Wednesday, July 10, 2013

Lagi Kelicikan dan Kejahatan DAP Terdedah


DAP tetap musuh abadi saya sampai bila-bila. Pada saya DAP perlu dihancur sehancur hancurnya samada dengan cara terhormat atau dengan cara kurang ajar. 

Kita perlu tentang DAP sebagaimana panglima-panglima perang islam menentang kafir satu masa dahulu. Kita perlu tentang DAP sebagaimana pejuang-pejuang kita menentang komunis. DAP tidak harus dibiarkan terus berkembang mulai saat ini. Pemimpin melayu yang ada kuasa dan ada telur kena bertindak segera. 

Kita tidak bermusuh dengan cina tetapi kita bermusuh dengan DAP. 

Bukan semua cina setuju dengan DAP sekarang, mereka pun hadapi masalah juga...

Klik di sini

22 comments:

Anonymous said...

DAP=KOMUNIS PAS=KUDA PKR=LEMBU

Anonymous said...

Ya! betul sokong 101%,DAP lah yang melaga-lagakan orang melayu, Cina kebanyakannya sokong mereka.

Anonymous said...

tanya pimpinan UMNO, kenapa mereka tk nk laksanakan hukum Islam sebenar di Malaysia.
D Kelantan, org cina tidak takut hukuman tsbt dlaksanakan kerana mereka tk lakukan kesalahan tsbt malah menyokong akan hukuman berkenaan.

Anonymous said...

Anon 4:01 PM..undang2 Islam PAS yg dah bertahun pon bole gugur dgn sekali DAP petik jer...tgkla bila DAP terbatok pasal kes salon pompuan gunting rambut jantan kat kelantan arituh...

Makcik ko Terasa Cock terang2 mmbantah Islam di wartakan sbg Persekutuan ..kapal terang2 xmo hudud "OVER MY DEAD BODY"..lgpon dlm Kitab Jinggay panduan agama pakatan langsong xsebot pon nakkn hudud maupon negara Islam...so berenti berangan...kang batal pose lak....

Anonymous said...

qurtill dinasihatkan membaca media lain selain harakah untuk pekerkembangan minda dan mencari fakta benar.

Anonymous said...

Si Qurtill ni cakap ikut sedap mulut.DAP baru berdehem undang- undang islam ala PAS pun cepat-cepat ditarik balik.

Anonymous said...

Saya kurang setuju.
1.Setelah berpuluh tahu DAP aktif,hanya sekarang baru mereka kelihatan sombong dan berani utk mengusai politik negara.Siapakah puncanya?.Tidak lain dan tidak bukan ialah hasil pengkhianatan al Jubori dan Pok Nik bersama gromobolan mereka PKR dan DAP.Lihat saja di PP,berapa kali operasi Tanjung,tapi semunya gagal.Hanya bila DAP mendapat sokongan PKR dan Pas,baru PP jatuh ketangan DAP.Oleh itu kita kena hapuskan si Kitol dulu,baru kita selamat ,malahan kita boleh jadikan musuh luar sebagai alat utk kita pula dgn mendapatan sumber hasil utk negara,bila si Kitol berjaya kita musnahkan.

2.Sebenarnya orang Cina 2X5 saja dengan DAP,sekadarkan dulu mereka kurang berani.Bila mereka dah nampak DAP boleh berkuasa dgn bantuan si Kitol,barulah mereka berani bersatu di bawah DAP.

Jadi utk menghadapi ini semua,pertama kita kena lanyak si Kitol sampai mampus,kedua pemimpin kita kena berani berdepan dgn grombolan si Kitol,bukan menunduk dan sentisa bersikap penakut dgn memenuhi segala tuntutan mereka.

Tapi, saya sudah hilang keyakinan terhadap para pemimpin kita ,semuanya kelihatan tak ada telor,terutama yg no 1.Saya yakin kalau keadaan tidak berubah,BN confirm tumbang dalam piliharaya ke 14 nanti.al Jubori walau pun tua tapi masih banyak tenaga dan tipudayanya,sedangan Ah Jib sehingga ke hari ini masih kelihatan lesu dan biasa saja tidak kelihatan pun utk berubah.

Anonymous said...

sedih tengok keadaan sekarang.dh x ada pemimpin yg benar2 berjuang mempertahankn AGAMA,BANGSA,NEGARA dgn bersungguh2.!majoriti yg ada hnya pandai berckp merapu2 hasilnye ermm sendiri mau ingatla.!dp pemuda,putri,wanita apalg bahagina serta cawangan.majoriti semua jenis nk kenyangkn perot sendiri dp memperjuangkn nasib agama,bangsa,negara!terkenangkn jasa2 TUN DR.MAHATIR..

hangkedee said...

5.24.Betul dan tepat.Ayoh kita teruskan perjuangan.Yang penting BERSATU.tolak kepartian Yang utama MELAYU ISLAM.

Anonymous said...

cina juga hadapi masalah??? mengapa.. dulu dia org yakin sgt...nak rampas kuasa... dah terjerat leher sendiri.. untung byk kurang.. dah pas pasan kedai runcit kawasan melayu.. tapi cina dap atas tetap kaya.. tembelang cina dah pecah sebelum dan selepas Pru 13... pakatan dap mca gerakan dah tak boleh disorok lagi..

Anonymous said...

BANGSA CHINA CAUVINIS DI MALAYSIA TAKKAN PUAS HATI SELAGI KAUM MEREKA TIDAK PEGANG TAMPUK PEMERENTAHAN NEGARA MALAYSIA. INI SATU MATLAMAT YANG DEPA PEGANG SAMPAI DEPA MATI. KITA BANGSA MELAYU KENA BERSATU UNTUK HANCURKAN MATLAMAT MEREKA DENGAN APA CARA SEKALIPUN. BANGSA CHINA CAUVINIS JANGAN DIBERI MUKA LANGSUNG. HIDUP MEWAH DI MALAYSIA TAPI MASIH INGAT NEGARA CHINA.

Anonymous said...

Sdr/Sdri Qurtill,

Hudud di Kelantan tak pon diluluskan pada tahun 1993. Tapi sampai sekarang tak pernah di gazetkan dan dilaksanakan.

Sebab apa agaknya ya...

Sebab, Hudud PAS hanya untuk dipolitikkan. Bayangkan kalau dilaksanakan dan gagal...habis le modal politik PAS. Langsung tak mustahil untuk gagal. Sebab dalam perlaksanaan, kegagalan senonim dengan PAS...

Anonymous said...

Maaf typo error...

Hudud di Kelantan telah pon diluluskan pada tahun 1993

Anonymous said...

RBF

Betul ka DAP musuh islam ? Awak silap kut. Cuba tanya Nik Aziz al Pusrawi, kenapa dia memusuhi Umno ? Mesti dia jawab " kerana Umno tolak isle, kerana Umno musuh isle ". Nik Aziz al Pusrawi tak pernah sebut dalam hadisnya bahawa " DAP tolak isle, DAP musuh isle ".

Semua Hadis daripada Nik Aziz al Pusrawi seperti yang di riwayatkan oleh sahabat Nik Aziz al Pusrawi iaitu Hadi al Russila hanya menyebut " Umno tolak isle, Umno musuh isle " tanpa menyebut " DAP tolak isle, DAP musuh isle ".

Semua ulamak pengkaji Hadis sepakat menerima Hadis Nik Aziz al Pusrawi itu adalah Hadis Sahih, dan mereka bersetuju bahawa " Umno tolak isle, sedangkan DAP tak tolak isle " (riwayat Hadi al Russila"

Mat Kedah

Anonymous said...

Islam dan Rasulullah dihina, direndahkan dan bangsa Melayu dicaci ialah kerana perpecahan Melayu itu sendiri. Ada antara org Islam yg tergamak memberi jalan kpd org kafir utk menjatuhkan bangsa sendiri dan mencemarkan agama Islam.

Firman ALLAH Taala dlm Surah Ali Imran ayat 118, maksudnya:
Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu ambil orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi 'orang dalam' (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.

Surah An Nisa ayat 139, maksudnya:
“Kabarkanlah kepada orang-orang munafik bahwa mereka akan mendapat siksaan yang pedih (yaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman-teman penolong dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Apakah mereka mencari kekuatan di sisi orang kafir itu? Maka sesungguhnya semua kekuatan kepunyaan Allah“

Adakah sesiapa antara kita yg berani membantah firman Allah di atas??

Anonymous said...

Surah An Nisa ayat 139,

Tentang maksud sebenar ayat ni hang kena tanya sendiri kepada Nik Aziz al Pusrawi. Tapi Hadis2 baginda Nik Aziz al Pusrawi memang membawa maksud lebih mulia di sisi tuhan al Pusrawi bersahabat dengan orang kafir daripada orang islam.

Hadis baginda Nik Aziz al Pusrawi yang yang menyokong kenyetaan diatas adalah " sokong Umno masuk neraka, sokong DAP dapat pahala ". Hadis terkini yang diriwayatkan oleh Nik Aziz al Pusrawi sempena PRU13.

Mat Kedah

Anonymous said...

Awat la, lawakla hang ni Mat Kedah. Ni che' nak tambah sikit lagi. Ini petikan dari salah satu blog agama semoga kita sama-sama mendapat petunjuk Allah Taala.

Ibnu Katsir menukil sebuah riwayat dari Umar bin Khathab:
“Bahwasanya Umar bin Khathab memerintahkan Abu Musa Al Asy’ari bahwa pencatatan pengeluaran dan pemasukan pemerintah dilakukan oleh satu orang. Abu Musa memiliki seorang juru tulis yang beragama Nasrani. Abu Musa pun mengangkatnya untuk mengerjakan tugas tadi. Umar bin Khathab pun kagum dengan hasil pekerjaannya. Ia berkata: ‘Hasil kerja orang ini bagus, bisakah orang ini didatangkan dari Syam untuk membacakan laporan-laporan di depan kami?’. Abu Musa menjawab: ‘Ia tidak bisa masuk ke tanah Haram’. Umar bertanya: ‘Kenapa? Apa karena ia junub?’. Abu Musa menjawab: ‘bukan, karena ia seorang Nasrani’. Umar pun menegurku dengan keras dan memukul pahaku dan berkata: ‘pecat dia!’. Umar lalu membacakan ayat: ‘Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang lalim‘” (Tafsir Ibni Katsir, 3/132).

Sesungguhnya kata Allah dan RasulNya itu benar, tak ada U-turn. Hanya kita manusia yg degil membantah tidak mahu menerima.

Anonymous said...

Qurtill ni samada baru akhil baligh atau baru lepas isi borang PAS atau baru masuk Islam. Hujah dah basi la budak woii...

anakbochek.

Anonymous said...

Anon July 11, 2013 at 9:38 AM

Hadis yang hang bagi tu memang jelas. Depa tak bagi kita minta tolong kepada bukan islam untuk nak tegakkan islam. Tapi yang jadi masalah ramai orang melayu lebih percaya kepada Hadis Nik Aziz al Pusrawi daripada percaya kepada Hadis saw.

Mungkin baki orang Pas Nik Aziz al Pusrawi lebih besar daripada Muhamad saw. Tak tau lah aku siapa betul siapa salah.

Aku posa. Nik Aziz al Psrawi pun posa juga. Aku islam. Nik Aziz al Pusrawi pun islam juga. Syiah posa. Sunni pun posa juga. Syiah Islam. Sunni pun Islam juga.

Tak tahu lah Posa siapa yang diterima tuhan. Tak tahu juga Islam siapa yang betul disisi tuhan. Tapi aku buat juga amalan ikut cara yang aku faham, mana lah tahu Kut Kut Di Terima Tuhan.

Mat Kedah

Anonymous said...

Husam Mahu Pas Kalah

Celako punya Husam. Dia belot kerana dia tak dapat jadi MB Kelantan. Dah la tak dapat jadi MB, yang paling dia terasa adalah sampai jawatan exco pun dia tak lekat, pada hal masa Nik Aziz jadi MB dulu, dia tu exco kanan.

Saya mahu Pas menang di kuala besut. Pas mesti menang di kuala besut. Pas kena menang di kuala besut. Jika kita nak memulakan langkah mula untuk perpaduan Umno-Pas maka kuala besut kita jadikan " projek percubaan "

Pertanyaan saya kepada orang2 Trengganu dan orang Kuala Besut. " Tak Mahu Kah Kalian Melihat Umno-Pas Bersatu ????? " Mahu ke tidak ??????. Kalau mahu, ayuh kita menangkan Pas di Kuala Besut. Kita tolak Umno di Kuala Besut bukan kerana kita tak suka kepada Umno. Kita sokong Pas di Kuala Besut bukan bermakna kita setuju Pas kawan dengan DAP. Tidaaaakkkkk.

" KITA MAHU PAS MENANG DI KUALA BESUT ATAS NIAT KITA MAHU UMNO-PAS BERSATU "

Hj Ariffin

Anonymous said...

Kafir yg menentang Islam di Malaysia harus ditentang habis habisan dgn apa cara sekali pun. Sya sokong 300% dgn RBF.

Anonymous said...

Di Kelantan melayu jilat cina,hanya gaduh sesama sendiri kerana politik.