Tuesday, December 28, 2010

Faekah Bertindak Lebih Dari Kuasa Sultan

Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani menegaskan pelantikan Datuk Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor adalah muktamad.

Menurutnya, keputusan itu dibuat oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan mendapat perkenan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah. Sini

Manakala Utusan Online pula melaporkan perlantikan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Datuk Mohammed Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri tidak perlu mendapat persetujuan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.Bersambung di sini

Maka kini sahlah sudah Datuk Khusrin Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru berkuatkuasa 1 Januari 2011.

Khalid Ibrahim dan kuncu-kuncunya tidak bersetuju dengan perlantikan itu. Setuju atau tidak setuju itu bukan kuasa dia. Dalam soal perlantikan ini Khalid Ibrahim tiada kuasa. Bukan sahaja Khalid yang tidak ada kuasa, bahkan PM pun tidak ini kuasa dalam hal ini.

Yang berkuasa melantik SUK adalah Ketua Setiausaha Negara, tetapi perlu mendapat perkenan Sultan terlebih dahulu. Kalau Sultan tak setuju , KSN pun tidak boleh lantik. PM dan MB tidak ada apa-apa kuasa dalam hal ini.

Setpol MB yang bodoh lagi bingai semalam telah mengumumkan perlantikan Datuk Khusrin belum muktamad. Sini

Satu kenyataan kurang ajar. Dia cuba tunjuk yang dia lebih besar dan lebih berkuasa daripada Sultan Selangor. Tuanku sudah setuju, KSN sudah umum dan dia pula umumkan itu belum muktamad. Tidakkah kurang ajar namanya itu ? Dia bertindak melebihi kuasa Sultan.

Di Selangor ada 10 orang exco yang lebih berkuasa dari Faekah, tetapi seorang pun tidak buka mulut dan ulas perkara berkenaan. Dia pula yang lebih-lebih dari exco. Bukan setakat lebih dari exco, malah lebih dari Sultan. Dia meletakkan dirinya lebih daripada Sultan, apabila mengumumkan perlantikan yang dipersetujui oleh Sultan belum muktamad.

Sepertimana yang saya pernah tulis sebelum ini, Faekah adalah seorang yang bodoh dan bingai lagi bebal. Walaupun dia seorang peguam, tetapi dia peguam bodoh. Peguam yang tidak pandai membaca Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri.

Seperti mana yang saya pernah tulis sebelum ini mengenainya,dia memang bodoh dan bingai. Anda boleh lihat di sini bagi melihat betapa bodohnya dia. Pendapatan Selangor pun dia kata 11 bilion sedangkan MB sendiri semasa membentangkan bajet mengumumkan pendapatan Selangor 1.43 bilion.

Sepanjang dia menjadi peguam, tidak tahulah berapa ramai pelanggan-pelanggannya yang telah menjadi mangsa kerana kebodohannya.

Tidak cukup dengan kenyataan bodoh daripada setpol bingai itu, Adun DAP yang terdiri dari suka sakat komunis juga membuat kenyataan kurang ajar mempertikaikan kuasa Sultan Selangor. Sini

Siapa dia Faekah, siapa dia Adun DAP , cop jari pun belum kering lagi, nak berperang dengan pula dengan KSN dan dengan Sultan.

Sekarang lihatlah wahai rakyat Selangor, lihatlah betapa bodoh, bangang, bebal dan kurang ajarnya kualiti pemimpin yang ada di negeri anda.

11 comments:

Anonymous said...

diorang mmg bodoh dan bingai, sebagai pejuang agama, bangsa dan negara macam kita, kita layak memaki dan kutuk diorang, teruskan bro, yang xsebulu dengan kita maki je, kita je pandai dan cerdik, bagus dan maksum, diorng mmg bodoh dan bingai dan sewaktu dengannya.

Anonymous said...

rbf, mungkin tuan salah tulis KSN sebagai KSU....KSN ialah ketua setiausaha negara dan KSU adalah hanya ketua setiausaha kementerian.
Hanya KSN yg ada kuasa melantik berkenaan....wallahualam

Anak Lenggong said...

Kalau dah pompuan berumur belum kawin camni laa jadinya...bercakap guna 2 mulut...merapu dan meroyan sebab mulut satu lagi gatal minta disumbat.

RBF Online said...

kpd anon 3.50, terima kasih. saya tersilap taip. sudah dibetulkan.

Anonymous said...

bro,
typo error lagi.berkuatkuasa 1 januari 2011.
2010 dah nak habis

Anonymous said...

Anak Lenggong said...

Kalau dah pompuan berumur belum kawin camni laa jadinya...bercakap guna 2 mulut...merapu dan meroyan sebab mulut satu lagi gatal minta disumbat.


Salam RBF & Anak Lenggong;

AlJub ANUgerah tuhan nampak 3 mulut tuh & die leh tlg sumbat/senyapkan ke3-3 mulut andartu tuh anyday, anytime,anywhere & anyhow!

Anonymous said...


DENGAR CRITA, KHALID GAGA BONGOK TU DAH INTERVIEW SENDIRI CALON-CALON SUK NI.

HA HA TAK PERNAH ADA MB LAIN-LAIN NEGERI BUAT MACAM DIA YANG BONGOK TU. SI CIBAI DAP TU PULAK CUBA NAK PUSING PERUNDANGAN TUBUH NEGERI IKUT SELERA DIA. KONON NAK BODOHKAN SULTAN!

KHALID NI MESTI NAK BUAT SUK MACAM PKNS TU KOT. BAGI KAT KRONI DIA LER.. NAK KOPORATKAN SUK KE? DENGAN GAJI LEBIH BESAR DARI PM? SIAP DGN KONSULTAN DARI LUAR NEGARA?

BENGAP BETUL MB SELAGOR NI!

Dpn Blakang = saja said...

ni mcm kes si nizar lembu DAP la yg pecat Pengarah Jaip dulu... dasat..kuasa depa lagi tinggi dr Sultan

RBF Online said...

kpd anon 5.02

terima kasih. telah dibetulkan.

tadi saya tulis artikel ni dalam kereta. itu yg kelam kabut sikit

nun manjung said...

setpol ni kalau aku jumpa memang kena penumbuk punya. dia ingat boleh buat apa yang dia suka. bangang punya perempuan.

Unknown said...

HardCore said:
salam rbf,

budak2 pejabat MB pun da menyampah dgn si faekah ni,ingat macam dia bos kat ofis tu,mengalahkan kuasa pegawai PTD bro,dia bajet jawatan dia tu JUSA,memang bongok laa..setakat setpol lantikan politik dan bukan lantikan SPA@SPA Negeri,si faekah ni memang bongok