Wednesday, December 1, 2010

Haji Hadi Sanggah Nik Aziz dan Anwar

Selangor Daily hari ini melaporkan tentang kecelaruan dalam pak-khatan rakyat yang tidak dapat dinafikan lagi.

Nik Aziz kata,
Yakin Pakatan Rakyat akan mengambil alih kerajaan pusat sambil menekankan bahawa pihaknya akan tetap memilih Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.
Keputusan memilih Anwar jika pembangkang berkuasa di peringkat persekutuan, kata Nik Aziz, sudah lama dipersetujui oleh pembangkang. Klik di sini
Anwar pula kata,
Penasihat DAP, Lim Kit Siang akan diangkat sebagai Timbalan Perdana Menteri jika pakatan pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.Klik di sini

Hari ini Haji Hadi pula kata,
Janji Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa Kit Siang akan dilantik menjadi Timbalan Perdana Menteri adalah bersifat peribadi.
“Itu hanya pandangan peribadi Anwar dan bukannya mewakili keputusan Pakatan Rakyat kerana kita tidak pernah menetapkan dalam perlembagaan untuk meletakkan mana-mana individu sebagai Perdana Menteri mahupun timbalannya.Klik di sini

Komen....

Komen....

9 comments:

Anonymous said...

mana yg tau anwar al juburi tapi sokong demi politik mana setuju anwar jadi pm. jahat-jahat pun ada yg baik....

Anonymous said...

tiga-tiga x boleh pakai

Anonymous said...

pm dan tpm negara angan-angan la muhahahaha

Kama Irahsa said...

itu cuma taktik bro anwar nak tarik sokongan orang bukan melayu. tapi, dalam politik biasalah. semua orang kena memancing. takut2 kita tengok member pakai umpan 'tpm' dapat undi banyak, kita pun nak pakai umpan yang sama.

bro, mintak tolong kalau boleh letakkan link saya kt blog bro. tq.


UMNO timbang bukan Melayu jadi TPM?

Anonymous said...

Itu hari Anwar Aljub ditemuramah akhbar cina, LKSiang lah jawapannya..Senang aje sekarang ni Haprak Daily pula temuramah Anwar Aljub, conform Hj Hadi jadi TPM. Habih cerita, dua-dua boleh jadi TPM. Inilah 'demokrasi terpimpin' ala Chameleon Antarabangsa katakan!!

Anonymous said...

it wont happen la bro! mmg betul la si najib cakap..anwar adalah saudagar mimpi, pembeli nye adalah DAP and PAS..

Anonymous said...

Cerita ini ada persamaan macam pembentukan Negara Islam yang Pas laungkan dulu. Akhirnya ada antara mereka yang kata mana ada dalam perlembagaan Pas nak tubuhkan Negara Islam, bak bukti. Tapi dalam ceramah berdegar-degar kewajipan tubuhkan Negara Islam. Mana satu yang betul Wahahahaha

Anonymous said...

wont surprise me..if they PR are planning for REPUBLC OF MALAYSIA !!!

zahari1950 said...

Belumpun memerintah dah nampak bunga-bunga percanggahan. Kalau di takdirkan pembangkang menang, nampaknya bertahunlah tiada tumpuan kepada pembangunan dan kemajuan negara kerana asyik menyelesaikan masalah kempimpinan.

Jangan cuba-cuba tukar kerajaan. Nanti negara porakperanda. Yang kaya sekarang akan jadi miskin. Yang miskin bertambah dzaif.