Friday, October 18, 2013

Jangan Lupa Undi Anda Kepada Datuk Mohd Alwi Che Ahmad


Setiap kali Perhimpunan Agung Umno beberapa tahun kebelakangan ini beliaulah orang yang dinanti-nantikan untuk menyampaikan ucapan. Setiap kali nak berceramah samada di musim pilihanraya kecil atau diluar musim beliau jugalah orang yang dicari-dicari. Ini kerana ucapannya yang bersahaja, bernas dan dapat difahami dengan mudah. 

Namun begitu bila tiba musim pemilihan Umno dan beliau turut bertanding untuk jawatan Ahli Majlis Tertinggi, namanya agak tenggelam. Mungkin beliau mengambil sikap low profile dan menyerahkan kepada perwakilan untuk menilainya. 

Tahun lepas beliau memberi perbandingan yang cukup mudah untuk membandingkan Pas dengan islam. Bendanya mudah, tetapi sebelum ini tidak pernah terfikir dek orang lain untuk menggunakan perumpamaan begitu. Lihat video di bawah untuk mengetahuinya.Orangnya mudah didekati dan tidak berlagak. Jika duduk dengan beliau tanyalah apa sahaja beliau pasti akan boleh menjawabnya. Dalam Dewan Undangan Negeri Kelantan kepetahan dan kehebatan beliau berhujah memang tidak boleh dinafikan. Itulah kadangkala membuatkan Nik Aziz pening kepala. Nak lihat kehebatan beliau berhujah atau berceramah sila lihat video-video di You Tube

Dalam bab berucap, berhujah dan berdebat saya berani katakan dalam Umno tiada orang yang boleh melawannya. Kehebatan dalam hal itu yang ada padanya boleh dikatakan sebagai anugerah daripada tuhan. Cuma beliau agak tenggelam di peringkat nasional selepas diletakkan bertanding di kerusi Dun Kok Lanas sejak 2008. 

Sebelum itu pada tahun 2004 beliau adalah Ahli Parlimen Ketereh. Masa itu sangat menyeronokkan apabila melihat beliau berbahas di Dewan Rakyat. Tapi masa itu pembangkang tidak ramai seperti hari ini. Kalaulah beliau ada parlimen sekarang alangkah seronoknya kita melihat beliau berdepan dengan pihak pembangkang. 

Sejarah bertanding pilihanraya tidak pernah kalah. Tiga kali bertanding sejak 2004, tiga kali berturut-turut beliau menang. Anak seorang arwah tok guru di negeri Kelantan. Mempunyai ilmu agama yang cukup. Dilahirkan pun di bumi Mekah. 

Orang seperti ini sangat diperlukan oleh parti.....dan beliau perlu diangkat ke kerusi Majlis tertinggi Umno. Saya merayulah kepada para perwakilan, berilah undi anda kepada beliau dan pastikan beliau menang. Jika minggu lepas Perwakilan Pemuda telah menobatkan Ustaz Fahtul Bari sebagai Exco Pemuda Umno, esok anda nobatkanlah pula Mohd Alwi Che Ahmad sebagai ahli MT. Adalah satu kerugian kepada parti jika kita tidak memilih orang seperti ini. Dalam keadaan dunia politik yang semakin menggila sekarang kita perlukan orang seperti ini untuk berdepan dengan musuh-musuh kita. 

Ingat para perwakilan, jangan lupa satu undi anda kepada Mohd Alwi Che Ahmad, calon nombor 38.


4 comments:

manjung said...


saya sokong rbf tapi tak tau le UMNO yang masih buta tak dapat melihat keadaan ini. siapa lah saya untuk mengundi hanya layak mengundi PRU saja...

Anonymous said...

Bah. pertama:

Makin DAJAL si KAPIR MUSUH-MUSUH Islam/Melayu! Puak Kristian Zionis DAPBangkai/PKR, juga sedg- mempergunakan sbg. senjata DAJAL mereka, golongan Melayu/Islam LIBERAL (termasuk yg. begitu taksub dgn. tamadun Barat atau yg. dah murtad senyap-senyap) atau PENYAMAQ Bukan Islam menyamaq sbg. orang Islam, utk. MEROSAKKAN perjuangan amat BERANI Islam/Melayu, terutamanya lawan MUSUH-MUSUH Islam/Melayu!

Namun, SYUKUR ALHAMDULILLAH Allah SWT telah MELINDUNGI kita umat Islam/Melayu yg. makin TERANIAYA, di Tanah Melayu PUSAKA nenek moyang kita, dr. sebelum diJAJAH si Kapir BUAS LIBERAL British-Zionis laknat lagi!

Namun, harapnya K'jaan/Jakim/JAWI akan memastikan KEDAJALAN KAPIR musuh Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR ini tidak akan berulang - apa saja isu berkaitan Islam mesti dibicarakan di MAHKAMAH TINGGI SYARIAH, kerana M'sia adalah NEGARA ISLAM, bukan di mahkamah sivil (yg. asasnya ditubuhkan si LIBERAL Barat-Zionis). Kalau tak bertegas mcm. ni, puak KAPIR HARBI DAJAL ini akan terus naik muka dia, utk. MENJATUHkan M'sia sbg. NEGARA ISLAM serta umatnya, dan MENJAJAH kita! Maka baiklah juga PAS bersatu dgn. UMNO, dan hapuskan PENGKHIANAT-PENGKHIANAT yg. menyokong KAPIR-KAPIR-HARBI-makin-buas!

Apalagi PENGHINAAN ke atas ALLAH SWT kita ini diperjuangkan oleh si guan eng-KAPIR-DAJAL pada "Christmas Eve" pd. 24 Dis. - malam menyambut kelahiran Jesus, jelmaan tuhan Kristian mereka ke dunia ini. Apa punya BALA ini!

Dan juga si DAPBANGKAI begitu berani sekali menghina Tabung Baitulmal S’wak (TBS) dan juga di Sabah, MUFTI Sabah, hanya kerana menyarankan umat Islam bersatu sbg. kaum Melayu, supaya senang menentang MUSUH ISLAM (Mufti kita ini akan diheret ke mahkamah Adat Sabah. oleh si kadazan BONGKAK KAPIR - mcmlah Sabah itu, Kristian Kadazan-Murut punya; makin naik muka!)! Sedangkan gereja Katolik pula mahu MENGKRISTIANkan Kalimah ALLAH kita, di NEGARA ISLAM kita ini! Serta, malangnya undi kepada DAPBANGKAI/PKR termasuk di Sabah dan Sarawak (yang amat kaya minyak-gas apalagi dengan penemuan terbaru) tidak mustahil akan meningkat bukan hanya dari kaum Cina, tetapi dengan MENGKRISTIANkan seramai mungkin, dan MENGHASUT masyarakat Kristian termasuk Bumiputera miskin di pendalaman, contohnya kaum Penan, Orang Ulu, Rungus, Iban dsbnya, termasuk dgn. menggunakan isu Kalimah ALLAH ini. Sebab itu, kita jgn. lagi bergantung kpd. Bukan Islam – tengok Israel/Singapura yg. TERUS bawa masuk imigran Bukan Islam sampai berjuta, dpt. kerakyatan dgn. mudah, utk. MENGECILkan Bumiputera Islam Palestin/Singapura.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. kedua:

Si MUSUH Islam/Melayu juga sdg. memperjuangkan pengambilan imigran/pekerja asing Bukan Islam yg. BERLAMBAK, terutamanya kaum Hindu/Kristian dr. Nepal dan kaum Buddha/Kristian dr. Myanmar/China– mereka amat risau dgn. penghijrahan imigran/pekerja asing Islam terutamanya dr. Indonesia, Bangladesh, Pakistan, Mindanao dan kaum Rohingya (tapi kita kena berhati kerana ada PENYAMAQ Bukan Islam/Kristian dr. Indonesia, Filipina dan Pakistan)!

Dan si KAPIR MUSUH Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR juga sdg. cuba MENJATUHkan DS Mohd Ali Rustam kita, dgn. tuduhan 'fitnah' (cepatnya polis buka siasatan - tapi DAPBANGKAI HINA umat Islam/Melayu, panggil ROS "anjing UMNO" tidak pula dipeduli!) kerana KEBERANIAN DS Rustam mempertahankan Islam/umatnya serta hak Bumiputera Islam/Melayu, termasuk dgn. penubuhan Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI), yg. cuba menyatukan kaum Islam/Melayu serumpun Nusantara terutamanya dr. Indonesia dan S'pura, termasuk dgn. penubuhan Jambatan Melaka-Dumai, iaitu jambatan 35 km merentasi Selat Melaka dari Melaka ke Dumai, Sumatera. Maka, sebab itulah penubuhan jambatan ini amat dibenci oleh DAPBANGKAI!
Dan bukan main lagi si KAPIR-KAPIR DAJAL kat M'sia ni, MENJILAT kaki kudis Barat-Israel, yg. MELALAK kat M’sia ni, nak paksa pemimipin Islam/Melayu amalkan "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si Barat-Zionis, yg. amat BUAS! Kononnya falsafah, budaya dan undang-undang Barat-Zionis yang 'terbaik' - pala hotak si KAPIR SYAITAN Barat-Zionis PENIPU ini, di mana gaya hidup mcm. BINATANG BUAS-PENGIKUT-SYAITAN, yg. rakus MEMUJA wang, kebebasan seks termasuk homoseksual/pelacuran/pornografi/kehamilan luar nikah-pengguguran anak (termasuk kanak-kanak)/bertelanjang-beraksi lucah dpn. awam, dadah, alkohol dan perjudian dsbnya - akan terus MENJAHANAMkan akhlak, akidah dan tamadun umat Islam/Melayu!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Dah lama sangat dah kurang perubahan. Bagi kat tol pa dan nuar musa cukup.