Monday, November 1, 2010

Batu Sapi:BN Perlu Kerja Kuat Lagi

Hari ini tamat sudah penjelajahan saya ke seluruh Parlimen Batu Sapi. Dari tinjauan rambang yang saya lakukan selama empat hari saya rasakan berkemungkinan besar BN boleh menang dengan majoriti antara 1000-2000 undi.

Tetapi macam-macam boleh terjadi dalam tempoh dua hari terakhir. Kita tidak boleh menjangka apa strategi mereka pada saat-saat akhir.

Jika peluru yang akan dipakai oleh mereka kuat, maka rebahlah kita. Jika peluru kita boleh mengatasi peluru mereka, maka menanglah kita. Yang penting BN kena berjaga-jaga dalam tempoh 24 ke 48 jam terakhir.
Petang tadi saya sempat singgah di satu majlis bekas-bekas tentera dan sri kandi di Dewan Masyarakat Sandakan yang dihadiri oleh Menteri Pertahanan, sambutan nampak menggalakkan. Bekas-bekas tentera memberi sokongan padu kepada BN.
Kemudian saya pergi meninjau beberapa kampung yang belum dimasuki lagi. Penguasaan BN nampak jelas, apabila penduduk-penduduk memasang poster dan bendera BN di rumah-rumah mereka.

Cuma di Kg Bukara boleh dilihat BN menerima saingan daripada SAPP dan PKR. Saya difahamkan Ezam akan ke sana untuk berceramah malam esok bagi 'mentarbiahkan' penyokong-penyokong PKR.

Hu...hu...hu...kosonggggg
Dimana ada keamanan, di situ syaitan akan datang untuk memecah belahkan manusia
Jom sama-sama kita ramalkan siapa yang akan menang dan berapa majoritinya. Sila hantar melalui komen.

3 comments:

Anonymous said...

BN Menang dengan Majoriti 200++ jer lebih undi ....

Sarip Dol said...

Ansari kaki terjun laut menang..

Anonymous said...

BN menang majoriti tak lebih 1000!!! Yong Teck lee power lagi kat sabah beb...