Monday, June 20, 2011

Buku Yang Paling Mengerikan Pas

Buku di atas adalah buku yang paling mengerikan Pas di abad ini.

Pas telah mengharamkan ahli-ahlinya membaca buku itu.

Ianya juga diharamkan di jual di tempat-tempat ceramah Pas.

Di setiap tempat ceramah, Pas akan kerah unit amal mereka periksa semua gerai-gerai jualan untuk memastikan mereka tidak menjual buku tersebut.

Kenapa Pas takut dengan buku itu ?

Kerana, kerana, kerana, nak tahu ke ?

Kerana buku itu telah mendedahkan bagaimana Tabung Memali diselewengkan oleh pemimpin-pemimpin Pas.

Ianya ditulis oleh orang yang pernah bersama-sama menguruskan Tabung Memali.

Mereka kutip derma atas nama anak yatim dan ibu tunggal, tetapi mereka gunakan untuk kepentingan mereka.

Bukan seribu, bukan dua ribu, malah mencecah jutaan ringgit.

Di dalam buku itu juga terdapat kisah bagaimana pimpinan Pas negeri Kedah menipu balu-balu mangsa berhubung yuran guaman.

Sebaik sahaja Kerajaan Malaysia setuju membayar pampasan kepada balu-balu mangsa, tiba-tiba wakil Pas Kedah muncul minta RM 3 ribu seorang dari balu kononnya untuk bayaran guaman dan saksi.

Selepas itu, apabila peguam datang menyerahkan cek kepada mangsa, peguam tersebut menjelaskan yang mereka tidak pernah meminta bayaran RM 3 ribu seorang kerana segala kos guaman telah dijelaskan. Selepas itu Pas Kedah pusing cerita pula, dari RM 3 ribu mereka minta RM 1500 seorang daripada balu untuk bayaran kepada saksi. Pulak dah..

Mula-mula RM 3 ribu untuk bayar peguam, bila dah kantoi jadi RM 1500 pula untuk bayaran kepada saksi.

Akhirnya semua balu beri RM 1500, kecuali seorang yang beri RM 500 sahaja.

Buku itu telah pun berada di tangan saya sekarang. Insyallah saya akan bongkarkan sedikit demi sedikit bagaimana kisah Pas selewengkan Tabung Memali.

23 comments:

Anonymous said...

kat mana saya nak dptkan buku ni.

RBF Online said...
This comment has been removed by the author.
RBF Online said...

saya tak pasti dimana blh dapat buku tersebut

Hj. Kiasu said...

please scan dan letak dlm internet

Anonymous said...

saya berminat untuk memiliki buku ini. bagaimana nak beli?

Anonymous said...

tak molek scan dan letak dlm internet. ini melibatkan harta intelek penulis buku tersebut. kalau ulas tak apa. kalau scan seluruhnya dah tak elok la.

Anonymous said...

saya juga minat nak beli buku ini. coz aku nak bacakan utk laki aku yang fanatik ngan pas dan selalu kata orang pas tiada yang tak jujur semuanye jujur belaka.

Anonymous said...

En. Zainon Ismail.
A/C No.: 02048010048801 (BIMB)
Warisan Syuhada 1510, Kampong Memali,
Baling, KEDAH.
Atau Hantarkan Money oder/Wang Pos

TEL:019-424-2597
Sila SMS Setelah membuat bayaran Harga RM 20 + Penghantaran Rm 6.00 = RM 26.00

Anonymous said...

Tidak hairan walaupun buku ini di-terbitkan untok memberi keterangan yang yang sebenar nya ....akan ada suara2 sumbang yang akan menafikan kebenaran nya. Biasa dan kita pun sedia maklum akan orang2..hamPAS.
Ada baik nya juga ...biar orang2 biasa dapat berfikir akan *KESUCIAN*..pemimpin2 hamPAS.

Anonymous said...

aku dah baca bln januari dulu. mmg betul pas seleweng duit memali all out. sorang balu dpt rm40 je seleweng kohilal lagi. taiko dia yusuf husin. apa peranan mat sabu? sila bongkar rbf...

Anonymous said...

Hj. Kiasu...

saya tak setuju scan & letak di internet melainkan atas kebenaran penulis. saya dah jumpa penulis dia. dari pemerhatian dia bukan sorang yg mewah..

Anonymous said...

Pdf kan boleh... share

MAMAT said...

KESIAN MAKCIK MAKCIK DAN PAKCIK-PAKCIK KAT KAMPUNG YANG FANATIK PAS....AKU PERNAH LIHAT CARA MEREKA MENGORBANKAN SEBAHAGIAN HARTA MEREKA UNTUK PERJUANGAN ISLAM PAS...RATA-RATA GOLONGAN INI DHAIF DAN SUSAH...MEREKA SANGGUP MENGHULURKAN WANG RINGGIT YANG CUKUP CUKUP UNTUK MENGALAS PERUT MEREKA UNTUK PAS....MEREKA SANGGUP MENDERMA BARANG-BARANG KEMAS YANG BERATNYA TAK SEBERAPA UNTUK PERJUANGAN SUCI PAS......RASA NAK GUGUR AIRMATA AKU DIKALA ITU....MELIHAT KEFANTIKAN DAN KETAKSUBAN YANG MEMBABI BUTA SAHINGGA SANGGUP MENGORBANKAN KEPENTINGAN DIRI UNTUK KEMEWAHAN DAN NAFSU GOLONGAN CERDIK......TAK KALA SESSI CERAMAH BERMULA...MAKA TABUNG BULUH YAKNI TABUNG JIHAD ATAU TABUNG JAHAT MEREKA PUN BERJALAN.......ITULAH PAS PARTI YANG KEJI DARI DULU KINI DAN SELAMANYA........

Anonymous said...

Jawablah DI AKHIRAT NANTI meskipun mereka dijamin masuk syurga oleh NIK AZIZ tetapi di depan ALLAH mereka tetap dibicarakan di atas setiap sen yang mereka belanjakan......penjaga pintu syurga @ NIK AZIZ pun tak terkecuali akan ditanya..bahkan lagi teruk dari pengikut PAS yang lain.....DOSA LIDAH PUN Nik Aziz dah kangtoi...itu belum dosa-dosa lain.......

Dot said...

pas bergerak atas simpati ahli2. jika ahli2 tidak menderma, pas akan bungkus! betapa ramainya manusia melayu Isle yg diperah keringat mrk oleh paspispus!!!!

apakah pas pernah memberi mrk kebajikan yg sewajarnya???? yillek!

kebanyakan hasil untung derma ceramah dari ahli masuk ke poket penceramah & konco2nya & sedikit jua ke tabung parti. laba seterusnya ke anakbini pemimpin2 atasan..tengok domana anak2 mrk belajar!!! hebat bukan?

kepada ahli2 akar umbi, kebajikan yg ada hanyalah rasuah 'syurga'!!!

boleh jamin syurga ke kalau kedaifan menjadi sahabat sejati? krn kedaifan membawa kpd kesengsaraan, menjadi punca keluh kesah yg Allah SWT tidak suka...

kesian...

whiteorange said...

Pengikut taksub PAS memang bangang ..

" Syurga di tapak kaki ibu!"

" Syurga di tapak kaki nik ajis?"

Anonymous said...

salah pengikut pas. pemimpin pas jd pembohong, pencuri, penfitnah sbb penyokong taksub melampau. bohonglah apa saja mereka akan percaya. curi la sebanyak mana pun mereka tak penah kisah. fitnah la sesapa pun mereka tetap akan percaya tanpa berbelah bagi.

Anonymous said...

KEJADIAN MEMALI DAPAT DI ELAKKAN JIKA ADA ORANG YANG DAPAT MENASIHATI IBRAHIM MAHMUD (LIBYA) SUPAYA MENYERAH DIRI KALAU KENA ISA 2 TAHUN LEPAS TU BEBAS. TAPI SEMUA INI TELAH DI TAKDIRKAN.

bzz said...

bro... cepat bro, tak sabo nih!

Unknown said...

Minta mana2 penerbit utk cetak semula buku ni dan sebarkan kpd org ramai.

Boleh singkap tembelang PAS & bantu penulis dpt royalti.

Nurul Izzah suka makan benda haram? Baca di sini!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Wajib semua umat PAS tahu ttg buku ini...kalau ada salinan atau boleh dapat naskah harap sgt nak kami beli.

Anonymous said...

AKU RASA PEMIMPIN PAS NI STU SEN BERKIRA UNTUK DIKORBAN UNTUK RAKYAT DAN AHLI BODOH MEREKA....NAK KORBAN DAN DERMA APA SEDANGKAN TABUNG ANAK YATIM PUN MEREKA BOLEH SONGLAP.......MACAMANA LA PENGIKUT LEMBU BOLEH PERCAYA DAN BERIMAN DENGAN MEREKA......

Anonymous said...

Kenapa tak masukkan dalam UTUSAN...rasanye lebih meletop!! Atau buat dakwaan aje..kan lagi afdal.. hehehehe....