Wednesday, January 8, 2014

Rampasan Bible:Jangan Kita Terhegeh-Hegeh Pertahankan JAIS


Kenapa saya tidak peduli hal JAIS? Sebab 90% kakitangan JAIS adalah penyokong totok Pas. Dengarlah cara mereka berkhutbah di sekitar Selangor, cara mereka membantu Pas memburukkan UMNO. 

Tidak ada sebab untuk saya bertungkus lumus menyokong JAIS sedangkan Pas berpeluk tubuh.

Memanglah ini perjuangan Islam, tapi sikap hipokrit JAIS menyebabkan saya sekadar menyokong dari jauh selagi Pas tidak tampil mempertahankan mereka.

Dipetik dari facebook Ab Jalil Baker

13 comments:

Anonymous said...

Tak boleh begitu,kita kena bersikap rasional dalam soal ugama dan bangsa,kalau apa yg mereka buat betul utk mempertahankan ugama dan bangsa Melayu dari di murtadkan kita kena bersama mereka.Jika mereka mengkhianati kita,biarlah Allah saja yg membalasnya,tapi mungkin mereka menjalankan tanggung jawab mereka secara ikhlas,mana kita tahu,tulisan RBF sebelum ini hanya sangkaan dan analisa politik,kebenarnnya hanya Allah yg maha tahu.Umat Melayu Islam sampai bila-bila pun akan berpecah dan lemah selagi tidak ada pihak yg sanggup bersangka baik,marah dan terus berdendam.

Anonymous said...

Kilang arak Clarsberg kat Shah Alam tu bila nak tutup, PAS pukimak betul lah penipu & baruah DAP, hi,a sehina nya.

Anonymous said...

dia marah kat pas la bongok. ko nak suruh dia sokong jais? sat lagi puak pas kata org umno gunakan jais nak kasi huru hara plak. ko x baca ke "selagi pas tak tampil pertahankan mereka". tindakan penulis adalah tindakan yg berhikmah.

Anonymous said...

Lancau pukimak nik aziz itu carlbergs bila mau kasi tutup .

Anonymous said...

setuju...jais lubuk pas...xbole dinafi kan lagi...

Anonymous said...

Tahu takpe....

JAIS dan exco Islam Selangor boleh pergi mampus... pandai buat wayang je...

Rumah urut dan sarang maksiat takde pulak mereka serbu...

Anonymous said...

Bukan ke JAIS dan PAS tu KUCING KURAP DAPig je.?

Anonymous said...

Pas dan DAPig berpisah tiada.

Anonymous said...

mmmmm....

Anonymous said...

Pelacur politik dan pembohomg serial Zul Nordin dari PERKASA yang ditaja UMNO cuba mengelirukan orang Islam Malaysia dengan kenyataan 10-point solution Najib tidak relevan dengan isu Kalimah Allah. Sibangang ni lupa yang Bible Melayu Indonesia yang dilepaskan itulah yang ada Kalimah Allah yang dirampas JAIS untuk kegunaan Menteri-menteri Kristian Najib dari Sabah dan Sarawak di PJ. Kemudian sorang lagi pelacur tajaan UMNO Ruslan Kassim dari PERKASA jugak berkata isu Kalimah Allah kerana PAS dan PKR berlembut mengizinkan guna Kalimah Allah.
Isu Kalimah Allah ini adalah ciptaan UMNO sendiri menjerat dirinya kerana tersepit antara 10-point solution kelulusan Najib untuk menang undi Kristian Sarawak dan Sultan Selangor raja berjiwa UMNO yang bertitah tak boleh pakai Kalimah Allah di Selangor terlupa ada loophole dengan 10-point solution Najib, orang Sabah dan Saeawak boleh bawak Bible Melayu keSemenanjung. Dorongan Sultan yalah nak tolong UMNO Selangor rampas dari PR bukan nak berjuang Islam kerana bab lain spt Kavita Kaur, Arak Concorde, atau gambaran arak dan perempuan bebas Raja Muda tak ikut Islam pun. Kes Hasan Ali meroyan dan mengamuk pasal murtad dulu pun mana ada pendakwaan olih JAIS semua wayang UMNO je.
Last-last fatwa Zul Nordin, Hasan Ali, Noh Omar, Harussani mengenai salah dan rosak aqidah membenar guna Kalimah Allah terkena batang hidung Najib, tangan yang menyuap mereka.
Inilah musibah yang dibawa oleh PM yang menang jawatan dengan C4, penipuan, pembohongan dan lebih teruk dari flip-flop dulu. Ekonomi teruk, Negara akan bankrap, semua blogger UMNO dah berpaling tadah mintak undur diri.

anti munafik said...

Hok lain yg ada pada orang melayu .. semua pakat pakat buka kain .. utk di beri pada kaum lain ..
Hok ni SATU pun .. Tak leh Jaga ..
Fikir fikirkan lah ..

Megat Mohd Hisemudin Megat Kasim said...

Apakah para komentar yg lain juga hanya berselindung di sebalik "Anonymous" tanpa menunjukkan identiti ?

Dalam isu rampasan Bible versi bahasa Melayu yang mengandungi kalimah Allah, kita harus mempertahankan tindakan JAIS kerana mereka melakukannya berdasarkan enakment serta kuasa yg diberikan.

Apakah kredibiliti Menteri Besar melalui mesyaurat Exco mengarahkan JAIS memulangkan Bible tersebut serta meminta JAIS merombak SOP mereka mereka ?

Siapa MB dalam konteks ini ?

Bacalah kupasan saya mengenai isi ini :

http://hisemudinkasim.blogspot.com/2014/01/isu-kalimah-allah-dan-rampasan-bible.html

Anonymous said...

siapa pun yg mempertahankan kemuliaan islam akan kupertahankan mereka..poyo tak poya......janji ditepati....