Tuesday, April 8, 2014

Mana Laporan Audit Tabung Lahad Datu Pemuda Pas ?


Masih ingatkah anda kepada peristiwa Lahad Datu ? Saya yakin semua orang masih ingat, dan yang paling kita tidak lupa adalah tindakan Pemuda Pas pada waktu itu mengutip derma atas nama Tabung Perajurit Tragedi Lahad Datu, tetapi wangnya dimasukkan ke dalam akaun Pas. Tidak sepertimana yang dilakukan Media Prima dimana Tabung Wira Lahad Datu yang dikutip mereka dimasukkan ke dalam akaun khusus atas nama berkenaan. 

Sekarang telah setahun lebih peristiwa Lahad Datu berlalu, dan seingat saya sehingga kini Pemuda Pas tidak pernah bentang laporan audit kepada orang ramai, berapa jumlah wang yang mereka kutip di dalam akaun Pas berkenaan. Kepada siapa wang tersebut diagihkan, berapa jumlah penerima dan berapa yang diterima oleh penerima ? Kita perlu tahu perkara ini sebab wang berkenaan dimasukkan ke dalam akaun parti Pas, bukannya ke dalam akaun khas atas nama tabung berkenaan. 

Masa nak kutip derma bukan main lagi Pemuda Pas boleh hebahkan, iklan sana sini. Mengapa pula selepas kutip liat pula untuk bentang laporan audit ? Bercakap soal islam, kejujuran, keihklasan, penyelewengan, rasuah dan bla…bla…bla…bla bukan main lagi. Tunjuklah kejujuran kau kepada rakyat. 

Bab kutip duit laju….bab nak bentang audit bukan main liat….


18 comments:

hanizam said...

Tanya je Tantawi...tengok ape dia jawab...

kalau Pemuda BN buat, tak cukup Tanah dok balun...

aku cadangkan, Tanya balik waris-waris korban Lahat Datu tu berapa parti Kahak Hijau tu bagi sumbangan...mesti ada yang panas...

macam maner nasib tabung memali yang dorang usahakan, macam tu jugalah ape juga nasib tabung lain yang juak Hijau ni buat...

sebab tu saudara CN Afgan juak ni tak suka...kelemahan dan ketirisan didedahkan...

biarkan mereka yang terlibat jawab kat padang mahsyar kelak...

nak kata islamik tak juga...

Anonymous said...

err..
kami dah guna utk ..
err...

Anonymous said...

Tbung ini dal lincin lincau dikerjakan oleh lebai2 PAS. Serupa juga dgn Tabung Memali, Tabung Kohilal, Tabung Lebuhraya, dan lain2 tabung lagi.
Makan duit anak2 yatim adalah dosa besar. Nik Aziz pun tak boleh nak selamatkan orang2 ini dari api neraka jahanam. Oh terlupa pula, Nok Aziz pun sama.
Melayu mudah lupa.......

Anonymous said...

Kami dah guna untuk membeli seluar dalam putih, hu hu hu

Anonymous said...

Dalam agama PAS, hukum makan dari harta anak yatim adalah sunat sebagaimana fitnah & menipu. Fisabillah krana menentang kafir UMNO la katakan. Begitu juga brzina selepas keletihan berceramah memfitnah UMNO oleh Mat Sabu dan Stopa Spenda.

Anonymous said...

CADANG SUPAYA KITA SAMA-SAMA BUAT TUGGU PERINGATAN "TABUNG MAMALI" DI SEBELAHNYA BINA PULA TUGGU "TABUNG LAHAD DATU"......Temanya "Masyuuuuuk tapi jangan tanya. You tanya I saman..."

Unknown said...

tak kira parti mana kalau menipu memang x selamat dunia akhirat... :)

Anonymous said...

Sebab gu sembayang hajat pecahkan perut P m tak menjadi Allah tahu niat meka busuk..sebusuk umatnabi luth..main belakang jantan..dan pempuan

Anonymous said...

Errkkk ada..duit tu ada...
cuma HADI AWANG nak guna kejap wat bayar saman 2 juta kat mamat PKR yang HADI TERFITNAH hari tu...TERFITNAH YERRRR..

Anonymous said...

HELLO BRADE KUTIP TAK BNYK MANA ITULAH MALAS NAK KASI TAU , LAGI PUN U TAK KAN TAKTAU KAMI ORG PAS DAPT DUIT,,,,,,,,,,,,,BIASALAH

Rela DITIPU HIDUP2 said...

Kami PENGANUT PAS RELA BERHABISAN HARTA BENDA ... ASALKAN SEMUA PEMIMPIN SENANG LENANG ...
HIDUPKAN LAGI SEGALA TABUNG .. AKAN KAMI PENOHKAN TABUNG ITU DENGAN SEMUA HARTA BENDA KAMI ..
Kami PENGANUT PAS .. TAKKAN TANYA KEMANA NAK BELANJA ..

Rela DITIPU HIDUP2 said...

Kami PENGANUT PAS RELA BERHABISAN HARTA BENDA ... ASALKAN SEMUA PEMIMPIN SENANG LENANG ...
HIDUPKAN LAGI SEGALA TABUNG .. AKAN KAMI PENOHKAN TABUNG ITU DENGAN SEMUA HARTA BENDA KAMI ..
Kami PENGANUT PAS .. TAKKAN TANYA KEMANA NAK BELANJA ..

Anonymous said...

PAS PIS PUS SEMUA TIPU

Anonymous said...

Ha ha ha tabung, tabung, duit hilang sebab tabung tu bocor bah..........hidup PAS

Anonymous said...

Ada ahli PAS yang nak bagi comment???Cirit birit pun mereka tak berani punya....aku tak heran ttg Tabung Lahat Datu anjuran PAS ne kena kencing sbb sejarah mengencing tabung ne PAS memang juara dari kes MEMALI lagi.....patut lah ALLAH turunkan bala pada mereka.....nak tegakkan hukum ALLAH pun mereka takut dan dikencingkan oleh kafir DAPig....

Anonymous said...

PAS dgn tabung atau derma jihad tak dapat di pisahkan kononnya utk perjuangan islam.Dok lelong Hudud berpuluh tahun sekarang timbul lagi dua sekutu rapat dah tentang habis habisan termasuk Datuk Seri Anuar Ibrahim.Tiada seorang pun pemimpin UMNO tolak atau tentang.Kenapa mereka tak hukum Anuar seperti mereka hukum org UMNO.

Anonymous said...

Ah…. Tak boleh kasi kaurang semua.. Nanti org tak nak kasi derma lagi.

Anonymous said...

Ehh mana ada songlap.

Cuba tengok kat tabung-tabung tu semua, masih ada kan duit nye?

Orang yang nampak tu OK. Orang yang tak nampak duit tu, rasa dah dekat......errr nampak nampak semua orang nampak kan, kan?