat setuju dengan anon 10:19

Anonymous said...

Saya setuju..

-- anak kedah --

Anonymous said...

Saya sokong saranan BBC, ABC, BCL dll. Cuma saya cadangkan supaya ubah sikit kita x mau jd mcm puak sebelah sana yg ekstrem dan penuh kebencian. Jd sy cadangkan slogan 'buy/use muslim first'. perkataan buy utk benda2 berupa produk manakala use utk perkhidmatan. So di sini sy senaraikan beberapa tindakan yg boleh kita ambil:

1) Simpan duit di bank spt Bank Islam, BSN, Bank Muamalat dan bank2 yg bercirikan Islam. Hong leong, HSBC, OCBC, Public Bank yg dah nyata bercirikan fengtau is a no no.

2) Pergi ke kedai-kedai runcit milik Melayu atau kalau nak borong, ke Mydin. Kedai serbaneka mcm Az Zain pun semakin banyak utk kita beli-belah. Ingat, bila kita berbelanja di kedai/premis saudara kita, automatik kita pun bagi dan dapat 'saham' dari/pada dia. Sebab sah-sah bila dia untung dia kena keluar zakat perniagaan. Kalau dia x keluar, itu antara dia dgn Allah janji nawaitu kita betul. Jadi sepatutnya benda ni boleh jadi satu motivasi untuk membeli dari orang Islam sahaja sebab selain memenuhi tuntutan duniawi, secara tak langsung kita melaksanakan ibadah dan Insya Allah akan dibalas di akhirat nnt. Cina kulup dah sah2 tak bayar zakat, income tax pun slalu lari.

3) Bila sampai kedai2 runcit Melayu atau Mydin tu plak, rajin2 la tengok esp produk makanan dan siapa pengilang/pengedarnya. Bagi saya di sinilah kekuatan produk Melayu Islam yang paling terserlah dan kita ada pilihan. Produk lain Melayu masih belum kuat tapi kalau happen ada belilah produk tersebut. Tapi pastikan bab produk makanan 100% keluaran Melayu Islam. Sebagai contoh beli sardin cap Adabi, bukan Ayam Brands. Roti Gardenia, bukan Massimo. Dekat Mydin senang sebab dia dah asingkan produk tempatan (biasanya orang kita keluarkan) dengan produk lain.

4. Kedai makanan pun Melayu sebenarnya dah semakin maju. Kalau perasan byk kedai melayu skrg yg style fusion dan specialist, tempat selesa dan servis pun bagus. Pergilah kedai2 makanan tu. Elakkan kopitiam yg sebenarnya jelmaan kedai-kedai makan cina biasa cuma dimakeup spy nampak bersih dan profesional dan jg restoran francais yg kebanyakannya dimonopoli kaum pemakan babi. Bukan sedap mana dan x menyihatkan pun. Kalau xde pilihan, belilah dari makcik nasi lemak @ nasi lauk tepi jalan itu lebih halal di samping bantu orang kita meniaga walaupun mungkin nampak xde class.

4. Dalam sektor perkhidmatan lagi senang. Pergilah bengkel kereta/motor, pusat kecantikan, kedai buat kunci, kedai repair jam, kedai repair beskal, kedai gambar, butik2 pakaian dll yg kebiasaannya kita tau serta-merta tuannya sapa bila tiba kedai tu. Kalau x tau, cuba tgk Lesen Meniaga dia tulis nama sapa tokey dia biasa kena papar kat kaunter esp utk tunjuk pada penguatkuasa.

5. Bila nak melabur dlm insurans, emas, mlm, saham, unit amanah dapatkan khidmat perunding Melayu Islam. Jangan fokus pada untung semata tp jg dr syariah compliance. Ingat, kita nak harta kita bukan sahaja banyak tp berkat dunia akhirat.

Sebenarnya kempen ni boleh dilaksana asal ada nawaitu, disiplin, kesungguhan dan usaha berterusan. Dah tiba selain blog2 politik mcm parpukari, mungkin kita perlu gerakkan pula gelombang kedua iaitu blog sosioekonomi umat Melayu Islam dengan tujuan untuk menjalankan kempen BBC, ABC, atau apa jua nama yg akan diputuskan nanti dan dalam masa yg sama mempromosi dan mendidik saudara Melayu Islam kita untuk membeli drpd org Islam.

Anonymous said...

DS najib perlu tegas....
tak payah terhegeh2 nak bangunkan kelantan....depa suka susah...
kali ini 5 tahun kena berubah....
sekat bantuan tak masuk akal untuk penang, kelantan, wilayah persekutuan, sleangor dan kawasan2 dalam perak dan sebgainya yang kuat DAP rasis...
bodoh najib kalu tak sedar kaum bumiputra yang masih menokong UMNO ini
yang perlu dibantu...
lepas ni, cuba main politik kamikaze....
untuk pengundi umno....
untuk kawasan umno...bangunkan betul2... hantar peruntukkan berjuta2 di sini...
contoh macam kami di gerik...
setiap tahun BN akan pegang walaupun letak 'kayu' kami sokong...
tapi pembangunan kami di sini di pandang sebelah mata...
tiada pembangunan...
tiada kilang....
tiada tesco....
tiada KRIM...
tiada Klinik Rakyat satu malsyia..
tiada hospital pakar...
masjid tak cukup...
jemaaah ramai....
jalan tak lebar...
tempat rekreasi tiada...(hanya ada lapangna terbang)...
tiada itu tiada ini...DLL...
kubu kuat BN macam ini????... rasanya daerah2 di kelantan yang BN tumbang lebih maju dari Gerik....
INGAT...
PRU13 ----> lain KALILAH ...
tapi kalau mohd najib masih nak bodek kawasan cina...
mungkin PRU14.... undi protes.... INI KALILAH/ UBAH....

Anonymous said...

tak lupa juga kepada pengundi2 siam di sungai tiang yang telah buat mat sabu tersungkur di kawasan pendang(kawasan parlimen yang paling ramai sekali ahli pas)

Anonymous said...

sekarang sudah jelas kaum melayu di semenanjung terutama sekali yg di atas pagar dan juga pnyokong BN di sabah dan sarawak yg memastikan kemenangan BN pada PRU13 dan mghalang kemaraan cina DAPig! diharap Najib tidak abaikan pnyokong2 BN terutamanya di sabah dan sarawak. pedulikan kaum cina DAPig yg x tahu bersyukur dan berterima kasih. serapkan p.pinang ke dlm kedah utk memcah undi kaum cina. skrg PAS yg mnjadi punca kelemahan dan perpecahan umat ISLAM sudah sedar bahawa majoriti umat ISLAM menolak fahaman sesat yg dibawa Parti Ajaran Syiah yg sesat lg mnyesatkan. perpaduan ummah adalah kekuatan umat ISLAM!

Anonymous said...

aku sokong anon2 yg mmberi kata dua kpd NAJIB x kira la dlm blog nih atau pn blog2 pro BN yg lain. kalau lepas nih negeri2 yg mnjadi kubu kuat BN masih lg diabaikan. aku pn akan skong pakatan haramjadah pd PRU14. mampus p la kt selangor, penang dgn klntan. JAGA dan HARGAILAH negeri2 yg mmberi skongan padu kpd kmenangan BN pada setiap PRU terutamanya PRU13 seperti negeri SARAWAK dan SABAH!!!........ NAJIB SILA BUKAK MATA ANDA DAN HENTIKAN MEMBODEK NEGERI2 PMBANGKANG!!!! kerja anda adalah BERKHIDMAT kpd kami bkn MMBODEK mereka

Anonymous said...

No lain kali lah but jgn mimpi lah

Anonymous said...

Menteri Pelancungan tlg beri pd Melayu, masa nyen nyen dulu suma projek besar sepet yg sapu... Buy from the Chinese last

Anonymous said...

tahniah bn. TAPI!!.. Jangan selamanya harapkan sabah sarawak deposit bn. Bn bakal bermasalah jika sabah tidak mendapat apa yang sepatutnya, terutamanya Isu pti@warga asing, ic, jalan, minyak dsb.

Anonymous said...

Cina ultra ni kena ajar. Najib kena buat ni:
1. Tutup sekolah vernakular. Semua mesti masuk sekolah national. Dong Jiong gi mampus.
2. Sains & math mesti dlm bahasa melayu. No option!. Advantage bagi Melayu. Yg tak boleh cakap atau tulis melayu can get out!.
3. Masuk semua U dlm negara mesti dpt kepujian bahasa melayu. Depa mesti mencecet keluar negara cari U. Pas tu sure ramai tak nak balik.
4. Start balik tulisan jawi. Bagi ia popular.
5. Tambah lagi masjid2 dlm kawasan ramai cina. Pasang azan kuat2.
6. Tambah rumah murah kuota 80% melayu, 10% india dlm bandar2.
7. Bagi geran utk perusahaan melayu lebih2 lagi dlm perniagaan teknologi tinggi dan tolong mereka bersaing.
8. Boikot perniagaan org cina. Tambah lagi KR1M!.
9. Anwar mesti dihumban ke penjara semula. Ni melayu tak berguna. Tina chua dan sivarasa pun.
10. Semua agency kerajaan kena guna bahasa melayu utk berurusan. No option!.
Kita bagi cina ni tension sampai gila2 nak pindah ke Aus ke, UK ke, US ke.

Anonymous said...

Ala buat pe org cina nak sokong BN. Klu x sokong pun dia org tahu bahawa BN akan bg apa yg mereka nak. Itu cara dia org ni menekan kerajaan. DS Najib harus fokus penyatuan melayu dan memperkasakan ekonomi org melayu. Politik penyatuan melayu harus menjadi agenda kerajaan untuk mengelak org melayu terus berpecah. Pertembungan PRU13 ini lebih kpd pertembungan antara UMNO dan DAP. DAP kuat sbb org PAS/PKR bg undi mereka.PAS lemah sbb org cina x undi mereka. UMNO Bersendirian. Fikir-fikir lah.....

Anonymous said...

Syabas Kaum Bumiputera,walau apa keturunan dan kefahaman,kita telah berdiri teguh di belakang BN untuk mempertahankan negara dari dijajah oleh kaum yang tidak sedar diri..
Mereka telah kaya ,terlalu kaya oleh kita bumiputera..mulai sekarang tengok tengoklah sebelum masuk kedai nak beli barang..betul ke kedai yang nak dimasuk tu..
They have shown their colour in politics.NOW bumiputeras should reciprocate commercially..
Time for DS Najib Tun Razak to double the effort to raise overall well-being of the bumiputeras,don't look back..just help ,help and help bumiputera (and some needy BN indians)..
THE BEST PERIOD TO INCREASE BUMIPUTERA DOMINANCE IS NOW..
Increase rural development by helping them to open up groceries so that they can have alternatine shops to go..
Increase UITM intakes..
Descriminate thoroughly government servants intake..if they are in,they will be spies for the ungrateful chinese..
HIDUP BUMIPUTERA..

Anonymous said...

Hidup melayu. Satu permulaan untuk kita bersatu dan nyahkan nyamuk nyamuk edis dari tanah ir yg tercinta ini. Kita sifatkan je spesis ni. Takbirrr

Anonymous said...

Dsn jngan lupa ajenda perkasakan kwasan dan negeri yg menyokong bn. Aku duduk dikampong. Masuk akal ke semua peti undi saluran cina kalah. Xde satu pun yg menang. This proved tsunami cina and not urban sunami yg kononnya penganalisa politik kata. Aku ni org kmpong je tapi bab kecintaan bangsa jangan dicuba...naas mereka yg tak mengenang budi. Hidup melayu islam bn.