Tuesday, June 11, 2013

Himpunan Di KL: Kerajaan dan Polis Perlu Tegas Menghalang


Semalam DBKL telah menolak permohonan PKR untuk menggunakan Padang Merbuk sebagai tempat perhimpunan mereka pada 22 Jun ini.

Datuk Bandar KL dalam satu kenyatannya menyatakan padang tersebut telah ditempah oleh pihak lain, dan Datuk Bandar mencadangkan kepada PKR agar perhimpunan itu diadakan di tempat tertutup seperti stadium.

Dalam hal ini Datuk Bandar tak perlu nak cadang sana sini dan sebagainya. Kalau Padang Merbuk tidak boleh digunakan, cukup sahaja jawab Padang Merbuk telah ditempah pihak lain. Tak payah nak mencadang-cadang lagi.

Datuk Bandar kena ingat pihak yang DBKL sedang berurusan adalah puak-puak pembohong. Mereka boleh pusing cerita mengatakan itu hari Datuk Bandar janji nak bagi stadium. Sedangkan Datuk Bandar hanya mencadangkan. Nanti habis jadi huru hara dan tak pasal-pasal Datuk Bandar pula diheret ke kancah politik.

Berkenaan perhimpunan yang mereka hendak adakan itu, pihak polis dan kerajaan hendaklah menghalang sepenuhnya mereka. Dalam stadium atau luar stadium asalkan di Kuala Lumpur, jangan sesekali bagi. 

Kerajaan dan polis bagi atau tak bagi sekali pun, mereka tetap akan menuduh kerajaan zalim, tidak mengamalkan demokrasi dan sebagainya. Dulu polis dah benarkan mereka buat tengah-tengah pusat bandar dan juga di Stadium Merdeka, mereka tetap kata kerajaan dan polis zalim. Kalau kali ini polis tak bagi pun mereka tetap akan kata zalim. Jadi apa ke jadah laginya nak bagi ?

Masa untuk bertoleransi atau bertolak ansur sudah berlalu. Sekarang masa untuk bekerja. Masa untuk bertindak. Biarlah mereka nak kata kerajaan zalim atau tidak demokrasi. Dunia luar sudah tahu bagaimana kita mengamalkan demokrasi. Tidak guna bagi muka kepada puak-puak haram jadah itu. Bagi muka macamana sekali pun mereka tetap tidak puas. 

Mereka nak berhimpun 3 hari 3 malam pun pergilah berhimpun di Stadium Shah Alam, Stadium Melawati, Stadium Kelana Jaya, Padang MBPJ dan banyak lagi tempat lain di Selangor. Jangan bagi KL sebab mereka ada agenda jahat untuk menghuru-hara dan memalukan negara. Jangan sampai musuh-musuh luar dah masuk dalam selimut baru kita nak bertindak. 

Jika perlu umum darurat di KL pada berkenaan , umum sahaja. Jangan bagi sesiapa masuk bandar KL pada hari berkenaan. Kena tegas....jangan lagi nak berlembut untuk nak berbincang-bincang dan sebagainya. Jangan bagi muka....

10 comments:

Anonymous said...

Kenapa susah sangat.Tangkap aje semua kepala2 penganjur maka tidak akan ada perhimpunan tanpa penganjur.

Anonymous said...

selagi Anuar dan konco konco nya tidak ditangkap selagi itu lah negara tidak aman lagi ditambah dengan puak cina kominis yg mahu membalas dendam terhadap kerajaan masa 13 mei 69 org melayu dan rakyat lihat balik apa akan jadi kalau semua rakyat bangkit dan menentang puak puak ini.

abdul rahman hassan said...

Assalammualaikum wmt,
Gerakan yg puak pembangkang lakukan ini adalah strategi komunis.
Kenapa tak labelkan saja mereka semua adalah komunis. Terutamanya DAP.
Apa salahnya negara ini menempuh satu lagi tragedi seperti 13 Mei 69? kalau itu yg mereka sangat mahukan, biarlah negara ini diperintah dibawah MAGERAN.
Kan bagus?
Kalau dibawah Mageran semua boleh dilakukan tanpa perlu kelulusan parlimen.
Buat apa yg nak dibuat demi bangsa, negara dan agama Islam.
Takut apa?
Inilah peluang untuk bersihkan segala sampah sarap yg mendalangi ekonomi dan politik negara bertuah ini.
Bersihkan semuanya.

Anonymous said...

Di mana Taring Kerajaan dlm menghadapi kerenah pembangkang yg bodoh, gila dan menyusahkan. Gunakan segala kekuatan, kuasa, hak, perundangan, kebijaksanaan yg ada dgn semaksimumnya. Pembangkang terlalu licik, Syaitan, degil dan keparat menyusahkan kehidupan rakyat majoriti yg cintakan kelamaan.

Anonymous said...

apabila semboyan pisabillilah berbunyi akan tahulah nasib mereka ini

Anonymous said...

Bila nak berbunyi tu..... Hi hi hi... Sembang deras buat apa... Mai bersama kami... Bawa ramai ramai sahabat sahabat yg lain... Jumaat nanti di dpn pintu masuk bukit aman lepas solat jumaat... Kita akan buat demo aman dan hantar satu memorandum mengesa igp bertegas lg terhadap mana mana individu yg sengaja menghina islam... Jgn lupa dtg...anjuran bersama api.. Permas.. Pekida... Tolong sebar dan pjgkan pada yg lain///

Anonymous said...

MAKIN GANAS betul SAMSENG-SAMSENG macam PENJENAYAH KONGSI GELAP, DAPigs/PKRats - majoriti rakyat hidup dalam ketakutan dan sengsara! Polis dan pegawai-pegawai awam sampai diungut, dibelasah macam anjing, terutamanya yang Melayu/Islam, - mana KDN ini! Agaknya sebab MB Selangor PKR jadi "Inspektor-Jeneral Polis" - makin besar kepalalah si SAMSENG-SAMSENG DAPigs/PKR ini! Siapa lantik si MB ini pangkat polis yang begitu?

Lihatlah bila Melayu makin tunduk kepada bangsa PENDATANG macam hamba abdi zaman British durjana dulu - pekerja-pekerja MELAYU majlis Perbandaran Kajang kena belajar bahasa MANDARIN sebab ada CINA tak tahu bahasa MELAYU/KEBANGSAAN!

Dan polis Ampang pula dipaksa belajar bahasa Korea sebab sampai 5000 orang Korea Selatan kat sana - dan polis negeri lebih berkuasa dari KDN?! Patutlah polis kat negeri-negeri bawah DAP makin menjadi hamba abdi DAPigs/PKR! Sudahlah itu, kebanyakan orang Korea ini yang kuat agama Kristian Zionis, sekutu kuat penjajah Barat-Zionis, begitu ramai di Ampang, apa hal ni? Dan jikalau di Barat pun, kena belajar bahasa KEBANGSAAN Bumiputera dia, contohnya bahasa Peranchis atau Jerman, dan bahasa Inggeris jadi bahasa kedua di negara-negara ini sebab ia sudah menjadi bahasa antarabangsa - tapi kat M'sia ni, kita kena tunduk pada bahasa PENDATANG BONGKAK bangsa CINA dan rakyat asing punya bahasa yang bukan bahasa antarabangsa macam bahasa Korea itu!

Hai, bala betul kepada bumi kita ini, warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain! Sila lihat di http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2013/6/11/central/13203642&sec=central, MPKj officers attend Mandarin classes to communicate better, By OH ING YEEN and VINCENT TAN,Tuesday June 11, 2013:

....Council president Datuk Hasan Nawawi Abd Rahman first mooted the idea in 2009 and this was the second batch of students.
He would practise what he preached and occasionally added a few Chinese words during council meetings, such as Wo bu zhi dao (I don’t know) and Yi, er, san (One, two, three).

“In Kajang, we have many Chinese ratepayers...They have to deal with the public daily, some of whom can only speak Mandarin....

Meanwhile, police officers in Ampang have been learning Korean... There are about 5,000 South Koreans living and working in Ampang...... We will send them for more classes so they can converse better to serve the large number of Koreans in the area,” said the then Selangor police chief Tan Sri Khalid Abu Bakar, who is now the Inspector-General of Police....

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAPigs/PKRats durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

Anonymous said...

DAH MUAK DENGAN AMARAN ORANG RAMAI JANGAN HADIRI PERHIMPUNAN HARAM OLEH PIHAK BERKUASA. SEKARANG BUKAN ZAMAN BERI AMARAN. SEKARANG ZAMAN BERTINDAK. SETIAP TINDAKAN ADA RISIKONYA TETAPI RISIKO TIDAK BERTINDAK ADALAH JAUH LEBIH BURUK DARIPADA RISIKO BERTINDAK.

SETIAP ORANG YANG HADIRI PERHIMPUNAN HARAM DIKENAKAN DENDA RM50 RIBU SEORANG DAN MEREKA YANG GAGAL BAYAR DENDA TERUS DIHUMBAN DALAM PENJARA.

Anonymous said...

Penyokong Pr bukan orang, Bila dorang jadi penyokong PR, dorang berhenti jadi orang. tu sebab dorang takde hak kebebasan bersuara. Yang ada hak orang UMNO saja. Orang UMNO saja ada hak nak menuduh, memfitnah dan hasilnya mengkucar-kacirkan negara

kah kah kah

betullah kata Admin. demokrasi Malaysia nie tak sama dengan demokrasi luar negara. Demokrasi luar negara ada freedom of expression dan freedom of speech. demokrasi Malaysia hak kebebasan bersuara untuk orang UMNO saja tak faham2 lagi ke?. Bodoh betul orang kat luar negara tu kan?

HIDUP UMNO!!!

Anonymous said...

Mereka tu bodohacam engkau la.....