Tuesday, July 23, 2013

Kuala Besut: Calon Pas Sudah Putus Asa

Rasa tidak puas hati orang-orang Pas Terengganu terhadap calon pilihan Husam Musa di Kuala Besut terus bergelegak hingga kini. 

Mengikut sumber dalaman Pas, Azlan@Endot telah melobi untuk menjadi calon semasa PRU 13 yang lepas. Bagaimanapun Pas kawasan dan negeri tidak menyenaraikan beliau atas faktor ketidakpercayaan. Ini kerana beliau bekas ahli Umno dan kemasukkannya ke dalam Pas hanya untuk cari makan dengan kerajaan Kelantan. 

Pas pada PRU 13 yakin mereka akan dapat menawan Terengganu. Mereka bimbang sekiranya Azlan@Endot disenaraikan sebagai calon dan seterusnya terpilih sebagai Adun , dia akan melompat parti meninggalkan Pas. 

Atas sebab itulah semasa dipilih sebagai calon PRK Kuala Besut tempohari Haji Hadi terus meminta Azlan@Endot bersumpah secara terbuka di atas pentas ceramah supaya semua orang lihat apa yang dijanjikan Azlan.

Apabila tidak terpilih sebagai calon pada PRU 13, Azlan@Endot kecewa dan tinggalkan kawasannya pergi bekerja untuk Husam di Putrajaya. Orang-orangnya juga tidak menolong calon Pas yang bertanding ketika itu. 

Hari ini dia pula yang terima pembalasan apabila tidak semua orang Pas Besut yang menolongnya.

Maklumat terkini yang diterima mengatakan Azlan@Endot dah kecewa kerana masuk bertanding dalam PRK ini. Nak tahu kenapa dia kecewa , sila baca di sini

5 comments:

Anonymous said...

Putuih asa ghapo mung.Kualo Besut buke silaparibulang pung boleh jatuh ke tangang PAS.KalonPAS menang Tuk Mad Said dang kerajaan BN ilang Majoriti.Kuasa sekerat belah PASCsekerat belah BN.Kerajaang jongkang jongkit rakyat gelak sokmo.

Anonymous said...

Tak apa lah. Malam ni selepas berbuka puasa, kita buka peti undi. Tahu lah kita 16-16 jadi ke tidak.

Anonymous said...

anon 4.16

kau mengarut apa ni? bapak kau tak ajar kau menulis dgn baik ke?

Anonymous said...

yahoooo....staf negeri selangor dpt bonus raya 1 bulan...woiii najib ape ko bole bg kt staf federal...smpi skrg senyap je...

Anonymous said...

staff federal dpt kenaikan gj la bro...