Thursday, November 28, 2013

Sampai Bila Puak-Puak Ini Boleh Hidup Dengan Pembohongan ?


Masih segar dalam ingatan kita pada Mei 2012 gegak gempita satu negara tentang Kerajaan Pas Kelantan hendak membina lebuhraya yang menghubungkan Kota Bharu ke Kuala Krai. Mereka semua sembang bagai nak rak seolah-olah nak membina jambatan dari Semenanjung Malaysia ke Sarawak. 

Kutip derma sana, kutip derma sini dan macam-macam lagi mereka buat untuk nak gebangkan projek mereka. Siap buat majlis pecah tanah. 

Tup...tup...tup....17 bulan telah berlalu, ingatkan lebuhraya dan siap 50 peratus. Jika tidak siap 50 peratus pun kurang-kurang pun 20 peratus. Rupa-rupanya hari ini baru umum buka tender untuk bina lebuhraya. 

14 comments:

Anonymous said...

woo.. maknanya lagi 17 tahun lagi siap la tu... sabar skit je lagi...

Anonymous said...

tak pe la, kita tunggu tahun depan punye tajuk berita. Macam Jawatankuasa teknikal hudud, tahun 2011 punye tak jumpa2 ahli jawatankuasa... tahun ni baru jumpa, itupun ngeteh2 sambil bual2 kosong dulu, tahun depan jumpa ngeteh2 lagi sambil makan nasi minyak. Tahun lagi satu dekat nak pilihanraya baru buat meeting, itupun MB turun nak buat perasmian meeting. Lepas pilihanraya nanti, jumpa ngeteh2 balik.... 20 tahun akan datang, satu minit mesyuarat pun tak jumpa2...

MEMANG POKEMON PUNYE PEMIMPIN HAMPAS....!!!!!!

Anonymous said...

Tahun 2013 baru bukak tender...so lg 20 tahun baru derang nak bukak fail kot utk pilih...pastuh kene tunggub20 tahun lg utk bla bla bla,,,n sepanjang masa yg ado derng akan habiskn masa dgn berceramah smbil mengutip derma atas nama beramal demi lebuhraya rakyat.,n spnjg masatuh BN/UMNO akan di prsalahkn utk cover kegagalan mrk..,

Pakcu Rantau Panjang. said...

Tersentuh juga Pakcu bila demo-demo dok tenyeh orang Kelantan dalam bab Lebuhraya ni. Memang pun ada kutip derma untuk buat jalan tu tapi buat masa ni projek mahal jadi kena tunggu lah sampai cukup "pulus" baru projek dapat jalan..kan tak bohong tuuu..

Jadi niat nak buat..lambat laung belakang kira ko ..guano. Siapa derma dapat pahala. Buat cara seperti ukur baju sendiri-sendiri.
Kan mudah mudah cara lepas tangan.???

Label lebuhraya yang terpapar kat Jalan Hightway KB- P.Mas dah pun di turunkan dan di ganti denga Air mineral Kelantan dan kempen tangki kumbahan...cara baru berkempen...

Dan senyap pun....Lebuhraya tuu...tunggu PRU 14 pula dipanaskan...is..is..politik..
politik.

Anonymous said...

Tggu kepala2 pembohong ni mampus semuanya barulah hidup umat melayu/islam lebih sejahtera...

Anonymous said...

orang kelantan memang pandai pilih Pas!

Anonymous said...

20 tahun lagi, tunggu batu asas jadi macam jambatan palekbang la. Sultan pulak mintak kerajaan pusat yang buatkan. Macam sial.

Anonymous said...

Puak ni buat perojek alam maya aja. syabas

Anonymous said...

akhirnya..duit federal juga yang keluar..

Anonymous said...


DAH NAMA PUN HAMPAS. YANG TINGGAL HAMPASLAH. SANTAN YILLEK...

Anonymous said...

KALAU TAK MENIPU ITU MAKA BUKAN PAS,PAS ADALAH MENIPU DAN MENIPU ITU ADALAH PAS DUA-DUA NYA DAH SINONIM......ADA HATI NAK BUAT LEBUHRAYA SEDANGKAN BERPULUH PULUH JANJI LAMA SATU PUN TAK BERJALAN.....CONTOHNYA JAMBATAN YANG MENGHUBUNGKAN PALEKBANG KOTA BHARU DAH 20 TAHUN NIK AZIZ PECAH TANAH.....DAN SAHINGGA KINI TEMPAT TU DAH JADI HUTAN TEMPAT ORANG KAMPUNG TAMBAT LEMBU....KALAU TAK PERCAYA PERGI TANYA NIK AZIZ....ATAU PEGI SENDIRI KE PALEKBANG SEKARANG ?......MAKA SESIAPA YANG TAK NAMPAK PROJEK YANG NIK AZIZ DAN PAS BUAT MAKA DIA TAK MASUK SYURGA...AKU NAMPAK..AKU NAMPAK..AKU NAMPAK LEBUHRAYA TU....IA ADALAH LEBUHRAYA UNTUK NIK AZIZ DAN AHLI PAS NAK KE SYURGA.....ADA LAPAN LORONG LAGI DAN BEBAS TOL PULAK.......INGATLAH ORANG YANG MUNGKIR JANJI ITU ADALAH MUNAFIK...INGAT NIK AZIZ AKU NAK ROYAK NIH...ORANG YANG MUNGKIR JANJI ITU ADALAH MUNAFIK...INGAT NIK AZIZ AKU NAK ROYAK NI ORANG YANG MUNGKIR JANJI ITU ADALAH MUNAFIK......ADA FAHAM.

Anonymous said...

ISU DAN MASALAH AIR YANG MUDAH PUN TAK RETI NAK SELESAI.....TAK PAYAH MIMPI NAK BUAT PROJEK MEGA.....PROJEK AIR TU KERAJAAN PUSAT DAH BUI @ BAGI PITIS @ DUIT PUN MASIH GAGAL......NAK DUIT ENTAH KEMANA PUN MASIH BERANGAN NAK BUAT PROJEK BESAR....TOK GARU SEKOR NI ANGAN-ANGAN MAT JENIN LAH......ASYIK MENIPU SAHAJA KERJA DIA.....SERBAN SEBESAR BAKUL SAMPAH PUN MASIH BOLEH MENIPU KE......YANG AKU HERAN PUAK PUAK PAS NIH KALAU NIK AZIZ KATA DALAM BATU ADA EMAS TENTU MEREKA PERCAYA BULAT-BULAT.....DAN KALAU NIK AZIZ KATA NAJIS BOLEH DIMAKAN MAKA MEREKA AKAN BERKENDURI NAJIS RAMAI-RAMAI BODOH SUNGGUH PUAK PUAK PAS.......

Anonymous said...

Orang Kelantan akan tetap menyokong pemimpin 'Islamik' PAS mereka....mereka kan...Islamik...pegi la mana2 ceruk di Kelantan tu....masjid kotor ke...jalan berlubang ke...sampah bersepah-sepah ke...ada mereka kisah...asalkan Islam...mereka akan sokong.....!!!!!

Anonymous said...

Lebuhraya pas, blm bikin dah pungut derma maknanya... blm bikin dah byr tol.... zalim tu... menganiaya rakyat....
lebuhraya plus dah guna baru byr... x guna tol x yah ler byr....